Astro

Tedenski horoskop: izbruhnili bodo upori in prevrati

Bern Jurečič, astrolog
27. 10. 2019, 10.00
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 14.17
Deli članek:

Če v katerem tednu najdemo planetarne energije usmerjene v upor, prevrat, preobrat, težnjo po neodvisnosti in kljubovanje, potem je to teden, ki se odpira pred nami.

dk
vesolje

 Kaj vse lahko pripelje do tega, je težko reči, še posebej ker do temeljitega revolta navadno ne pride po naključju, ampak gre za preboj zadrževanih in nakopičenih energij, zlasti seveda nezadovoljstva. Če vnaprej vemo, da se to lahko zgodi, potem imamo možnosti bodisi preusmeriti energije in se izogniti polomu bodisi prevzeti nadzor nad reakcijo in po možnosti nad dogajanjem oziroma razvojem položaja. Če bi iskali skupine, ki bodo verjetno na udaru bolj kot drugi, potem opozorilo velja predvsem za rojene v stalnih znamenjih, Biku, Škorpijonu, Levu in Vodnarju, morda naj še posebej pazijo tisti iz prve dekade teh znamenj. Seveda pa je mogoče tudi, da se bodo take energije skoncentrirale na širšem polju, na primer na trenutno odprtih žariščih v svetu, recimo Siriji, na Portugalskem ali v Kataloniji, kjer nakopičenega nezadovoljstva ne manjka ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 4°13 do 11°13 Škorpijona.

Merkur se bo v četrtek, tik preden bi vstopil v Strelca, obrnil retrogradno in teden končal na 26°49 Škorpijona. 

Venera bo v tem tednu prišla od 23°55 Škorpijona do 2°37 Strelca, v katerega bo vstopila 1. 11.

Mars bo prišel bo od 15°22 do 19°56 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 22°35 do 23°55 Strelca.

Saturn bo počasi prišel od 15°10 do 15°38 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 4°37 do 4°20 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°10 do 16°04 Rib.  

Pluton se bo premaknil le od 20°47 do 20°52 Kozoroga.

