Astro

Horoskop: napočil je čas za čiščenje čustvene navlake

Andreja Novak
24. 2. 2020, 07.00
Posodobljeno: 24. 2. 2020, 15.34
Deli članek:

Navdih in dobra volja bosta prisotna v tem tednu. Lahko, da boste dobili nove priložnosti ali darila, ki jih boste veseli. Pustni torek bo predvsem na večer dinamičen, na pepelnično sredo pa se izognite konfliktom, ki bi vas utegnili močno prizadeti, saj bodo ljudje hitreje rekli stvari, ki jih sicer zamolčijo iz vljudnosti.

profimedia
možgani

Zato ta teden ne iščite potrditve iz okolja, temveč si privoščite malo izolacije in pišite ideje, ki vam padejo na pamet ob koncu tedna. Močne energije strasti do življenja se bodo pojavile in usmerite jih v vse, kar vam nekaj pomeni. Lahko v intimne odnose ali v razvoj kakšne ideje ali načrta do konca. Za vse bo dovolj podpore. Mlaj na nedeljo v ribah vam bo pomagal spustiti staro in stopiti na novo pot ali se vsaj osvoboditi čustvene navlake. Katero navado ali razvado bi bilo smiselno pridobiti ali pa se je osvoboditi glede na vaš horoskopski znak, pa preberite v nadaljevanju.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Odlično počutje se vam obeta. Venera v vašem znamenju vam daje magnetno privlačnost za dobre stvari. Koristno je, da začnete nekaj konkretnega početi za svoje fizično telo, saj ne bo moglo delovati samo na podlagi vaše volje, umske stabilnosti. Na začetku tedna imate tudi možnost spoznati, kje se že ves čas čustveno zapletate. Možnost imate, da se popolnoma osvobodite pritiskov. Še vedno pa boste občutljivi na nekatere dogodke iz preteklosti, čustva, popazite tudi na svoje zdravstveno stanje, predvsem v sredo, četrtek in petek dopoldne. Čaka vas strasten vikend, ki bo pokazal, kaj si želite od življenja. Samski, pojdite v družbo, dobro počutje in vaš magnetizem vas lahko pripeljeta do prave osebe za vas.
Bik 21. 4. – 20. 5.
Vse bo teklo kot po maslu, pa vseeno se ne boste počutili najbolje. Čustveno boste iz dneva v dan bolj vznemirjeni. Površni mimoidoči ne bodo nič opazili, a vsi, ki vas bolje poznajo, bodo vedeli, da se z vami nekaj dogaja, in vam bodo želeli pomagati. Težava je, da ne želite govoriti o svojih čustvih, saj si jih niti ne želite čutiti, ne glede na to, da je med vsemi skrita tudi ljubezen in strast. Ulovili ste se v okvir življenja, ki vam je pretesen in ga je dobro razširiti. Zdaj je zadnji čas za to, sicer se lahko skrita čustva z vsem nemirom, ki ga nosite v sebi, spremenijo v slabo fizično počutje. Konec tedna bodite pozorni, da ne boste pretiravali pri nezdravi prehrani, saj vam bo to pustilo vidne posledice tako na teži kot na počutju. Smisel je, da razmislite o svojih prehranjevalnih navadah in uvedete zase bolj optimalen režim.
Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Malo kaotičen teden je pred vami, ko je dobro, da ste zelo previdni s svojimi besedami in opazkami, saj se nihče ne bo odzval po pričakovanjih. Bojite se zameriti nekaterim v službi ali v skupnosti, kjer ste aktivni, saj si želite, da bi bili sprejeti. Pri tem pa sploh ne opazite, da že imate večje bonitete kot drugi in da se morate samo umiriti, da boste lahko postali dober član ekipe. V torek in sredo boste imeli dobre pogoje, da uredite stare družinske zadeve ali s prijatelji uredite odnose. Konec tedna boste zelo zgovorni, lahko, da celo preveč, in boste razkrili kakšno osebno ali družinsko skrivnost. Mogoče je čas, da razmislite o svojih komunikacijskih navadah oziroma razvadah ter se osredotočite na zavestno komuniciranje. Da se naučite, privadite komunikacije, ki bi jo vi vodili, in ne besede vas. To je trening, tako kot za vsako drugo veščino, in zato je smiselno, da se tega lotite kot fizičnega treninga ali joge.
Rak 21. 6. – 22. 7.
