Astro

Vse o Raku: iz oklepa ga lahko zbezate le na en način

dk
23. 6. 2020, 17.00
Posodobljeno: 25. 6. 2020, 13.58
Deli članek:

Prvo in glavno vodno znamenje zodiaka rak, ki trenutno valda z neba, ni le najbolj občutljiv znak, temveč tudi senzibilen, čustven, muhast, romantičen in intuitiven.

dk
rak

Zaradi občutljivosti raka prav vsaka kritika zelo prizadene ter se jim močno vtisne v spomin in srce. Ker so v sebi tudi močno empatični, si nenehno želijo drugim pomagati in jih ščititi z vso svojo tankočutnostjo.
Vodna znamenja sicer niso znana kot komunikativna, toda raki znajo biti zgovorni in samozavestni, zato jim kot rojenim vodjem moč prepričevanja pride pogosto prav. So tudi odlični poslušalci, saj so zelo sočutni. Če katero od znamenj spoštuje svoj dom, družino in bližnje, so to prav raki, ki nagonsko poskušajo sebi in bližnjim zagotoviti stabilno življenje.
PREDANI LJUBEZNI
Čeprav so lahko raki tudi nesamozavestni in omahljivi, so zelo ambiciozni, zato so izjemno vztrajni in prizadevni, kadar hočejo kaj doseči. So varčni in ne marajo negotove prihodnosti. Kot partnerji so zelo predani in bi za ljubljeno osebo naredili vse.
Najsrečnejši so, če so vse življenje z isto osebo. Njihova razmerja so dolgotrajna, in ni redkost, da za vedno ostanejo s svojo prvo ljubeznijo. Vendar so lahko zelo zahtevni, ljubosumni in negotovi ter s tem nadlegujejo partnerja. V odnosih znajo biti spogledljivi in vztrajni, obenem pa so občutljivi in zvesti. Na prvi pogled so mehki in nežni, vendar jih ni lahko obvladati. Kot vsa vodna znamenja so zelo nezaupljivi in marsičesa o njih ne vedo niti njihovi svojci in najtesnejši prijatelji.
BURNO ČUSTVOVANJE
Spremenljiva čustva in vedenje lahko marsikoga begajo, saj zgrožen izraz brez opozorila zamenjajo z nežnim nasmehom. Burno čustvovanje in dramatiziranje zlahka spremenijo v sproščeno razigranost. Lahko se zgodi, da boste trepetali pred njihovim ledenim pogledom, nato pa se od miline čisto raznežili. Njihovo razpoloženje je najhujše takrat, ko se bojijo, da bodo kaj izgubili.
Da zares dobro spoznate njihova čustvena nihanja, morate imeti veliko potrpljenja. Poskusite jih razumeti. To niso osebnostne spremembe, temveč so kratko malo lunarna razpoloženja, ki se jim v zavesti spreminjajo – danes so navzoča, jutri pa jih že ni več. Vedno imejte v mislih, da imajo ne glede na to, kako se vedejo, mehko in nežno srce, ki ga tako preplavljajo čustva, da so dostikrat preveč ranljivi. Zato potrebujejo umik, da se lahko vsaj za hip zaščitijo pred lastnimi čustvi. Kadar zlezejo v svoj oklep, morate biti nadvse potrpežljivi in nežni, da jih spravite ven. Ne bo vam žal, saj vas bodo razvajali na vseh področjih, predvsem v kuhinji in spalnici. Nikoli vam ne bo dolgčas in vedno boste imeli zvestega zaščitnika. Neštetokrat jim zagotovite, da jim pripadate. Ljubeče besede so prava glasba za njihova ušesa.
TAKO JIH OSVOJITE …
Za zbuditev rakove pozornosti po navadi zadostuje že nežen, iskren in zapeljiv nasmeh. Uživajo v diskretnem pogledu in nežnem dotiku. Kot vodno znamenje se najbolje počutijo ob morju oziroma ob vsaki vodi. Radi imajo ljubezen na mesečini v objemu prave osebe. A pazite, saj jih lahko ohladi že en sam spogledljiv pogled ali opazka, namenjena komu drugemu. Obožujejo, če jih nenehno zasipavate s pozornostjo in jim z zaljubljenim glasom nežno kaj šepetate. Pozorno prisluhnite njihovim zgodbam in sprejmite njihova sanjarjenja. Zapomnite si, da skoraj vedno potrebujejo nežnost, skrb in podporo svoje druge polovice, četudi tega ne pokažejo vedno. Lahko jih primerjate z rožo, ki jo morate nenehno zalivati z ljubeznijo, sicer bo ovenela in se posušila. To pa je tudi prva skrivnost, s katero lahko osvojite njihovo srce. Zato se svojih čustev ne bojte pokazati.
Hitro jih pritegnete ali očarate tudi tako, da jih vprašate za nasvet ali pomoč. Radi namreč pomagajo in njihovi nasveti so dostikrat koristni. Ne marajo pa plehkih nagovorov, kakršen je »Se midva že od kod poznava?«, saj imajo zelo dober spomin in si zapomnijo skoraj vsak obraz. Zelo radi imajo otroke, družino, zgodovino, kuhanje, zato bodo te teme prave, če ne boste vedeli, kaj bi se z njimi pogovarjali.