Astro

Na voljo sta nam obe, Božanska in zemeljska - načrpajmo si ju

Katja MIhelčič
10. 11. 2019, 17.00
Posodobljeno: 10. 11. 2019, 21.47
Deli članek:

Povezovanje z zemeljsko in Božansko energijo je bolj enostavno, kot se morda zdi.

dreamstime
energija

Zemeljska energija se nahaja v središču našega planeta. Vidimo jo lahko različno: lahko kot rdečo ali kot belo, lesketajočo barvo. Povezovanje z zemeljsko energijo nam pomaga, da ostajamo prizemljeni in se znamo soočati s situacijami, ki jih doživljamo. Kadar nismo prizemljeni, se s situacijami in izivi, tako prijetnimi, kot neprijetnimi, ne znamo soočiti in živimo v nekakšnem iluzioznem svetu. Prizemljenost je potrebna, da trdno stojimo na tleh in smo realni, razumni in stvarni.
Božanska energija je energija iz katere vse in vsi izviramo. Ta energija je lesketajoče se bele, srebrne in zlate barve. Pomembno je, da se z njo povezujemo zato, da ostajamo v stiku z našim bistvom. Od tam prihaja pomoč, za katero prosimo in tja pošiljamo vse naše želje.

Ravnovesje

Zemeljska energija je energija, ki nas polni tako, da imamo za naše delovanje dovolj energije in skrbi za naše fizično zdravje ter obstoj.
Božanska energija pa nas ščiti in ves čas skuša usmeriti na pot našega poslanstva.
Pomembno je da se povezujemo z obema energijama, saj le tako lahko dosegamo ravnovesje, ki pa je ključ do uspešnega delovanja.
Če smo povezani samo z Božansko energijo, lahko začnemo živeti v iluzioznem svetu. V primeru, da smo povezani samo z zemeljsko energijo, pa smo lahko preveč materialno usmerjeni.
Kako se povezujemo z zemeljsko in Božansko energijo?
Povezovanje je čisto preprosto.
Vizualiziramo, kako iz naših podplatov poženejo korenine, ki tečejo vse do središča zemlje (zemljine energije/zemljine duše) in se tam usidrajo. Nato vizualiziramo, kako skozi korenine steče zemeljska energija in teče skozi naše podplate v naše telo. Počasi od nog do glave preplavi celotno telo in se pretaka po njem.
Nato vizualiziramo, kako visoko nad nami, visoko v čistem izvoru, vidimo svetlo svetlikajočo svetlobo (bele, srebrne, zlate barve). Ta se v obliki snopa svetlobe spusti iz njenega izvora, skozi našo kronsko čakro, ter preplavi naše celotno telo.
Nato v mislih izrazimo s kakšnim namenom se povezujemo z obema energijama.

dreamstime
energija

Primer:
Zemeljska in Božanska energija, prosim združita se v mojem telesu in me uravnovesita.
Predstavljajte si, kako se energiji pretakata po vašem telesu, nato pa ne mislite na nič, naj energiji opravita svoje. Vedno delujeta v naše najvišje dobro.
Ko se uravnovešamo, je pomembno, da imamo stopala na tleh in da noge niso prekrižane. Lahko stojimo ali sedimo. Pomembno je da smo zravnani.
Tu ni nobenega pravila, kdaj oz. kolikokrat bi morali to izvesti. Zato se ravnajte v skladu z lastnimi potrebami in občutji. Iz lastnih izkušenj pa bi vam priporočala, da to storite zjutraj, ko vstanete in si za ta proces vzamete nekaj minut (od 5 do 15 minut, seveda lahko tudi več). Verjemite, da boste dan tako začeli veliko lažje in bolj umirjeno.