Astro

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel …«

Nejc Simšič
21. 11. 2019, 14.14
Deli članek:

Oboževalci resničnostnega šova Kmetija se letos navdušujejo nad 34-letno Vrhničanko Tanjo Balabanić, ki je nase opozorila že pred leti, ko je tekmovala v šovu Bar. Čeprav je vedno nasmejana in poskuša širiti pozitivo na druge ljudi, se je očarljiva Tanja v življenju spopadla že z mnogimi težkimi preizkušnjami.

Osebni arhiv
tanja balabanić

V iskrenem pogovoru nam je zaupala o vzponih in padcih, kjer je vedno na prvo mesto postavljala družino.

Vztrajala je v dajanju ljubezni

Čeprav je pred kamerami vedno vesela in nasmejana, ima tekmovalka letošnje Kmetije, Tanja Balabanić, za seboj nosi življenjsko težko zgodbo, ki pa so jo utrudile kot osebo in danes zaradi vsega skupaj še toliko bolj ceni družino.

Tanja je že v šovu razkrila, da sta že kot deklici s sestro izgubili mamo, zaradi finančne stiske doma pa je že kot mlada najstnica začela delati v gostinstvu, ki ji je pri rojstnih petnajstih pomagalo okusiti samostojnost. Tanja je pri komaj treh letih izgubila mamo, kot nam je povedala, pa je takrat skrb zanjo prevzela pet let starejša sestra.

"Ta izkušnja me je najbolj zaznamovala," svojo pripoved začenja Tanja in nadaljuje, da si je večkrat želela, da bi bila v določenih trenutkih njena mama prisotna. Zaradi vsega tega pa je izredno ponosna na svojega očeta, na katerega je zelo navezana. »Ostali smo sami. Oče je v enem mesecu izgubil mamo, očeta in še ženo. Ostal je sam z nama s sestro in se kljub veliki izgubi boril za naju. Spomnim se, da je takrat socialna služba predlagala, da če ne bo zmogel, da naju lahko da posvojiti. Če samo pomislim na to, me stisne pri srcu. Seveda jim je oči jasno in glasno dal vedeti, da bo za naju poskrbel in da kaj drugega sploh ne pride v poštev. Ne predstavljam si, kaj je preživljal sam, sem pa izredno ponosna nanj, da ni nikoli obupal, ampak se je boril in se še zdaj bori,« je priznala Tanja, ki pravi, da starejša kot je, bolj razume, zakaj tako trda roka pri sami vzgoji.

»Izredno sem mu hvaležna za to, da je bil strog do naju, čeprav sem se mu seveda upirala in nikakor nisva našla skupne besede. Ugotovila sem, da sem v resnici samo iskala njegovo pozornost, želela sem si, da bi me kdaj objel in mi rekel, da me ima rad, ampak tudi sam, žal, tega ni imel in seveda tudi ni znal dati. Z leti sem ugotovila, da mu moram in tudi seveda želela sem mu pokazati, kaj vse mi je manjkalo. Počasi in previdno sem mu začela dajati in kazati vso ljubezen in moram priznati, da sem kar nekaj časa rabila, da je to sprejel in mi tudi začel vračati to ljubezen. Srečna sem, da sem vztrajala pri tem, saj je danes moj oče vse to, kar sem si želela, poln ljubezni, objemov in poljubčkov. Spremenil se je pa tudi, ker je dobil prvega vnučka. Zal je njegov svet in vse, kar lahko rečem, da sem preponosna na to, kakšen dedi je. Točno tak, kakršnega sem si zamišljala kot očeta. Danes se zelo dobro razumeva in se imava najraje na svetu,« je za nas priznala iskrena Tanja, ki je hvaležna tudi Kati, očetovi prijateljic, ki je z njimi že 28 let. »Nikoli ni nadomestila mamice, je pa nenadomestljiva najboljša prijateljica, ki sem ji zaupala čisto vse. Brez nje bi bilo življenje bistveno težje in sem ji hvaležna, da je ob nas. Do konca življenja ji bom hvaležna, da je bila ob mojem očetu in mu pomagala čez vse to, predvsem pa da je tudi nama nesebično dajala ljubezen in podporo. Še danes zelo rada poklepetam z njo in ji še danes čisto vse zaupam. Ona je vedno vse vedela prva, od prvega fanta do prvega cigareta. (smeh)«

POP TV
Tanja Balabanić

Sestri je hvaležna za vse

Poleg očeta je Tanja močno navezana tudi na svojo starejšo sestro, ki je tudi zelo trpela, ko sta ostali brez mame. »Jaz, kot tri in pol letna punčka, sem jo verjetno takrat zamenjala za mamico, saj je skrbela za mene in res sem ji mogla bit v ogromno breme. Sploh med odraščanjem, saj brez mene ni mogla it nikamor. Ko pomislim, me je groza, kaj vse je mogla ona pretrpet in kakšno breme je padlo tudi na njo. Jaz se marsičesa ne spomnim, ona pa je bila starejša in se vsega zelo dobro spomni in verjamem, da je bilo za njo še toliko težje. Sem pa več kot ponosna nanjo, saj je zrastla v izredno žensko, ki je meni velik vzor. Ne znam si predstavljati življenja brez nje. Hvaležna sem, da imam sestro, ki je hkrati moja najboljša prijateljica. Čisto vsak dan se slišiva, pa tudi če je to samo »Živjo, a si ok?« Občudujem jo, ker je izredno močna in borbena, najbolj pa sem ji hvaležna za najlepšo vlogo na tem svetu. Teta je najlepša beseda poleg rad te imam, ki jih slišim iz ust moje ljubezni, mojega nečaka Zala, ki je nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v življenju. Trudim se, da sva najboljša prijatelja, želim si, da mi zaupa vse in tudi mi. Vemo, da mamici pač vsega tudi ne more povedat, zato pa smo tu tete. (smeh) Nisem pa tipična teta, ki ga razvaja, saj ne želim spodbijat sestrine vzgoje. Preveč sem ponosna na sestro in lahko rečem, da je najboljša mamica daleč naokoli in si samo želim, da bom vsaj približno taka mamica kot je moja sestra,« je še priznala Tanja, ki ji družina pomeni ves svet. »Srečna in hvaležna, da jih imam ob sebi, predvsem pa hvaležna, da mi vedno stojijo ob strani in me podpirajo pri vsaki stvari. Predvsem moja sestra, zaradi nje se lažje odločam za kakšen korak v življenju, ker če mi kdo zna svetovati in me dvigovati, ko padem, je to ravno moja sestra - moj ponos.