Bolj čustven začetek tedna vas bo pripeljal do dobrih spoznanj glede svojega življenja, kar vam bo dalo dober polet za nadaljnje spremembe. Ne skrivajte se več za starimi zgodbami, temveč napišite nove. Razvada, ki se je je dobro odreči, je pri vas vsekakor čustvena drama preteklosti, v katero vedno znova uvajate nove situacije, nove igralce, a čustvena drama ostaja vaša razvada, ki vas bremeni in lahko zastruplja vaše odnose. Od srede naprej boste zelo delavni, kar vam bo hitro prineslo dobre rezultate. V četrtek boste ljubezensko naravnani in samski raki imate možnost srečanja s svojo bodočo ljubeznijo, samo ne ostajajte zaprti v svojih čustvih. Vikend bo deloven in uživali boste v vsem, kar se bo dogajalo, saj boste lahko doprinesli svoj delež v družbo ali družino, vse, kar ste si kdajkoli želeli. Pomirjeni boste s sabo in tako ljubeči do drugih.
Lev 23. 7. – 22. 8.
Preobremenila vas bodo čustva družine in čisto boste brez moči. Ne boste našli ključa rešitve. Odločili se boste, da rešite pri sebi, kar je možno, in tako boste opazili, da se nekdo od domačih skriva v celotnem kaosu, ki vlada v vaši širši družini. Zato je smiselno, da opustite navado pravega leva, da poskrbi za svoje krdelo, v vašem primeru za širšo družino. Tega žal ne morete izpeljati v tej civilizaciji, v tem času. Vsi vaši družinski člani se morajo naučiti samostojnosti v čustvih in dejanjih in prav tako ste vi zares odgovorni samo zase. Postavili si boste meje, do kam greste za svoje družinske člane, in precej boste razočarani, ko boste ugotovili, da bi oni za vas naredili veliko manj ter da so prepričani, da morate vi vse narediti tako, da bo za dobrobit celotne družine, medtem ko lahko ostali delajo, kar jim je prav. Lahko, da zaradi tega s petka na soboto ne boste spali, saj vas bo ta krivica čisto »skuhala«.
Devica 23. 8. – 22. 9.
Razmišljali boste o nekaterih stvareh in dogodkih iz preteklosti, ki vas še vedno mučijo, in opazili prikrito manipulacijo, ki se je izvajala nad vami izza ozadja tako imenovanih prijateljev. Težko boste verjeli svojim očem in se boste želeli pogovoriti o tem, a z napačnimi ljudmi. Širše sega problematika določene družbe ali službe, da bi lahko krivili samo eno osebo; težava je v celotnem sistemu, tako da je možno samo, da začnete na novo, po svoje, ali pa skličete sestanek, srečanje in poskušate narediti načrt za boljše nadaljevanje zgodbe. Vprašanje pa je, ali vam bodo verjeli in zaupali. Navada, ki bi jo bilo smiselno razdelati, nadgraditi v tem obdobju, je razvada preozke perspektive. Kar pomeni, da bi bilo smiselno na svoje življenje pogledati širše in prav tako na življenja vaših bližnjih. Naj vaša pričakovanja do sebe in drugih prestopijo meje racionalnega pričakovanja devic, da se vaša lepa čustva lahko odprejo.
Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
Lotili se boste nekaterih stvari, ki vam burijo strasti že dlje časa, in ponosni boste nase. Razvada, ki jo nujno morate začeti opuščati, pa je, da prehitro odnehate s časom zase, z delom na sebi, in v prvi plan ponovno sprejmete druge, vam ljube ljudi. Toliko, kot naredite za druge, bi morali narediti tudi zase. Ali če bi vsaj polovico tega, bi bilo že super. Zato nadaljujte v tem stilu in vztrajajte. Tako ne boste opazili, kako vas bo nasprotni spol obletaval, saj boste oddajali dobro energijo, a premalo razmišljate o sebi in ljubezni, ki jo prejemate. Ljubezen vam je sicer pomembna, a tokrat vam bo pomembnejša vaša naloga, ki jo želite optimalno izvesti. Strast v ljubezni vas bo prevzela ob koncu tedna, ko vas bo nenadoma kontaktirala vam pomembna oseba ali pa jo boste naključno srečali in prižgal se bo notranji ogenj na obeh straneh. Zgodba se bo nadaljevala po delih, lahko skozi vse leto.
Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
V preteklosti ste popolnoma zaprli svoj čustveni svet in v tem tednu se boste morali odločiti, ali ga boste ponovno odprli za ljubezen ali boste raje o tem razmišljali ter s cinizmom in sarkazmom gledali druge. Razvada, ki jo raje opustite, je pretirano razumsko reševanje stvari, ne da bi upoštevali svoja čustva. Srce je pomemben organ, ki ima svojo modrost, in naučite se jo brati. Res je, da se drugim ljudem, ki se odprejo ljubezni, dogajajo nihanja in to ni vedno samo pozitivno, a vseeno živijo svoje življenje. Vaš razum pa je zaradi strahu pred tem, da bi vas kdo znova prizadel, naredil popolno zaporo pred predajo. S tem bi izgubili velik nadzor nad sabo in svojimi čustvi, deloma tudi nad življenjem, a ravno to je magičnost življenja, da ti lahko ravno kaj lepega prinese, če se odpreš.
