Astro

Skrivnost taoistov za povečanje spolne energije - zanjo in zanj

Monika Krt
30. 11. 2021, 11.11
Posodobljeno: 30. 11. 2021, 11.13
Deli članek:

Po taoističnem prepričanju je spolna energija vir vsega življenja in ustvarjalnosti, povečuje vitalnost, lepoto, mladost, spolno privlačnost in zmožnost uresničevanja lastnih ciljev in želja.

pixabay
par

Ne nazadnje smo nastali iz spolne energije naših staršev. Tako se tudi začnemo starati, ko začne naša spolna energija popuščati. Prvi znaki staranja so občutek mrzlih nog in stopal, otrpli prsti in sklepi na nogah ter pomanjkanje spolne energije. Spolna energija je najmočnejše gorivo proti stresu in utrujenosti
Seveda staranje enako prizadene oba spola, čeprav izguba spolne energije nekoliko hitreje prizadene moške. To je povezano z moško ejakulacijo pri orgazmu in ženskim menstrualnim ciklusom. Taoisti so mnenja, da sta tako ejakulacija kot menstruacija velika izguba energije za telo, razen če par seveda želi zanositi. Telo namreč za ustvarjanje spermijev in jajčeca porabi najboljši možni material, ki ga premore.

ZDRAVILNI UČINKI SPOLNOSTI 
Stari taoisti so spolnosti dajali precejšen pomen. To zanje ni bila tabu, ampak so jo obravnavali popolnoma enako kot vse segmente življenja, saj so bili prepričani, da se s spolnostjo in njeno prakso telo lahko samo zdravi. Za izboljšanje spolne energije, libida, uporabljajo posebno masažno tehniko karsai, ki obravnava izključno predel okrog spolnih organov ter spodnjega dela trebuha. Ne gre za masažo zaradi užitka, saj je lahko uporaba lesenih kladivc in klinov ob sami masaži celo boleča.
Imamo pa tudi druge rešitve. Spolna energija je edina energija v vesolju, ki nastane praktično iz nič in se lahko multiplicira. Naučiti se jo moramo le ustvariti. Največ spolne energije nastaja v naših spolnih organih, ko zaradi vzburjenja ali želje pričnejo delovati spolni hormoni. To je tudi začetek zdravilnega procesa v telesu.

TAOISTIČNA VAJA JELEN ZA POVEČNJE SPOLNE ENERGIJE

Vaja JELEN za moške
Ta ima šest pomembnih ciljev: krepi tkivo spolnih organov, pospešuje krvni obtok v abdominalnem področju, uravnava hormone, krepi spolno moč in moškemu omogoča podaljšanje spolnega odnosa, kopiči spolno energijo ter krepi mišice anusa in rektuma ter s tem lajša težave z inkontinenco. Vaja JELEN je sestavljena iz dveh faz.
1. faza je namenjena proizvodnji sperme 
Vajo delate zjutraj in zvečer. Udobno se namestite, lahko sedite ali ležite. Hitro podrgnite dlani drugo ob drugo, da se ogrejeta. Z desno roko objemite testise, da jih popolnoma pokrijete. Pazite na pritisk. Ne sme biti premočen. Čutite samo rahel pritisk in toploto dlani. Lažje vam bo, če se slečete. Levo dlan položite približno dva centimetra pod popkom. Rahlo pritiskate na sramno kost, da vanjo prenesete toploto, hkrati pa v smeri urinega kazalca delate kroge. To ponovite 81-krat, dokler ne zamenjate roke. Ob spremembi rok vajo ponovite popolnoma enako, le da je kroženje v nasprotni smeri. Če ob vaji pride do erekcije, položite palec roke, ki objema testise, na koren penisa in močno pritisnite. S tem boste upočasnili dotok krvi v penis.
2. faza - dihanje skozi anus 
Stisnite mišice okrog anusa, potegnite jih navzgor in navznoter. Stisnjene mišice zadržite, dokler ne začutite nelagodja. Sprostite in ponovite vajo, kolikorkrat zmorete. Na začetku boste imeli občutek, da lahko držite stisnjene mišice samo nekaj sekund. Čez nekaj tednov boste vajo izvajali z lahkoto.

