Astro

Sanjske uvide svojega soproga Saša Lendero vedno upošteva

ms
9. 9. 2021, 20.22
Posodobljeno: 9. 9. 2021, 21.10
Deli članek:

Saša Lendero je ena najprepoznavnejših in najpriljubljenejših slovenskih pevk vseh časov . Kako ne bi bila, če pa je ljubka, prijetna, lepoglasna … V nedogled bi lahko naštevali, kaj vse nam da njena odrska prezenca.

Osebni arhiv
"Zakaj se nekateri bojijo rojstnih dni? Z vsakim letom postajaš modrejši, bolj izkušen, bolj ljubeč, bolj razumevajoč in bolj zrel."

A kar Saša v resnici daje ljudem skozi svojo glasbo, je le vrh ledene gore – njene dobrote, iskrenosti, vere v pravičnost in zaupanja v sočutnost, ki jih nosi v sebi. Prežetost z vibracijami, ki z materialnim svetom nimajo veliko skupnega, ljudje začutijo. Zato ni nenavadno, da nekateri zaupajo temu, da njena glasba zdravi …

Tudi ona verjame v zdravilnost glasbe? In kako po tem, ko energijo razdaja množicam, spet napolni sebe? Verjame v »nekaj več«? Odgovorila nam je na vsa ta vprašanj in z nami delila svoje mnenje o vseh temah, ki smo jih načeli.

Kako ste se srečevali z ezoteriko in mejnimi tematikami? 

Občutek imam, da se nesnovnim vprašanjem in spoznanjem največkrat približamo v trenutkih notranje stiske. Seveda se že prej kdaj pa kdaj zaletimo vanje, a v trenutkih osredotočanja na materialni svet tovrstna občutja in dogodke nekako pospravimo med nenavadna naključja in včasih nanje celo pozabimo. Ko pride čas za pogled vase in subjektivno doživljanje, pa se nenadoma odpre še en svet.

Kako dojemate energije okrog sebe in kako si jih razlagate? 

Svet okrog sebe vse bolj doživljam na energetski način. Mnogo stvari si ne znam racionalno pojasniti, a me to sploh ne moti več. Preprosto poskušam upoštevati, kar čutim. Preseneča me, kolikokrat ljudje, ki imajo ves čas na ustnicah besede, kot so pozitivizem, dobrota, poštenost, višje sile in karma, niso niti malo blizu temu, za čimer stojijo z besedami. Duhovnost je zame predvsem empatija in dobrota. Tako do sebe kot do vseh bitij, ki nas obdajajo. Težava s hipersenzibilnostjo in empatijo je ta, da te bolečine in krivice, ki se dogajajo okrog tebe, resnično bolijo. Vsak dan. Pomaga mi, da delujem, ko lahko, in delam dobro vsaj v najožjem krogu, ki me obdaja. 

Ali ste si kdaj pomagali s šestim čutom oziroma predvidevanji o tem, kaj se bo vam in vašim bližnjim zgodilo? 

Sem, kar nekajkrat … in ni se izteklo slabo! (smeh) Sicer pa ima v našem domu največjo sposobnost uvida mož Miha. Njegove sanje vedno upoštevam!

Ste že kdaj obiskali astrologa ali terapevta, ki se ukvarja z napovedovanjem prihodnosti?

Sem in izkušnje so bile zelo različne. Mnogo je zlaganosti in želje po zaslužku, seveda pa je nekaj ljudi v resnici rojenih s posebnimi darovi. Verjamem, da s svojimi trenutnimi dejanji, naravnostjo, razmišljanjem in čustvovanjem nakazujemo možnost razvoja svoje prihodnosti in vsekakor verjamem, da imajo nekateri ljudje uvid v to prihodnost. Hkrati verjamem v moč svobodne volje in v to, da lahko svojo prihodnost oblikujemo sami ter jo torej tudi spremenimo, če v tem trenutku spremenimo nekaj odločilnega.

