Astro

Koliko je v resnici težka pot do sebe?

Avtor: Magdalena Jankovec
7. 9. 2021, 10.19
Posodobljeno: 7. 9. 2021, 10.49
Deli članek:

Življenje je težko, vse mi gre narobe. Nič ni tako, kot sem si želela. Kaj naj naredim?

pixabay
ženska

To so vprašanja, ki si jih mi vsi postavljamo v različnih situacijah in dogodkih. Kaj se dogaja z nami?

Zavedati se moramo, da se vsak trenutek spreminjamo in spreminjajo se tudi naši pogledi na življenje. Vse to pa nam daje moč, da postajamo modrejši in izbiramo boljša izhodišča za naše življenje.
Najprej nam mora biti popolnoma jasno, da smo sami ustvarili dogodke in situacije, v katerih smo. Biti brutalno iskren sam s seboj je prvi korak, da začnemo spreminjati sebe. Tukaj ne gre za napačnost ali pravilnost sebe, ampak za to, da ugotovimo, kaj je to v meni, kar mi povzroča stanje, v katerem sem.

Nešteti občutki
Naša pričakovanje, zaključki, sodbe, kalkulacije in izračuni ter odtujevanje od sebe in drugih ljudi, so največji problemi, ker je vpet v to um, ki hoče imeti vse pod kontrolo in nas dela vedno napačne. Tukaj gre še za občutek krivde, sodbe in napačnost sebe, saj smo od drugih sprejeli in ponotranjili vse te občutke.
Ali sem res to jaz ali sem vse kaj drugega, kar iščem zunaj sebe?.

Kje začeti?
Poiščimo pomoč pri ljudeh, ki gledajo na življenje z drugačnimi pogledi in prepričanji, ki ti dajo orodja, da lahko delaš na sebi, ki te brcnejo iz cone žrtve in ubogega jaz-a.
Ljudje, ki vam dajejo potuho in vas pomilujejo, vam jemljejo vašo moč, da se ne premaknete. Vsi mi imamo toliko moči v sebi, da lahko gore premikamo in ko pomislimo, da moramo narediti prvi korak pri spremembi sebe, potegnite vase vso moč, ki jo nehote dajete drugim.
Nehajmo pričakovati, da bo ves svet klečal pred nami in nas moledoval, naj se spremenimo. To ne deluje!
Ko padeš globoko sam s seboj v črno luknjo, ni važno, na katerem področju življenja se sam odločiš in izbereš: dovolj mi je tega! Samo vprašanja: Kaj lahko jaz spremenim pri sebi in kakšne neskončne možnosti so zame, na katere nisem nikoli pomislil(a), da obstajajo?
To je vprašanje, ki spremeni energijo v telesu. Po vprašanju ne dajajte zaključkov in izhodov, kako bi moralo to izgledati. Prepustite se vesolju, da vam dostavi to, po čemer sprašujete.

Podobna vsebina: Čarobnost je v meni, čarobnost je vas