Astro

Po kom se zgledujete in kaj to pove o vas?

Tina Hočevar, osebno srečanje: 040 309 304
13. 1. 2020, 17.00
Posodobljeno: 13. 1. 2020, 17.05
Deli članek:

Vsi lahko v svojem življenju najdemo nekoga, ki nam je za vzgled ali nas navdihuje, na kakršenkoli način.

dreamstime
ženska

Mogoče občudujemo njihov pogum, morda način, na katerega živijo svoje življenje, ali pa kakšen odnos imajo do svojih bližnjih ali kako so poslovno uspešni. Morda občudujete njihov mir in stabilnost.
Če opazujemo življenje okoli sebe, bomo vedno našli osebe, ki imajo lastnosti, ki nas inspirirajo.

Izberimo si svojo 
Želela bi, da si sedaj vzamete minuto časa in pomislite na to osebo. Lahko je to vaš sorodnik, prijatelj ali znanec, ali pa nekdo iz medijev ali oziroma javna oseba, ki je niste še nikoli srečali. Zapišite ime na list papirja. Sedaj pa pomislite na to, katere so 3 lastnosti, ki jih cenite pri tej osebi. Vzemite si čas in resnično začutite, kaj je tisto, kar občudujete pri tej osebi in kaj cenite. Če ne najdete treh lastnosti, zapišite vsaj eno.
Po vsej verjetnosti imate te lastnosti v sebi tudi vi. V vseh letih dela z ljudmi sem ugotovila, da se velikokrat ne zavedamo v popolnosti svojih kvalitet in pozitivnih lastnosti. A globoko v sebi vemo, kdo smo in kaj smo. In lažje nam je povedati, kaj cenimo pri nekom drugem, kot pa pogledati vase ali si priznati, da so te pozitivne lastnosti tudi v vas. Zaradi vzgoje in družbe smo velikokrat mnenja, da ni lepo govoriti o svojih pozitivnih lastnostih, saj bi lahko izpadli bahavo.
Poglejte sedaj še enkrat lastnosti, ki ste jih ravnokar zapisali in poskusite začutiti, da je del tega tudi v vas. Si lahko priznate?

Semena so posejana
Ko pridejo ljudje k meni na analize osebnosti in se z njimi pogovarjam, mi povedo, kako bi želeli spremeniti svoje življenje na boljše, kakšne kvalitete bi si želeli. In ko naredim analizo osebnosti, vidim, da so točno te lastnosti že v njih, a morda jih zaradi vzgoje ali družbe ali drugih razlogov še niso bili sposobni izraziti. A ravno zato, ker v sebi že imajo zametke (semena) teh lastnosti, jih to pritegne pri drugih. Občudujejo osebe z lastnostmi, katere nosi v sebi tudi oni. Zato bodite prepričani, da so lastnosti, ki ste jih prej zapisali, nekje v vas, tudi če jih ta trenutek še ne zaznavate. Včasih je potrebno več časa (odvisno seveda, kakšna je bila naša preteklost in koliko delamo na sebi), da se zavedamo, kdo v resnici smo.
In če so te lastnosti že v vas, potem ni tako zelo težko izraziti jih, saj so ta semena že v vas. Če boste vprašali svoje najbližje, boste morda celo ugotovili, da oni to že vidijo v vas ali vsaj zametke tega. In to je bistvo mojega dela, pomagati prepoznati lastnosti, ki so v vas in vam dati usmeritve, kako jih izraziti. Začnete lahko sami že danes!