Ali ste kdaj dobili kakšen amulet oziroma kaj imate kot amulet za srečo na karierni poti? 

Verjamem, da imajo nekateri predmeti lahko posebno moč. A moj najmočnejši amulet je moja družina! Čutim, da iz ljubezni izhajata največja moč in največja zaščita!

Ali se držite navodila, da to, kar seješ, tudi žanješ, kar mnogi razumejo kot koncept karme? 

Ta koncept največkrat deluje, saj se svet odziva na nas. Čeprav je videti, kot da karma včasih malo zamuja ali pa deluje nekako ohlapno in malo na približno. (smeh) Če imaš delujočo vest in razvito čustveno inteligenco, ne potrebuješ grožnje karme, da bi v življenju delal prave korake. Pri nekaterih pa je ta notranji občutek oziroma vodnik popolnoma nedelujoč, saj so sposobni grozovitih dejanj. Zato si včasih zares zaželim – in se ob tem vznemirjam, da to ni prav – da bi karma delovala kot hitrejši in bolj pravičen sodnik ter jasno razumljiv kaznovalec.

Sami ste energetsko sposobni dvigniti množice, kako pa hranite in z dobro energijo polnite sebe? 

Če se energetski krog pravilno sklene, potem zanj vedno velja, da več ko daš energije, več je dobiš. Po koncu nastopov sem skoraj vedno do vrha napolnjena z veseljem ljudi, njihovimi nasmehi, petjem in lepimi občutki. Jaz samo sprožim val! Največkrat je tako, vedno pa seveda ne, a tako je v življenju. Moj glavni akumulator je, kot sem rekla, moja draga družina, naš dom in moji neprecenljivi prijatelji!

Ste doživeli kakšno situacijo, ki ste si jo prevedli kot dokaz, da nad nami obstaja nekaj, česar ne poznamo, a vseeno je? 

Sem. Dvakrat, zato ne dvomim več o tem, da obstajajo druge dimenzije oziroma stvari, ki jih ne razumemo in si jih ne znamo pojasniti. Ljubezen pa je bila most pri obeh. Most, ki je omogočil stik.

Ali opis vašega horoskopskega znamenja, leva, pravilno opiše vas? 

Pravzaprav da! V mnogo točkah. V nekaterih pa ne, a to razumem kot prav tisti pomemben delček svobodne volje, s katero neke predispozicije lahko bodisi razviješ bodisi zadušiš. Preživi tisto, kar hranimo! Zato so tako zelo pomembni tako naše misli kot dejanja. Ne le da kažejo, kdo smo, temveč določajo tudi to, kaj postajamo.

Glasba je velikokrat sestavni del meditacije in raziskovanja samega sebe, zato me zanima, ali jo kot energetski pripomoček razumete tudi sami?

Vse bolj! Vsako leto jo poslušam in doživljam drugače, sicer pa – glasba je vibracija. Vsaka celica jo ima. Prepričana sem, da bo medicina prihodnosti nekoč znala bolne celice pozdraviti preprosto s spremembo njihove vibracije, v nihaj zdrave celice. Glasba ima moč! Večjo, kot le moč osrečevanja, sproščanja ali katarze, čeprav je tudi to neprecenljivo veliko. 
Ob tem vprašanju sem se pomnila, kako pogosto so mi ljudje pisali ali pripovedovali, da jim je moja glasba dala moč pri premagovanju težkih trenutkov v življenju. Eden od njih je bil prepričan, da je – mnogokrat usodno bolezen – premagal s pomočjo mojih pesmi. Svojim prijateljem je pripovedoval, da je začutil, da ga nekaj v mojem glasu zdravi. Spomnim se, da so me njegovi prijatelji želeli najeti, da bi me gospod lahko spoznal v živo. Seveda sem šla, prijateljem pa razložila, da se takšne stvari ne plačujejo, saj je njegovo darilo meni veliko večje od mojega nastopa zanj. Še danes, skoraj 15 let po tem, se mnogokrat spomnim na tega gospoda in mu v mislih zaželim vse dobro.