Astro

Tedenski horoskop: sončni mrk, mlaj in Strelec bodo poskrbeli za zaključke

Andreja Novak
29. 11. 2021, 12.00
Posodobljeno: 29. 11. 2021, 12.01
Deli članek:

Srečanje Merkurja in Sonca bo okrepilo osebne želje in res si boste želeli uresničiti čisto svoje cilje. Naredite to čimprej, saj kmalu pridejo še močnejše energije, zaradi katerih lahko, da boste spet pozabili nase.

Profimedia
sončev mrk l

Neptun postane direkten, kar sprosti močnejšo povezavo z okoljem, pa tudi energijami. Sončni mrk ob mlaju v strelcu pa omogoči, da se lahko zaključijo določene iluzije.
Slovenski pregovor: “Na Barbaro (4. 12.) mraz, bo trajal ves zimski čas.”

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ***
Polni boste strasti in samozavesti, ki bo temeljila na preteklosti. Ne boste pa si priznali, da vas je strah prihodnosti in sprememb, zato boste vzdrževali staro počutje v sebi, kar pa vam bo povzročalo napenjanje.
Ljubezen/odnosi: ***
Strast bo vplivala na vaše načrte, a vas bo odmikala od vsega, kar morate narediti, zato previdno, da kreativnosti ne zapravite za intimne užitke. Oboje ne bo šlo v tem obdobju.
Posel/denar: ****
Pojavile se bodo odlične priložnosti. Morda boste dobili povabilo simpatije za sodelovanje ali pa se odločili sami stopiti v smer, ki si jo želite. Morda boste uredili svoje premoženje, pri tem je pomembno le, da vam je jasno, kaj bi radi. Vztrajajte vsaj mesec dni, da si pridobite nazaj svoj ugled.
Nasvet tedna:
Če se boste odzivali na vse priložnosti, si lahko že pred novim letom odprete pomembne poti za dobro leto 2022. Poskrbite, da boste pravočasno odreagirali, saj se sicer v vas nabira odvečna energija, da potem v jezi izbruhnete bolj, kot ste si želeli.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Nestrpni boste in polni idej. Bodite pa pripravljeni na hitro narediti tudi kaj zase in za svoje zdravje, saj se lahko ob pretiranemu delu, razburjanju in prevelikim količinam kave ali alkohola hitro kaj poslabša.
Ljubezen/odnosi: ****
Samski lahko srečate ljubezen svojega življenja, vezani pa boste dali pozornost bolj na družino in na to, kako vas vidijo drugi. Ljubezen in naklonjenost bosta povsod okoli vas, zato boste izzvani glede zvestobe. Skrbno izbirajte, v katero smer se boste odločali.
Posel/denar: ****
Veliko pozornosti boste namenili izboljšavam doma in zbirali ideje za spremembe, ki si jih želite uresničiti prihodnje leto. Pri tem boste natančno pregledali vse možnosti in prihranili veliko denarja ter dobili najboljše ponudbe.
Nasvet tedna:
Previdno ta teden, pazljivo pa tudi z različnimi domačimi deli, še posebej z elektriko. Nagnjeni boste k manjšim, lahko tudi večjim nezgodam, ki pa jih vse preprečite z zbranostjo, sproščenostjo in razmislekom ter čim manj reakcijami na prvo žogo.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Na izbiro boste imeli, da trmasto vztrajate pri svojem, kar vam bo rušilo zdravje, ali se osredotočite na kreativnost in začnete ustvarjati vse na novo, kar vam bo okrepilo samozavest.
Ljubezen/odnosi: ***
Zapletli se boste v stare odnose, še preden boste to ugotovili. Nikakor vam ne bo jasno, kaj se spet dogaja, a povsem instinktivno boste sproti dajali vse potrebne informacije in podporo tistim, ki vas držijo nazaj in odmikajo od ljubezni.
