Astro

Sreča, karma ali trdo delo - od kje izvirata denar in bogastvo?

Andreja Novak
23. 6. 2020, 07.00
Posodobljeno: 23. 6. 2020, 13.04
Deli članek:

»No, pa mi dajte na hitro še loterijske številke,« je tisti stavek, po katerem prepoznam, da stranka ni sprejela, razumela niti kančka tistega, kar sva se pogovarjali prej. Na podoben način se rogajo nekateri, ko izvedo, s čim se ukvarjam.

Profimedia
BOGATA ŽENSKA

Vse vas popolnoma razumem. Tudi sama bi želela, da bi en sam trenutek, ko izžrebajo tvoje številke, rešil vse probleme življenja. Ampak naše duše vedo, da bi bil takšen loterijski zadetek odmik od poslanstva. Če bi sama zadela večjo vsoto denarja, bi se po hitrem postopku nekam (no, na otok Krapanj, he he) zaprla za nekaj let in pisala, razmišljala, raziskovala ... a očitno še ni čas za to. Zanimivo pa je, da večina ljudi verjame, da če bi imeli dovolj denarja, ne bi imeli več težav. Temu takoj lahko oporekajo tisti, ki imajo denar in jim ni rešil vseh težav, no, čeprav, priznam, nekatere pa vseeno je.

V tem zapisu bi vam želela predati glavne korake, ki sem se jih do sedaj naučila. Kako preiti meje blagostanja, v katere ste bili zapisani z rojstvom? (Če ste bili rojeni v blagostanju in imate tudi sedaj dovolj denarja in vseh materialnih dobrin, lahko članek mirno preskočite.)

Občutek o blagostanju se začne v otroštvu 

Če se v otroštvu v nas naseli strah, da za nas ne bo poskrbljeno, če starši nezavedno prelagajo svoje skrbi glede materialnosti na nas, potem imamo lahko vse življenje občutek, da nas bo denar rešil. Najpomembnejša so prva tri leta življenja, v tem času bi vam starši morali nuditi popolno podporo ves čas, da bi sprejeli zaupanje v Vesolje, da bo za vas popolnoma poskrbljeno. Glede na prva tri leta doživljanja stika z materialnostjo ste razvili svoj način preživljanja, preživetja.

Z mojega vidika energijskega raziskovanja razločim tri stopnje sodelovanja z energijami obilja. Preverite, na kateri stopnji ste sedaj in na katero si želite priti:

1. NUJNO OBILJE – za preživetje gre 
Težko se prebijate iz dneva v dan, iz meseca v mesec. V mislih imate znesek, ki bi ga potrebovali, da bi pokrili stroške, torej znesek denarja, ki bi ga takoj dali naprej. Dognanja moje raziskave o vzorcu revščine so pokazala, da če želite spremembo glede denarja, več razmišljajte o pridobivanju denarja kot o zapravljanju. Kako se počutite, če pridete na obisk, kjer vsi ves čas razmišljajo, kako bi se vas čim hitreje znebili? Čim hitreje bi pobegnili. Enako se počuti denar z vidika energij.

Preverjen nasvet, kako napredovati iz te faze:

Redno si pišite izdatke, kam vse dajete denar. Razdelite jih na vam smiselne kategorije. Sama sem imela malo beležko, ki sem jo nosila povsod, in en mesec popisovala spodnje kategorije (vsako na svojem listu):

·       položnice,

·       redni stroški (hrana, prevozno sredstvo ...),

·       luksuz (oblačila, kava, pijača na terenu, koncerti, knjige ...).

Vsak mesec sem seštela po posameznih kategorijah in se čudila, koliko ljudem sem plačala kavo, pa so bili bolj premožni od mene in sočasno želeli uslugo od mene. Tako sem spreminjala svoje miselne vzorce in prenehala razmišljati o revščini. To sem počela štiri leta vsak dan oziroma vsak teden in mesec. Po tem nisem imela več osnovnih finančnih težav. Samo nihanja, ki pa že spadajo v drugo skupino.

2. ZADOVOLJIVO OBILJE – ni vam hudega

Spoštujete svojo vrednost in vrednost drugih. V splošnem nimate težav z denarjem, ne morete pa si privoščiti realizacije večjih idej, ki zahtevajo več denarja, ali ne morete biti večji donator, da ne zamajate svoje varnosti.

Stabilnost imate večino časa, pojavljajo pa se občasna (vsaj štirikrat letno) nihanja, ko se zgodijo pretresi, slabe naložbe, pretirano zaupanje v ljudi, nenadni večji stroški ... Stvari, ki vam dajo misliti glede denarja, in takrat se sprašujete, zakaj ne greste naprej, zakaj ne dobite boljših priložnosti, zakaj stvari ne stečejo, kot si želite.

Odgovor je v karmičnih energijah, ki so potrebna, da lahko greste naprej. Pri vsakem takšnem dogodku, ko zaniha stabilnost v obilju, se vprašajte:

·       Kaj moram sprejeti (idejo, darilo, nekaj, kar je povezano z energijo vaše duše)?

·       Kaj moram spustiti (prepričanje, breme, nekaj, kar je povezano z vašo preteklostjo)?

Koristna vaja za nihajoče dni (preventivno jo lahko izvajate tudi sicer) – položite dlani na želodec ali okoli popka in v mislih ponavljajte:

»Sprejmem vso odgovornost za obilje v svojem življenju. Vsak trenutek, vsak dan, sedaj.«  (posebej izpostavljen okvirček!)

Pomembno je, da imate ženske na vrhu levo dlan, moški pa desno. Vajo izvajajte vsaj tri minute, koristno je trikrat na dan (zjutraj, opoldne in zvečer) in vsaj tri tedne, še bolje tri mesece, da boste naredili maksimalno spremembo v energijah glede blagostanja.

3. BOŽANSKI RED OBILJA – bivanje in ustvarjanje s smislom

Blagostanje kot način življenja, ki ste ga že aktivirali s temi kvalitetami in vrlinami:

·       S hvaležnostjo do stvari, ki jih imate v življenju – zato imate RED in si privoščite luksuz po svoji meri;

·       z odgovornostjo za svoje življenje v vseh pogledih – ne iščete krivcev v drugih, temveč se zavedate, da če delate iz notranje harmonije in ubranosti z drugimi, se vse zgodi ob pravem času;

·       s praktičnim načinom razmišljanja, ki pa je vedno odprt za najbolj iskrive ideje;

·       z dobrim sodelovanjem na nivoju integritete – zavedate se svojih vrednot in vrlin ter to pričakujete od vseh, s katerimi sodelujete.

·       z veseljem do dela in življenja – znate se zabavati, počivati in tudi na polno delati, ko je potrebno, da se vaša ideja/poslanstvo realizira. Znate zaslužiti in ni vam težko potrošiti denar za stvari, dogodke, ki vam hranijo dušo in dajejo kvaliteto življenju;

·       denar ni na prvem mestu, temveč je posledica vaše strasti do življenja in do ustvarjanja, ki se v nekem času poveže v pravo poslanstvo življenja.

Za tretjo stopnjo božanskega reda obilja je pomembno, da na drugi stopnji ne zaspite v coni novega udobja. Sprašujte se, raziskujete sebe od znotraj navzven in se ne upirajte spremembam, nadgrajevanju znanja ter dobrega sodelovanja z ljudmi, s katerimi se ujamete v sreči in integriteti sodelovanja.