ŽENSKA RAZLIČICA VAJE JELEN 
Namen vaje je: lajšanje menstrualnih težav, krepitev mišic rektuma, preprečevanje hemoroidov in vaginalnih težav, preprečevanje inkontinence, močnejše in bolj gibčne mišice vagine, kar poveča užitek v spolnem odnosu, uravnavanje hormonov, pomlajevanje in ohranjanje mladostnega videza.
1. faza - masaža dojk in aktivacija endokrinih žlez 
Ženske prsi so povezane z vsemi endokrinimi žlezami in njihovo stimulacijo. Stimuliramo tako proizvodnjo hormonov v jajčnikih čisto spodaj kot na vrhu glave v hipofizi in češariki. Prsi najprej masiramo v celoti. Zaobjamemo jih z dlanmi in masiramo od sredine navzven. Na ta način spodbudimo limfo ter izločanje zaostalih čustev in toksinov iz prsnega predela. Pomembno je, da to delamo sproščeno in v varnem okolju, da nas nihče ne moti. Če smo v partnerskem odnosu, je ta vaja lahko zelo lepa predigra spolnemu odnosu, saj se s stimulacijo prsi in prsnih bradavičk sprostijo mišice medenice, vagina pa postaja bolj vlažna. Ob masaži prsnih bradavičk stimuliramo živčevje ter ustvarjamo energijo, ki se ob tem prične dvigovati. Kot sem že napisala, so ženske prsi povezane z vsemi endokrinimi žlezami. Vzdražene žleze pričnejo izločati hormone in sprožajo delovanje z njimi povezanih organov ter sčasoma vplivajo na vse telesne celice.
2. faza - dihanje z vagino 
Druga faza je dihanje z vagino oziroma jajčniki ter stiskanje mišic presredka in medeničnega dna. Usedite se sproščeno na rob stola, položite pod zadnjico manjšo žogo ali brisačo, ta naj se dotika sramne kosti in spolovila, ali se usedite po turško in prislonite peto na sramno kost. Tako bo hitreje prišlo do stimulacije in dviga energije. Z vdihom stisnite vaginalne in analne mišice in zadržite, dokler še ne čutite nelagodja. Ob vdihu imejte občutek, kot da ste v notranjost povlekli zrak. Vajo lahko ponavljate večkrat. Z vsakim vdihom začutite, kako se energija dviguje navzgor, polni vaše jajčnike, se po hrbtenici vzpenja navzgor. Naredimo premostitev, tako da se dotaknemo z jezikom neba in začutimo, kako se energija spušča po prednji strani nazaj do popka, kjer se uskladišči.
Vajo lahko izvajamo tudi z žadastim jajčkom. Zaradi kompleksnosti vaje je bolje, da jo prvič izvajamo z inštruktorico. V kitajskem cesarstvu so bila žadasta jajčka zelo priljubljena vaja za ženske, saj je cesar zelo cenil tiste priležnice, ki so imele močne vaginalne mišice. Znanje uporabe žadastega jajčka je dolgo časa ostalo skrito samo za zidovi palače.

Test: Če niste prepričani, ali vajo jelen izvajate pravilno, med uriniranjem poskusite zadržati curek - če vam to uspe, ste lahko prepričani, da vaja deluje.


Vsi ti napotki in vaje vam bojo pomagali obdržati dobro kondicijo vaše prostate in vagine. Nikakor ne smete zanemariti skrbi za osebno higieno. Vedno morate dobro očistiti anus in genitalne organe, saj se tako izognete kopičenju mikrobov in iztrebkov, kar lahko povzroči infekcije, rak, hemoroide in druge bolezni.