Astro

Od 2. do 29. avgusta se bodo z neba vsuvale energije kot že dolgo ne

Tanaaz
31. 7. 2021, 22.22
Posodobljeno: 1. 8. 2021, 08.25
Deli članek:

Mesec pred nami je z astronomskega in astrološkega vidika izredno zanimiv. V avgust namreč vstopamo z retrogradnim Jupitrom, Saturnom in Plutonom, sredi meseca pa se jim kot četrti retrogradni planet pridruži še Uran.

Profimedia
intuicija videnje

Hkrati z »velikimi« planeti so v retrogradnem položaju še asteroida Kiron in Chariklo ter pritlikavi planet Eris.
Z vsemi temi kozmičnimi telesi v retrogradnosti se lahko znajdemo na potovanju po spominskem pasu ali se počutimo, kot da bi morali na neki način ponovno preučiti preteklost, preden gremo naprej.

PREPLETI ENERGIJ
Če se počutimo negotovi glede tega, kako nadaljevati nekaj, nam lahko ponovni obisk preteklosti s pomočjo retrogradne energije prinese napotke, ki jih iščemo.
Skupaj z retrogradno energijo, ki se premika po vesolju, imamo tudi ves mesec čudovite poravnave, ki podpirajo ljubezen in odnose.
Premislite, kakšne odnose bi si želeli, in nato opazujte, kako se bodo priložnosti razvijale skozi mesec. V času leva se tudi sami, tako kot on, počutimo posebej drzni, zato uporabite to energijo!
Avgust prinaša tudi čarobni portal Levja vrata, ki sovpada z Luno v Levu. To je dan, ko se lahko lažje povežemo z višjimi frekvencami in jih prenesemo v fizični svet.
Čaka nas še čudovita vodnarjeva polna luna, ki je bogata in obsežna, kar nam omogoča, da zasijemo in aktiviramo svoj notranji plamen.

KLJUČNI DNEVI
Pa si pestro dogajanje v avgustu 2021 poglejmo še po ključni dnevih.

2. avgust – Venerin trigon z Uranom
Gre za harmonično postavitev, kar kaže, da lahko ljubezen najdemo na najbolj nepričakovanih krajih. Ta energija je čudovita tudi za naše odnose na splošno in čas za uživanje v družbi tistih, ki jih imamo radi.

6. avgust – Sončni kvadrat z Uranom
Potencialno nestanoviten dan, ko se lahko počutimo zunaj ravnovesja ali vznemirjeni zaradi nekaterih informacij, ki pridejo do nas. Karkoli se bo razvilo, bo verjetno kratkotrajno, zato počakajte, da se prah poleže in se vaša glava zbistri.

8. avgust – mlaj v Levu in odprtje Levjih vrat: portal 88

Levja vrata so portal, ki se aktivira z vzhajanjem zvezde Sirius, ko je Sonce v Levu in ga numerološko zaznamuje število 88. Slednje predstavlja našo DNK, zato je lahko ta dan idealen, da aktiviramo svojo DNK s svetlobnimi kodami, ki jih pošilja zvezda Sirius. Pomen energij Siriusa pa je izjemen, saj planet velja za naše duhovno Sonce.

To je eden najbolj čarobnih dni v mesecu, ki prinaša najmočnejše visokofrekvenčne energije, ki se jih lahko uporabi za manifestacije, zdravljenje in duhovno delo.
Izkoristite energijo tega dne, da boste nežni do sebe, in si vzemite tudi čas, da si naredite čim bolj natančne načrte in namene za bližnjo in daljno prihodnost. Idealno je, da cilje, ki se vam zdijo najpomembnejši, tudi zapišete in s tem še okrepite energije za njihovo uresničenje.

15. avgust – Venera v Tehtnici
Venera, boginja ljubezni, se preseli v enega od svojih vladajočih znamenj. To je dan moči za Venerino energijo in veliko verjetnosti je, da se bomo znašli v ravnovesju ali harmoničnih odnosih. To energijo lahko uporabimo tudi za vnašanje več ljubezni, lepote in denarja v svoje življenje! Venera vlada nad denarjem, zlasti dobičkom in provizijami.

19. avgust – Uran začne retrogradno gibanje
Uran vstopi v retrogradno znamenje Bika, kjer bo ostal do 18. januarja 2022. Uran je planet prebujanja. Ko potujemo retrogradno, bomo morda prejeli globlje vpoglede ali razkritja o dogodkih, ki potekajo od začetka leta 2021. Uran lahko prinese tudi nenadne spremembe ali presenečenja, zato bomo morda opazili nekaj tega, kar se bo v tem času pokazalo tudi v našem življenju. Na svetovni ravni retrogradni Uran v Biku usmerja pozornost na vprašanja v zvezi s kmetijstvom ali oskrbo s hrano, humanitarnimi prizadevanji, svobodo in industrijo, povezano s tehnologijo.

22. avgust – polna luna v Vodnarju
Ta polna luna je ena najmehkejših. Nosi ekspanzivno energijo, ki nam lahko pomaga izboljšati razpoloženje in nam omogoča, da se počutimo povezane z nečim večjim, kot smo mi sami. Jupiter je v času te polne lune zelo aktiven in lahko prinese obilje, blaginjo in celo napade sreče! Lahko pa tudi močno osvetli vprašanja, ki jih je treba obravnavati v življenju. Zaupajte, da se bo s to energijo rešilo vse, kar se bo pojavilo, na mehak in nežen način.

Avgustovska polna luna je povezana z julijsko, zato bodite pozorni na ponavljajoče se vzorce. 

22./23. avgust – Sonce se pomakne v Devico
Sonce zapusti ognjenega leva in vstopi v zemeljsko znamenje device – močno neodvisno osebo, ki izvira iz nje same. Samozavestna, ustvarjalna in drzna energija, s katero smo delali v času sezone leva, nam omogoča, da se povežemo z lastno močjo in tem, kar smo resnično sposobni doseči.

29. avgust – Lunino nihanje
Ko se Sonce poravna v kvadratni konfiguraciji z luninimi vozlišči, nastopi tako imenovano lunino nihanje, ki lahko prinese ekstremne vremenske pojave. Ker človeštvo podnebne spremembe pestijo že dlje časa, bi bilo v tem času še posebej dobro razmisliti, kako naprej. Kadarkoli je med glavnimi igralci z neba Luna, je namreč vedno dobro prisluhniti svoji intuiciji in svoja čustva uporabiti kot kompas.

Na splošno je torej avgust podporni mesec, ki prinaša priložnosti za ljubezen, manifestacijska dela in visokofrekvenčne energije, s kozmičnimi telesi v retrogradnosti pa se lahko celo znajdemo na potovanju po spominskem pasu.