Astro

Spoštovanje do vas se začne – pri vas!

Danica Lončarič, NLP coach
26. 10. 2021, 08.30
Posodobljeno: 26. 10. 2021, 08.31
Deli članek:

Se cenite dovolj? Se spoštujete dovolj? Se imate sploh radi? V kolikor je vaš odgovor NE, potem ne smete pričakovati, da vas bodo drugi cenili, spoštovali ali celo imeli radi!

dreamstime
lepotica

Vse se mora začeti pri vas samih. Vzemite si čas, zaprite oči in pomislite, koliko se dejansko cenite? Koliko imate v sebi spoštovanja do vas samih? In kdaj ste si nazadnje iskreno rekli, da se imate radi?

Tako je: kdaj ste se nazadnje pogledali v ogledalo in sami sebi rekli, da se imate radi?

Čakati nekoga, da vam bo rekel, da vas ima rad, je kot čakati na lotu sedmico, a pri tem niti ne vplačate loto listka. Zato vas povabim, da začnete že danes! Stopite pred ogledalo, poglejte edino in iskreno osebo, ki vam bo v življenju vedno v podporo, le če ji boste ji dovolili.

Poglejte svojo podobo v ogledalu in si recite »RAD-A SE IMAM«!

Kaj so merila?

Naj vam pride v navado, da si vsakič, ko se pogledate, iskreno rečete, da se imate radi. Seveda se vam bo na začetku zazdelo smešno ali vam bo morda nerodnim pred samimi seboj, a to je samo znak, da ste se do zdaj resnično imeli premalo radi.

In sedaj, ko ste že na pravi poti do vaše boljše samopodobe in boljše samozavesti, se še vprašajte, koliko se cenite? Koliko spoštujete sami sebe? Vidite svoje uspehe? Vidite, kaj vse ste že dosegli v svojem življenju? Cenite svoje dosedanje delo? Nikar ne iščite potrditve pri znancih, družini ali delodajalcu, saj jih niti ne boste potrebovali več, ko boste sami ozavestili, koliko se cenite.

V kolikor ne vidite svojih uspehov in se ne spoštujte, ker mislite, da v preteklosti ni razlogov, da bi se danes počutili tako, je zdaj pravi čas, da si postavite nove cilje - takšne, ki vam bodo prinesli občutek samospoštovanja. A naj vas opomnim, vaši materialni dosežki ne bi smeli biti merilo za samospoštovanje. To se lahko zgradi že samo ob misli, da ste živi!  Ne potrebujete dragih avtomobilov, velikanskih hiš in astronomsko visoke plače, da bi dosegli občutek, koliko se spoštujete.

In seveda, na svoji poti boste srečali veliko ljudi, ki vam sprva ne bodo nudili spoštovanja, ki si ga zaslužite in vas ne bodo cenili. A skozi čas jim lahko dokažete, kolikšna je vaša stopnja spoštovanja. Le vi morate verjeti v sebe!

Kot vedno napišem, nič se ne zgodi čez noč in za vsako navado sta potrebna čas in volja. A ko veste, da po tem času, volji in treningu pride tudi dober rezultat, se splača malo potruditi, kajne?

Saj gre za vas!

Podobna vsebina: Nihče ne sme imeti večje moči ...