ODLOČITEV

Dokončna odločitev: princ Harry z družino odhaja v Ameriko

ns
7. 11. 2019, 13.40
Posodobljeno: 7. 11. 2019, 13.40
Deli članek:

Meghan Markle in princ Harry bosta prihodnji mesec za šest tednov odpotovala v ZDA in si vzela nekaj odmora od svojih kraljevih dolžnosti. Prihodnost kraljevega para na britanskem kraljevem dvoru je trenutno zelo nejasna, zato se bosta morala zakonca v času svoje odsotnosti odločiti, kaj si resnično želita.

Profimedia
Princu Harryju in Meghan Markle je prekipelo, zato pakirata kovčke in odhajata čez lužo.

Priljubljena vojvodinja in vojvoda Susseška, Meghan Markle in princ Harry, sta odkrito spregovorila o tem, kako so mediji vplivali na njuno življenje in duševno zdravje. Medtem ko je vojvodinja preteklo leto označila za zelo težko, je princ Harry priznal, da se boji za svojo soprogo in njunega sina Archieja ter si ju želi zaščititi pred medijsko pozornostjo. O vsem tem je kraljevi par spregovoril tudi v nedavnem dokumentarnem filmu, ki je nastal med njunim popotovanjem po južni Afriki. V novembru naj bi si kraljevi par vzel kar šest tednov premora od vseh kraljevih dolžnosti in skupaj z Archiejem odpotoval v Ameriko. Njuno navidezno nezadovoljstvo s trenutnim življenjem je sprožilo številne govorice, da bi se lahko odselila iz Velike Britanije in več časa preživela v Los Angelesu, kjer živi tudi Meghanina mama Doria Ragland.

Reuters
Zakonca odhajata v Los Angeles, kjer živi tudi Meghanina mama Doria Ragland.

ZMANJKUJE JIMA ČASA

In čeprav še ni čisto jasno, kaj bosta Harry in Meghan naredila, se poznavalci dvora strinjajo, da se bosta morala odločiti, kakšno življenje si želita. V prihajajočih tednih se bosta torej morala odločiti, kaj si želita, kje hočeta živeti in kakšni bodo stroški selitve, če se bosta zanjo odločila. Strokovnjaki so prepričani, da dokler Harry in Meghan spadata med »senior« kraljeve člane, pobeg iz »zlate kletke« ne bo mogoč. »Njun izpad v dokumentarnem filmu, v katerem sta jasno izrazila svoje občutke, je bil vse prej kot dobrodošel,« je povedal kraljevi strokovnjak Richard Fitzwilliams in dodal, da je medijsko obleganje Meghan in Harryja neizogibno ter del njunega dela. »Narava njunega dela je takšna, da bo vedno težko, in to se ne more spremeniti. Javno življenje je lahko strašno naporno in kot člana kraljeve družine mora privoliti v nastope pred svetovnimi mediji.«