Astro

Kako si lahko pomagate sami? Začnite boj v svoji glavi!

Danica Lončarič, osebno srečanje: 040 309 304
5. 11. 2019, 17.00
Posodobljeno: 5. 11. 2019, 17.06
Deli članek:

Danes si bom vzela čas in pisala, kaj dejansko počnemo mednarodno licencirani NLP coachi, kako potekajo naše svetovalne seanse in kdaj si lahko pomagate sami.

dk
danica lončarič

NLP je kratica za nevro-lingvistično programiranje, kar v laičnem pomenu besede pomeni, da s sugestijo, besedo ali celo transom, v naših možganih spremenimo določeno stanje ali čustvo.

Naj vam razložim! Na primer vsakič, ko se počutite žalostni ali pa ste mogoče jezni, se v vašem telesu lahko pojavi nelagoden občutek, ta se lahko kaže kot občutek tesnobe ali občutek nelagodja, nekatere mogoče tišči v prsih, drugi se prenajedajo ali pa, ravno nasprotno, popolnoma izgubijo apetit. Čustev je veliko in tudi reakcije na te so od posameznika do posameznika drugačne.

Pomembno je vedeti to, da vam NIKOLI ne more povzročiti negativnega čustva nobena druga oseba ali dejanje, povzroči ga nihče drug kot vi sami. Vi ste tisti, ki si ustvarite žalost ali jezo, ker je to vaša reakcija na dogodek, ki se vam je pripetil. To je nekaj, kar lahko že sami ozavestite in preprečite globlje težave v sebi. Takrat si lahko pomagate sami!

V kolikor ste ujeti v negativnih čustvih in se ciklate ter ne znate iz njih sami ven, pa se lahko obrnete na nas.

Moji klienti se zatečejo k meni z različni težavami, kot so: ločitev, smrt, osamljenost, strah, so nesrečni, ne vidijo svoj prihodnosti, ne znajo postavljati novih ciljev, izgubili so motivacijo, lahko gre tudi za čustveno prenajdeanje, nezmožnost komuniciranja, nizko samopodobo ... Dejansko bi lahko še kar naštevala, ker negativnih čustev in stanj je veliko.

Prvo srečanje je vedno najdaljše, saj je potreben temeljit razgovor z klientom, zastavljam veliko vprašanj in vse informacije, ki jih pridobim, ostanejo med menoj in klientom, saj me veže pogodba o molčečnosti, ki jo podpiševa pred pričetkom svetovanja.

Po intenzivnem intervjuju določim tehnike, ki jih skupaj s klientom že na prvem svetovanju opraviva pod mojim vodstvom. Tehnike niso težke a vseeno je potrebno pravilno vodenje skozi korake, saj je le tako tehnika dejansko uspešna.

Nekatere težave, kot so strah pred javnim nastopanjem ali pa težave, ki so nižje na čustveni lestvici, lahko odpravimo že po prvem srečanju. Tiste težave, ki so globlje in zakoreninjene, je potrebno z nekaj več tehnik v naslednjih svetovanjih odpraviti.

Vaš boj se začne v vaših glavah in ne v boju z drugimi osebami ali dogodki!

Dovolite si svojemu umu, da boste vi njegov gospodar in ne on vaš!