Posel/denar: ***
Morda si še niste čisto razjasnili, kaj bi sami želeli, pa sta vam delo in služba bolj ko ne dogodivščini, kar seveda ne bo všeč vašim nadrejenim in/ali sodelavcem. Zvezde vas podpirajo, da razmislite, kje se zares dobro počutite in katero delo opravljate najbolj predano, ter se usmerite tja.
Nasvet tedna:
Pomembno je, da se ne skrivate za drugimi ter da drugih ne ščitite pred dogajanjem. Vsak mora sprejeti odgovornost samo zase ter za svoje besede in dejanja. Dokler ne boste tega povsem dojeli, se boste zapletali v nepotrebne težave, ki pa vas bodo odmikale od vašega življenja.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Popoln sončni mrk vas bo naredil zmedene in morda bo to trajalo še vsaj mesec dni. Vse se vam bo na novo postavilo, celoten način življenja. To vas bo navduševalo in tudi zdravje vam bo dobro služilo.
Ljubezen/odnosi: ***
Ne razlagajte domačih skrbi ali zgodbic naokoli, pa četudi jih drugi pripovedujejo. Zaradi tega namreč lahko ogrozite svoje odnose in svojo stabilnost, saj ste posledično veliko bolj ranljivi. Na ta način odpirate možnosti drugim za čustveno manipulacijo.
Posel/denar: ****
Odlične priložnosti imate za napredovanje in za ureditev kariere na dolgi rok, če boste le nadaljevali s celotnim delom tako skrbno in sistematično. Zavedajte se, da imajo poleg dela največji vpliv odnosi in da je ne glede na simpatije ali nesoglasja smiselno, da se razumete z vsemi enako profesionalno.
Nasvet tedna:
Opazujte, kako v pogovorih pri nekaterih temah odreagirate občutljivo. Namesto da bi razčistili situacijo, naredite vse, da jo skrijete in še globlje potopite svoje čustvene rane. Sprostite se in se odločite za spremembe.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:***
Dinamični dnevi, ko boste uživali v družbi in druženju v vseh pogledih. Malo bolj dramatične izkušnje iz preteklosti vam bodo tokrat izjemno koristile, saj boste odlično odreagirali in si širše pridobili dober sloves.
Ljubezen/odnosi: ***
Morda se boste srečali in tudi zapletli s staro simpatijo, s katero pa boste tokrat odkrili veliko novosti tako o sebi kot o vajini povezavi. To vas bo malo presenetilo in vam dalo misliti o svojih odnosih in sreči.
Posel/denar: ***
Javnost vas bo odlično sprejemala in imeli boste priložnost napredovanja v službi ali poslu, če boste le želeli. A velika verjetnost je, da si ne boste želeli sprememb, dokler se vse ne umiri oz. dokler tudi za druga področja življenja ne veste, kaj bi.
Nasvet tedna:
Usoda ima še nekaj dobrih stvari skritih za vas, če se boste le upali sprostiti v spremembah in sprejeti, kar ima sobotni Sončev mrk dobrega za vas. Nekatere stvari se bodo pokazale pozneje, a vse bo zavito v dober občutek miru in harmonije, ki bo v vaše življenje prinesel blagostanje.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje:****
Srečni boste, čeprav vam bo vse polzelo iz rok in boste resnično izgubljali nadzor nad svojim življenjem. Vseeno vam bo vse bolj zanimivo, da boste kar pozabili na vsakdanje skrbi, saj ne bo časa zanje.
Ljubezen/odnosi: ***
Minula sodelovanja bodo spet prišla na plan in morda boste povsem po naključju srečali za vas izjemno pomembne ljudi. Ne obotavljajte se, vse, kar ste želeli reči, naredite to čim prej in se pridružite zadovoljstvu sodelovanja v skupini.
Posel/denar: ***
Sončev mrk vas bo malo zaustavil in vam dal priložnosti, da na novo pogledate svoje delo in vse, kar je povezano z vašimi denarnim stanjem. Zmedeni boste okoli svoje službe in predvsem komunikacije v službi. Ne boste točno vedeli, kako bi se lotili vsega, a bo treba počakati, da se stanje razjasni tudi zunaj v okolici.