Strelec 23. 11. – 21. 12.
Počasi boste zadihali in začeli ceniti nekatere svoje kvalitete, a nekatere druge lastnosti boste želeli opustiti, kar je tudi prav. Največja želja naj vam bo urediti svoje življenje in s te perspektive glejte na vse, kar se dogaja okoli vas. Pomembno je, da opravite v tem času manjšo raziskavo svojega življenja. Kdo ali kaj vam jemlje preveč časa in energije? Kateri ljudje so vam najpomembnejši in bi jih želeli za vsako ceno ohraniti v svojem življenju? Se vam izplača vlagati toliko časa in energije v svoj posel ali službo? Ko si boste dali iskrene odgovore, boste tudi vedeli, kaj narediti. Navada, ki jo je smiselno vpeljati v svoje življenje, je, da vztrajate na svoji poti, v svojih smereh, in se sočasno učite, spreminjate ter ne vztrajate v nečem, kar ne prinaša rezultatov. Usmerite se v področja, kjer želite spremembe, in ne samo v področja, kjer vam že tako ali tako gre dobro.
Kozorog 22. 12. – 20. 1.
Počasi se prebujate iz večletnega »zimskega spanja«, ki so vam ga zakuhale zvezde. Ne upate se preveč predajati veselju in radosti, ki pa ju že čutite v svoji notranjosti. V tem tednu boste po dolgem času resnično čutili, kako se vam telo prebuja, in vaša volja do tega, da bi kaj konkretnega naredili v svojem življenju, bo vse večja. Bodite drzni pri sanjarjenju, kaj bi radi od življenja, kako bi ga radi živeli … Lahko se odločate za spremembe, delajte načrte, in po 10. marcu, ko bo konec obdobja retrogradnega Merkurja, boste pripravljeni, da novosti tudi vpeljete v svoje življenje ali vsaj naredite prve korake. Navada, ki bi jo bilo dobro vpeljati v svoje življenje, se imenuje spontanost skozi dan, da imate nekaj opornih točk rutine, potem pa dovolite, da vam življenje prinaša spremembe, dodatke ter se ne odmikate od novih ljudi, ki jih srečate z razlogom. Spontanost naj bo vaša nova mantra.
Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Začetek tedna boste precej »intenzivni«, usmerjeni v svoje načrte, za druge malo pretrmasti, neprilagodljivi … in še kakšen izraz boste verjetno slišali od bližnjih, ki vas bodo želeli preusmeriti v svoje cilje, pa se ne boste dali. V četrtek vam bo šele zmanjkalo moči in boste postali občutljivi na vse, kar se bo dogajalo okoli vas. Zato bo čas, da razmislite o svoji navadi, ki bi jo bilo smiselno spremeniti, o popolnosti. Nihče ni tako strog do sebe, kot ste prav vi. Ne odlašajte s to spremembo, v planer 2020 si takoj zapišite »čas zase« in naj se redno pojavlja od danes naprej. Poskrbite za počitek in nič ni narobe, če temu posvetite celoten dan. Tudi konec tedna vam ne bo najbolj naklonjen, zato se izogibajte novim družbam, novemu okolju ter domov ne vabite ljudi, ki jih še ne poznate najbolje. Ob sebi imejte samo najbližje, ki jim zaupate.
Ribi 19. 2 – 20. 3.
Teden globokih spoznanj, odrešitev, napredovanja in sodelovanja. Skozi razumevanje svoje narave in reakcij na okolje boste lahko opustili nekatere stare strahove, ki že zdavnaj niso več potrebni, a ste jih še vedno nosili v sebi in so vas ustavljali pri polnem uživanju življenja. Naenkrat se vam bodo odstrle tančice in lažje boste zadihali ter začeli bolj jasno ustvarjati svoje življenje. Bolj jasni vam bodo vaši odnosi, manj boste odvisni od počutja drugih ljudi. Možnosti povabil, napredovanja v službi in v družbi, srečanja za vas pomembnih ljudi, vse to se bo lahko odprlo po tem tednu, ki bo resnično intenziven za vas. Navada, ki vas največ ustavlja v vašem življenju, če ne edina in usodna, je: »Kaj bodo drugi rekli?« To je vaša usodna rana, ki jo opustite in v sebi zgradite svoj center modrosti ter povezanost v ljubezni s sabo.