Astro

Marko Vozelj o četrt stoletja, odkar se je prvič poljubil s svojo Tino

Andreja Comino, revija Lady
1. 8. 2021, 10.00
Posodobljeno: 1. 8. 2021, 22.20
Deli članek:

»Saj ne morem verjeti, kako je poletel čas. Zdi se mi, kot da je bilo včeraj, ko sem Tino spoznal v diskoteki, kamor se je prišla zabavat s svojo družbo. Potem je minilo kar nekaj časa, preden sva se uskladila in se dobila na prvem zmenku. Vse drugo je zgodovina. To so bili drugi časi, brez interneta, mobitelov in družbenih omrežij. Za svojo simpatijo si se moral veliko bolj potruditi,« pravi Marko Vozelj, ki se je nedavno spomnil, da je od njegovega prvega zmenka in poljuba z ženo Tino minilo natanko 25 let. V tem času se jima je zgodilo veliko lepih stvari. Nanizal je številne uspešnice, najbolj ponosen pa je na svojo družino – ženo in najstniški hčeri Mašo in Zalo. Priznava, da ubrani odnosi niso samoumevni, temveč se je treba za ljubezen potruditi in jo skrbno negovati.

M24
marko vozelj

»Ko sva se spoznala, sem bil star 28 let in sem še pel pri Čukih, z nastopi sem imel zasedene konce tedna, Tina pa je bila sedem let mlajša študentka iz Škofje Loke, ki je čez teden delala prek študentskega servisa. Že ob prvem srečanju mi je bila všeč, moški smo pač takšni, da žensko ocenimo najprej na videz, nato pa se začne zanimanje poglabljati in povečevati. Oba sva imela kopico stvari in je trajalo kar mesec dni, da sva našla prost dan in se 4. julija, na prekrasen sončen dan, odpravila na prvi zmenek na Bled. Veliko sva se pogovarjala, verjetno sem več govoril jaz, ki sem bil starejši, nato pa sem jo odpeljal na kosilo v kitajsko restavracijo,« se v smehu spominja Marko Vozelj, ki je zelo užival v družbi postavne svetlolaske, ki ga je navdušila tudi s svojo zrelostjo. Ona je že slišala za Čuke, a to ni bila glasba, ki bi jo poslušala in hodila na koncerte. »Kar mi je bilo tudi všeč, saj nisem dobil občutka, da si želi biti z mano samo zato, ker pojem v znani skupini,« pove Marko, ki je bil zadovoljen s prvim zmenkom, kmalu je prišel naslednji, pa spet naslednji … Nato je steklo vse spontano. Kmalu nista več zdržala dolgo drug brez drugega. Metuljčki so jima plesali po trebuhu in komaj sta čakala na skupne trenutke.

Vsi štirje spet na zmenku
»Ugotavljala sva, da imava podobne poglede na svet, vrednote, želje, zato sva gradila najin odnos in se po devetih skupnih letih odločila še za poroko. Tudi to je bil eden najlepših trenutkov v mojem življenju. Druga dva sta bila zagotovo še rojstva hčerk – Maša je nedavno končala drugi letnik gimnazije, Zala pa osmi razred ter bila še pri birmi. Obe sta krasni punci in se zelo lepo razumemo,« je zadovoljen pevec, ki zelo uživa s svojimi dekleti. Velikokrat se spominjajo kakšnih dogodkov in prelomnic v življenju, tako sta se s Tino tudi spomnila prvega zmenka. »Nanj sva se spet odpravila, vendar ne sama, temveč vsi štirje. Privoščili smo si kosilo v kitajski restavraciji in preživeli prijeten dan,« razkriva Marko in doda, da ne obstaja recept za dolg in uspešen zakon. Morda še najbolj zaležejo tri čarobne besede, s katerimi poskušaš voziti po zapletenih cestah življenja: dve, prosim in hvala, te naučijo že starši, na tretjo, ki je tudi zelo pomembna, oprosti, pa se, žal, dostikrat pozabi. »Slednja gre vse preredko iz ust, kar je res škoda. Včasih pa nam v hitrem tempu, kjer je vse instantno in je treba čim več narediti, doživeti in imeti, malo manjka tudi potrpljenja. Nekateri zakonci prehitro obupajo in mislijo, da bo nekje drugje boljše. Velikokrat pa je problem v tebi, in ne v partnerju. Fino je, da probleme rešujeta skupaj, a najprej mora vsak partner rešiti svoje,« je moder Marko, ki goji njuno ljubezen s Tino s tem, da se zaveda, da ni samoumevna, da je treba zanjo vsak dan skrbeti. »V času telefonov in računalnikov toliko komuniciramo, le malokrat pa se spomnimo možu ali ženi napisati kratko sporočilo o tem, koliko nam pomeni in kako radi ga imamo. Pa kako nas to lepo poboža po duši! Ali pa čakamo, da tisto rožo prinesemo za valentinovo ali 8. marec. Pa je je vesela tudi na kakšno deževno sredo kar tako. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, vendar je hrana brez začimb pusta. Prežvečiš jo, če si lačen, če pa želiš dobro jesti, ne smeš pozabiti na začimbe. Enako je z ljubeznijo. Zato Tino rad povabim na skupni tek, pohod v hribe, ji zvečer ponudim kozarec vina … Tega je veliko. Vsak mora najti svojega, kaj mu kaj pomeni in prija,« pravi Marko, ki se veseli tudi skorajšnje vrnitve na odre.

V vrtincu prijetnih doživetij
V preteklih mesecih je zelo užival v urejanju svojega doma. V hiši so že enaindvajset let in počasi se je pokazalo veliko stvari, ki jih je treba popraviti, prestaviti ali pa samo dodati malo sprememb. Grmički so zrasli v drevesa, pevec se je lotil njihovega obrezovanja in urejanja. »Pomlad nam jo je z obilico dežja malo zagodla, pa se zaradi blata ni dalo delati na vrtu okoli hiše. To sem nadoknadil pozneje in pri tem zelo užival. Malo tudi pomagam v domačem podjetju, veselim se vrnitve na odre in našega družinskega dopusta v Dalmaciji, ki smo ga tokrat prestavili na avgust. V toplih poletnih večerih nas boste s Tino in hčerama vsake toliko srečali tudi med sprehodom po ljubljanskih ulicah. Ker živimo na deželi, sicer je Višnja Gora mesto, radi pridemo v prestolnico. Ljubljana se je v zadnjih tednih lepo izpraznila – veliko ljudi je šlo na morje, turistov ni toliko kot prejšnja leta, zato se je lepo sprehoditi in ustaviti v kakšnem prijetnem lokalu,« pravi pevec, ki ga boste velikokrat srečali tudi drveti naokoli z motorjem. S prijatelji se dogovorijo in se odpravijo na potep v Belo krajino ali proti Gorenjski. Tako si kljub posebnim okoliščinam naredi prijazno in lepo življenje ter uživa med svojimi najdražjimi.