Nasvet tedna:
Ne samo v službi ali poslu, kjer koli boste komunicirali iskreno in predvsem s strastjo, se vam bodo odpirale čudovite poti, ki si jih prej niti zamišljati niste mogli. Zato ne skrivajte svojih lastnosti in želja, izrazite se.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje:***
Precej stvari se vam bo nenadoma spremenilo, kar vam bo ne glede na način in obliko odgovarjalo. Spremljali boste celotno dogajanje, kolikor le zmorete sproščeno, ob tem pa se boste jasno izražali, kaj v vsem tem iskreno želite. Morda se vam bodo zbujali pravi strahovi in se boste bali vsake spremembe, a skozi sodelovanje in čim bolj mirno opazovanje boste kaj kmalu ugotovili, kaj vse bo za vas zdaj bolje.
Ljubezen/odnosi: ***
Morda vas bo premamilo srečanje s simpatijo in bodo iskrice strasti prehitro preskočile ter se boste znašli v zelo kočljivem položaju. Morda boste vi tisti, ki boste sprožili vse spremembe in se boste morali na koncu odločiti ali zagovarjati.
Posel/denar: ***
Vztrajali boste pri svojih odločitvah. Zadovoljstvo se vam bo okrepilo, zato ne boste želeli menjati svoje rutine, ki vam v teh časih omogoča dobro življenje.
Nasvet tedna:
Sončev mrk bo okrepil vaš magnetizem, zato boste v naslednjem mesecu lahko jasno videli, kaj morate opustiti v sebi in kaj dobrega oddajate, saj boste vsega deležni.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje:****
Fizično telo se vam bo dobro okrepilo, kar se vam bo poznalo v vsakdanjem razpoloženju. Polni boste moči in veselja ter boste dejavno pristopali k vsaki stvari. Ponosni boste na svoje spremembe, kar vas bo še bolj okrepilo.
Ljubezen/odnosi: ****
Ljubezen vas bo pripravila do večjih sprememb in celo do tega, da si boste priznali, da mogoče ne veste vsega. Intenzivno dogajanje bo spremljalo vaša čustva. Prav zaradi ljubezni ste dobili nazaj svojo vero in upanje pa tudi moč za spremembe.
Posel/denar:****
Temeljit razmislek bo potreben, da boste vse lahko izpeljali optimalno, a ne bo nobenih težav, saj boste imeli dovolj moči in volje. Morda boste malo naporni za druge, saj nikakor ne boste odnehali ter boste vse želeli narediti čim prej.
Nasvet tedna:
Spreminjali boste svoje temelje, zato boste morali vztrajati, da vam bo prišlo v navado. Boljšega obdobja za lastne spremembe ne boste našli, saj vas sobotni Sončni mrk podpira pri opustitvi preteklosti in kreativnem reševanju na dolgi rok.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje:***
Na trenutke boste imeli občutek čisto osame in izoliranosti, kar bo spodbujal Sončev mrk, ki je v soboto, a ima celomesečni vpliv. Občutljivi boste na vse besede in poglede ter se začeli zavedati, kako pomembni so vam odnosi in koliko ljudi vas res podpira.
Ljubezen/odnosi: ****
Vse stare zamere in negativna čustva boste premagali, sprostili in se tudi pomirili z vsemi tistimi ljudmi, za katere vam je še posebej mar. Ne boste se pustili kar tako odgnati, dokler ne boste dosegli svojega želenega učinka.
Posel/denar: ****
Velik vpliv boste imeli na okolico oz. na vse, ki jih boste srečali, zato se boste z lahkoto vse dogovorili. A če želite pri določenih ljudeh posebne ugodnosti, potem si morate vzeti čas zanje in se jim bolj individualno posvetiti, da se boste resnično lahko temeljito pogovorili o vsem.
