Astro

Samo kamen, a je idealna zaščita na pokopališčih in v nakupovalnih centrih

Alja Špiljak, osebno srečanje: 040 309 304
2. 8. 2021, 13.13
Posodobljeno: 2. 8. 2021, 13.36
Deli članek:

Mineral citrin je majhen kamen- a njegovo delovanje je mogočno.

dreamstime
svetlobne energije

November je v znamenju Škorpijona, intenzivnega astrološkega znamenja, katerega vladar je Pluton, planet globinskih sprememb, transformacije. Njegov poldragi kamen je poleg topaza in še nekaterih tudi CITRIN, mineral, ki je nastal iz magme, torej v globinah Zemlje. Magma nastaja z delnim pretaljevanjem kamnin globoko v skorji naše Zemlje, z ohlajanjem pa nastajajo iz nje magmatske kamnine, ki jih lahko sestavlja eden ali več mineralov, povedano zelo poenostavljeno.
Citrin je razmeroma poceni, nikakor pa ne cenen poldragi kamen.
Verjetno vas ime spominja na citrone, citruse, od koder je menda tudi dobil ime, beseda citrine v francoščini namreč pomeni tudi limono.


Mineral citrin
Citrin je vrsta kremena, minerala, kremen pa je med tistimi minerali, ki so bodisi brezbarvni bodisi obarvani zaradi primesi (v nasprotju z minerali z lastno barvo), kot je tudi citrin. Kot že ime pove, je njegova osnovna barva rumena, ga pa najdemo v različnih odtenkih, od čisto svetlo rumene pa vse tja do rdečerjavkaste barve, kar je odvisno od temperature, pri kateri nastane, in sledi železa v njem. Večina teh poldragih kamnov, ki jih dobimo na trgu, je menda nastala s toplotno obdelavo ametista.
Izkopavajo ga na različnih koncih sveta, od Brazilije, Bolivije in Urugvaja v Latinski Ameriki do Madagaskarja, Urala, v Evropi pa v Franciji, Madžarski …
Poznan je kot kamen trgovcev, poldragi kamen, ki prinaša srečo, ki nas podpre v poslovnem in siceršnjem uspehu, ki podpre našo kreativnost in obilje.
Rumena barva je (tudi ali predvsem) barva sonca, pa tudi sončnega pleteža, naše tretje čakre oziroma tretjega glavnega energijskega centra. To je sedež naše osebnosti, naše unikatnosti, edinstvenosti, našega notranjega sonca … Torej citrin simbolizira, kot mineral, poldragi kamen z močnim energiziranim delovanjem pa tudi dejansko podpira naše 'sončne' kvalitete oziroma energije optimizma, kreativnosti, močne volje, zaupanja vase, naše voditeljske sposobnosti, skratka, naše sijanje navzven, našo notranjo moč in aktivno voljo, zmožnost manifestacije idej …


Popek
Sedež naše aktivne notranje moči in volje, naše notranje intuicije pa je popek. Popek in njegova okolica je naša središčna točka v telesu in sedež naše življenjske energije, tam so po verovanju tradicionalnih duhovnih in zdraviteljskih praks naša spiritualna, duhovna vrata, portal, skozi popek smo kot še nerojeni dobivali od mame vse za svoje preživetje. Popek in okolica torej ni le naše anatomsko središče, ampak je sedež našega fizičnega, umskega, čustvenega in duhovnega zdravja in naše prizemljenosti, našega stika z zemljo in njenimi energijami. Za zdrav pretok življenjske energije (či), za dober krvni pretok, za zdrav imunski sistem, za hormosko ravnovesje v telesu, skratka, za dobro delovanje vseh funkcij v telesu in tudi za dobro delujoče možgane in živčni sistem je nujno, da je ta predel pretočen in aktiviran. Ker je tako pomemben energijski center, čakra s tako močnim delovanjem, ni presenetljivo, da je tudi tarča napadov parazitskih energij iz okolja, tudi nezavednega predatorstva v energijah, ki se ga gremo ljudje med sabo.

dreamstime
citrin

Citrin in njegova varovalna vloga
In tukaj pridemo spet do citrina. Mineral citrin namreč s svojimi 'sončnimi kvalitetami' varuje pred negativnimi energijskimi vplivi iz okolja, sprošča napeto ozračje, stimulira našo notranjo moč, intuicijo in našo aktivno voljo, naš pogum, naše izvirno in jasno razmišljanje, osredotočenost in smer, našo vitalnost, dinamičnost, velikodušnost, domišljijo, moč naše vizije in tudi njeno manifestacijo v vsakdanji, materialni resničnosti. Uporabite ga lahko tudi tako, da si ga vstavite v popek in prelepite z mehkim lepilnim trakom, lahko tudi hanzaplastom, preden greste v večje nakupovalne centre, na urade, v okolja, kjer je veliko obremenilnih, negativnih energij, če ste veliko v stiku z drugimi ljudmi, ob obisku pokopališč, bolnišnic …
Sama močno prisegam nanj in ga redno nosim. Kot vedno znova ugotavljam, je moč njegovega delovanja neprecenljiva. Poskusite tudi vi, toplo priporočam.
Srečno!