Astro

Na vsem svetu je samo ena oseba, s katero smo vse življenje

Irena Kahne, osebno srečanje: 040 309 304
22. 11. 2019, 17.00
Deli članek:

Tokratni zapis namenjam odnosu do sebe. Zakaj je pravzaprav tako pomembno, kakšen odnos imamo do sebe? Kako skrbimo za sebe?

dreamstime
objemanje

Vsi si želimo ob sebi nekoga, ki nas bo spoštoval, imel rad, nam izkazoval ljubezen, naredil kaj dobrega za nas, nam namenjal pozornost itd. Če pomislimo in se malo ozremo okoli sebe, pa kmalu ugotovimo, da včasih spoznavamo ljudi, ki imajo do nas vse prej kot tak odnos. Nas ne spoštujejo, se grdo obnašajo do nas - čeprav si ne želimo takega odnosa, prav to dobimo. Ravno takšne ljudi v svoje življenje pritegnemo.
Pa se kdaj vprašamo, kje je razlog? Zakaj privlačimo take ljudi?
Zato, ker se sami ne spoštujemo. Ne cenimo. Se nimamo radi. Ker sami sebe ne razvajamo. Si ne posvečamo pozornosti. Se ne poslušamo. In stalno iščemo izgovore, da nimamo časa za sebe, ker je toliko drugih stvari bolj pomembnih. Postavljamo vse drugo v ospredje. Se izčrpavamo.
Kako naj potem poskrbimo za druge ali pa pričakujemo to od drugih, če še sami zase ne zmoremo? Lahko seveda poskrbimo za vse ostale, vendar nas bo to posledično izčrpalo in pripeljalo do bolezni.
In dokler ne bomo spremenili odnosa do sebe, dokler ne bomo spoštovali samih sebe in se imeli radi, se postavili na prvo mesto, ne moremo pričakovati, da bodo drugi z nami ravnali tako, če sami s seboj ne.
Spremenite odnos do sebe in spremenili boste odnos drugih do vas.
Torej, poglejte v svoje življenje, v svoje odnose in se vprašajte, kakšni so ljudje do vas. Ljudje so vaša ogledala. In kar vas moti pri drugih ljudeh, vas po navadi moti ravno pri vas samih. Včasih je to težko sprejeti. Vendar prej, ko se zaveš tega, lažje je. Lažje stopaš skozi življenje. In se spreminjaš. Rasteš.
Na svetu je premalo ljubezni in spoštovanja. Pravega in iskrenega prijateljstva. Ljudje smo preprosto pozabili na sebe. Na odnos, ki je najpomembnejši. Odnos do sebe. In na tem svetu je samo ena oseba, s katero bomo preživeli celo življenje. Uganete, katera? To smo mi sami.
Zavedajmo se tega. In delajmo na sebi. Na odnosu do sebe.
Vsak dan se poglejte v ogledalo in si povejte, da se imate radi. Vzemite si pet minut in zavestno dihajte. Občutite vsak vdih. Izdih. Najdite stvari, ki vas sproščajo.
Začnite do sebe ustvarjati odnos, za katerega si želite, da bi ga drugi imeli do vas. Razvijajte spoštovanje do sebe, ljubezen, zaupanje vase. In ko boste to razvili in začeli uporabljati vsakodnevno, ko se boste spremenili vi, se bodo spremenili tudi ljudje okoli vas.
Verjemite in zaupajte!