Nasvet tedna:
Sledite občutku, da ste dobili novo priložnost za vse in da lahko začnete marsikaj na novo. To vam bo dalo odlične ideje, predvsem pa notranje in fizične moči, da boste vzpostavili nove potrebne razmere za svoje materialne želje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje:*****
Sobotni Sončni mrk ob prazni luni vam bo okrepil magnetni privlak in počutili se boste, kot da ste se prebudili in da se zunaj začenja novo življenje. Ne boste več opazovalec tujih življenj, temveč se boste znašli v vrtincu svojega. Zato sodelujte, sistematično in iskreno, pa se vam bo vse dobro izšlo.
Ljubezen/odnosi: *****
Ljubezen vas bo premagala, da boste vstopili v nekatere čisto konkretne stvari na novo in se pri tem celo sprostili.
Posel/denar: ****
Bolj ko se boste sproščali in predvsem opuščali negativne misli in pričakovanja, bolj se vam bo odpiralo praktično življenje in boste lahko razrešili kar nekaj finančnih zagat. Lahko se boste celo organizirali in začeli večje spremembe glede vseh vaših materialnih dobrin, a za to bo treba več časa, da se vse uredi.
Nasvet tedna:
Koristno je, da se soočite s svojimi strahovi in neugodnostmi okoli vsega, da se ne izogibate pogovorom ali srečanjem v tej smeri. Če se boste dobro organizirali zdaj, boste sprostili številna bremena ter kmalu lahko začeli na novo.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ****
Razmišljali boste o vseh mogočih zadevah in prav zadovoljni boste s spoznanji, ki se bodo tudi kot po čudežu hitro uresničila. To vam bo dalo volje in optimizma, da se boste lotili tudi tistih stvari, ki ste se jih do zdaj izogibali, pa če se zavedate ali ne.
Ljubezen/odnosi: ***
Sprostiti se boste morali glede nekaterih ljudi iz preteklosti ter jih pustiti, da živijo po svoje, dokler s tem ne vplivajo na vašo kakovost življenja. Prepričevanje v nekaj, česar ne željo vedeti, je namreč za vas lahko pomembno, a vas dolgoročno bremeni kot vpletanje v druga življenja. Raje samo poslušajte ali se odmaknite.
Posel/denar: *****
Imeli boste odlično podporo, da dokončate stare stvari in si ustvarite red in harmonijo doma in v financah. Vse bolj boste doživljali optimizem in jasno vam bo, kam se morate usmeriti, da pridobite tiste materialne dobrine, ki si jih želite.
Nasvet tedna:
Vse bolj vam bo jasno, da se ne boste mogli izogniti vodilni vlogi v svojem življenju. Ne glede na to, na koga vse si želite predate odgovornost, se kot bumerang vedno vrne k vam.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Zadovoljni boste s sabo in svojim načinom življenja, še posebej ko boste ugotovili, da nihče nima nič proti temu, da nadaljujete v svojem stilu.
Ljubezen/odnosi: ****
Dom in domače razmere vam bodo pravi navdih in odskočna deska, da boste z lahkoto vse opravili. Lahko pa, da boste precej občutljivi, zmedeni, saj boste čisto prevzeti od energij, sproščenosti ter intuicije in navdušenja nad življenjem. Čustveno boste predani dobrim spremembam, in to je v tem obdobju najpomembneje.
Posel/denar: ****
Nova spoznanja vam bodo odprla drugačne možnosti za sodelovanje in napredovanje v službi ali poslu. Bolj boste umirjeni in harmonični. Ne boste več iskali bližnjic in si s tem ustvarjali probleme, temveč se boste čisto predali ustvarjanju in želeli dobro za vse.
Nasvet tedna:
Sončev mrk bo v vas sprožil večje spremembe glede denarja in vseh materialnih dobrin in sprejeli boste odgovornost tako zase kot za vse želje, ki si jih v prihodnosti želite uresničiti. Ne veste še, kako, a razmišljajte v tej smer, dokler ne najdete rešitve. Zvezde vas v tem povsem podpirajo.