Astro

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

sn
24. 2. 2020, 17.17
Posodobljeno: 24. 2. 2020, 22.19
Deli članek:

Glede na nedavne dogodke se zdi, kot da se je uresničila še ena od napovedi znamenitega francoskega preroka.

Profimedia
nostradamus

Michel de Nostredame ali preprosto Nostradamus se je rodil leta 1503 v Franciji. Postal je zdravnik ter astrolog in se pozneje v življenju posvetil pisanju prerokb. Mnogi verjamejo, da je bil pravi prerok, ko je pravilno napovedal številne dogodke, ki so se zgodili po njegovi smrti - kot so francoska revolucija, veliki požar v Londonu, prva svetovna vojna, vzpon Hitlerja in Napoleona, napadi 11. septembra in velike podnebne spremembe, če naštejemo samo nekatere od njih.

Glede na nedavne dogodke pa se zdi, kot da se je uresničila še ena od napovedi jasnovidnega francoskega preroka. Videc in vizionar iz 15. stoletja je namreč prav za to obdobje, v katerem se trenutno nahajamo, napovedoval izbruh 'velike kuge'. Ker se novi koronavirus (COVID - 19) hitro širi po Kitajski (in po vsem svetu), se mnogi sprašujejo, ali je to omenjana velika oziroma smrtonosna kuga?. Upoštevajte seveda,, da je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) 30. januarja razglasila alarm za globalno javno zdravstveno stanje zaradi izbruha koronavirusa.

Usodni zapis

Do zdaj je koronavirus - ki ima simptome, podobne gripi in ki vključujejo kašelj, vročino, zasoplost in težko dihanje - prizadel na sto tisoče ljudi. Virus skače med ljudmi in živalmi in je bil prvič odkrit v kitajskem mestu Wuhan v provinci Hubei, decembra 2019.

Odkar se je začel, se sev virusa nezadržno širi po svetu ima zaradi množice obolelih in nadaljnjo nevarnostjo okužbe že drastičen vpliv na vsakodnevno dogajanje, vpliva tako na turizem, trgovino – pri naših sosedih v Italiji pa so odpovedali celo bogoslužja.

Preučevalci Nostradamusovih prerokb zdaj enoglasno trdijo, da je Nostradamus to epidemijo jasno napovedal v knjižici Prerokbe, ki datira v 1555.

Ključna v Prerokbah je štirivrstičnica, ki pravi takole:

»Velika kuga obmorskega mesta ne bo prenehala,

dokler se ne bo maščevala smrt pravične krvi,

obsojene za ceno brez zločina, velike dame,

ki je ogorčena nad pretresom.«

Ugovor dvomljivcev, da je virus izbruhnil v pokrajini Hubei, ki je na vzhodu Kitajske in po nobenem ključu ne more soditi v kategorijo obmorskih mest, so raziskovalci Nostradamusovih prerokb utemeljili z razlago, da Wuhan sicer ni "pomorsko mesto", a je bolezen izbruhnila prav na tržnici z morskimi sadeži. Nostradamusologi v štirivrstično ne dvomijo, temveč jo opisujejo celo kot kristalno jasno.

Obstaja pa tudi razlaga za "veliko damo". To je menda Wu Yi - ki je bil prej kitajski zdravstveni minister in je pomagal pri obvladovanju virusa SARS.

Ne glede na to, ali se napovedi izkoriščajo na napačen način ali ne, resnica je, da privrženci Nostradamusovih napovedi trdno verjamejo, da je novi virus Korona ena najbolj odkritih napovedi, ki jih je Nostradamus dal in tudi pravilno poimenoval 'velika kuga'.