Luna bo šla 28. 10. v Strelca, 1. 11. v Kozoroga in 3. 11. v Vodnarja.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 28. 10., ob 4.38.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zgoraj omenjene napetosti se pri vas lahko izrazijo zelo neposredno – v spopadu tipa »jaz ali oni« oziroma »moje ali tvoje«. Neugodne povezave Marsa s težkimi planeti pozivajo k vojni, kjer bi šlo za nekakšno »dokončno zmago« – a v resnici ne kaže, da bi se v teh časih in okoliščinah kaj takega dalo izvojevati ... Ob vsem tem se lahko zgodi, da se neizrabljena energija začne kopičiti v vas, dokler ne postanete podobni ekonom loncu. Aktivirajte se in pojdite na nogomet, v fitnes ali na taj či, tudi triatlon je dobra rešitev ali pa boksarska vreča, obešena pod strop. Pri financah ni čas za napredovanje, rojeni v prvih dneh znamenja lahko doživijo izgubo zaradi hitrice ali zanašanja na druge. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Početi kaj pomembnega ob sočasnih napačnih ali nepopolnih informacijah za nikogar ni ne prijetno ne lahko, biki pa, ki ste radi pripravljeni na dogajanje, ste tu lahko še bolj na udaru kot drugi. Vztrajanje na lastnih pozicijah se tokrat ne izplača. Potrebno je dogovarjanje, za to pa morate poznati in razumeti tudi izhodišča ter cilje drugih. Z napetostjo, ki jo tokrat v velikih količinah dovaža Uran, to ne bo lahko, potrpljenje in diplomacija vam zdaj lahko prideta tako prav, kot že zelo dolgo ne. Jupitrov posebni položaj obeta, da se lahko pojavi neka finančna rešitev, ki bi bila hipno zdravilo za vse – zna pa se zgoditi, da bo ostalo le pri ideji. V ljubezni bodo zadeve zastale, v dobro smer se bodo razvile šele čez nekaj tednov, ko se spet obrne Merkur.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V retrogradno smer obračajočemu se Merkurju primerno dvojčki v tem tednu ne boste dosegali rekordov, ampak boste predvsem reagirali na okolico in dogajanje, morda zbirali informacije, pospravljali za sabo ali pa si lizali rane, odvisno od posameznika. Vzemite si čas za komunikacijo z mnogimi, pokličite stare prijatelje, znance iz službe, sorodnike, pobarajte jih, kako jim gre in kako se oni spopadajo s težavami, veliko si boste pomagali s tem, njim pa tudi. Ker sta v horoskopu lahko obremenjeni šesto in dvanajsto polje, morate paziti na notranji mir in živce, morda pa bi bilo še najbolje, če bi se za en teden pospravili nekam na varno, saj je čisto možno, da se bodo nakopičeni pritiski začeli kazati na počutju.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Dom in partnerstvo oziroma zakon – področji, ki sta za rake morda najpomembnejši –, sta to pot hudo obremenjeni in treba bo zdržati. Če se znate potegniti v školjko in čakati, da mine, potem je to treba storiti zdaj. Tako lahko tudi ob dejstvu, da ste raki praviloma kronično zaskrbljeni, ta teden prebijete razmeroma mirno, največji viharji pa bodo odhrumeli mimo vas. Seveda vaš položaj zaradi tega ne bo boljši, a že to, da se v neugodni situaciji dodatno ne obremenjujete še sami, je dobro. Ustvarjalni odnos s kančkom optimizma, če ga premorete, reši veliko težav in odpre marsikatera vrata. Pri tem raje kot kake novosti uporabite večkrat preizkušene pristope in rutino, v tem času se to kaže kot dobra rešitev.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Kot pri nekaterih drugih znamenjih je tudi pri vas videti princip prizadevanj in zavor istočasno. Premik navzgor bo v teh dneh možen samo na silo ali z veliko porabo energije. Umaknite se iz prvih vrst, saj nima smisla, da nase prevzemate večji del splošne jeze, kot vam pripada. Vse več besed se vrti okoli raznih zamer in že zdavnaj rešenih stvari, kot da se nekdaj ne bi znali dogovarjati, še verjetneje pa je, da gre za malenkosti, ki si jih vsakdo razlaga po svoje, popuščanja pa ni. Kot bi se prerekali za oslovo senco, pravi stara primera. Malo vas bo jezilo, da je vse manj zadev odvisnih od vas, toda to je samo začasen pojav. Srčne zadeve se bodo ta čas kazale kot nekakšen svetilnik – če gre tam v redu, potem je vse v redu.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kljub večinoma neugodnim konstelacijam Device v tem tednu lahko naredite veliko, le nekaj pogojev mora biti izpolnjenih. Najprej mora biti cilj dorečen in jasno postavljen, s čimer navadno nimate težav. Mars na eni ter Saturn in Pluton na drugi strani družno premikajo gore in lahko delajo v vašo korist, če le ne boste preveč komplicirali ter se ustavljali pri nepomembnih malenkostih, pa tudi na to, kaj poreko drugi, se ta čas ni pametno ozirati. Na vprašanje, ali lahko delujete na tak način, si morate odgovoriti kar sami. Več možnosti imate, kot mislite. Ljubezensko dogajanje se tokrat zdi nekako tesno povezano z denarjem ali pa občutkom vrednosti ene ali druge strani. Ob morebitni ohladitvi se pomaknite korak nazaj.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tole ni teden za napredek, prej je mogoče, da boste šli korak nazaj. Še posebej se to lahko pokaže pri financah ali pa občutku lastne vrednosti, oboje pa najverjetneje v smislu primerjanja z drugimi. Kot da zase ne veste dobro, koliko imate in koliko zmorete. Vsekakor se poskusite izogniti prehitrim (zlasti finančnim) potezam in ne dovolj preverjenih akcij, možnosti, da gre kaj resno narobe, so na žalost ta čas čisto realne. Če naj bi se o kaki problematiki dogovorili, se zna zgoditi, da ne boste dočakali sogovornika. V službi in pri poslih bo šlo dobro vse tisto, kar je že bilo začeto, in vse rutinsko, nove zadeve naj raje počakajo. Nadrejeni poznajo vaše prednosti, v tem času bi jim znale priti prav, saj so pod pritiskom tudi oni.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Močan občutek, da morate zvoziti vse to, boste imeli, zna biti, da bodo pritiski zaradi pričakovanj res veliki. Vaš vladar Mars ta čas ni v dobri kondiciji, prej nasprotno – že lep čas ni bil v slabši, tokrat je še obremenjen z neugodnimi energijami težkih planetov. Ob tem se nekdo kaže kot odkriti nasprotnik – kupček napetosti se pridno nabira. Komunikacija ne bo šla najbolje, a tudi vi niste sezidani iz besed. Za rezultate, vsaj v tistih smereh, ki so bile začete že prej, pa je čas precej ugoden, zato boste kljub vsemu dosegli vsaj nekaj malih zmag. V srčnih zadevah boste želeli doseči neki dogovor, ki naj bi bil trajen, in če v stikih ne bo preveč občutljivosti na besede, vam lahko celo uspe.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V uvodu omenjene konstelacije se pri vas osredotočajo na šesto in dvanajsto polje, ki je vedno neprijetna kombinacija, saj govori o denimo umikanju, nemoči, depresiji, živčnosti. Še posebej če se vam je v zadnjem času nabralo veliko stvari, se ne bi bilo slabo zapreti kam, prespati vse skupaj, ali kaj podobnega. Če imate razlog za to, se odpravite k zdravniku na preventivni pregled, da boste izvedeli, v kakšnem stanju ste. Ne grozi vam kaj resnega, vendar zna biti negotovost hudo neprijetna že sama po sebi. Pri poslih in v službi bo prišlo do zastoja v korakih iz nejasnih razlogov, verjetno se bo izkazalo, da ni mogoče narediti nič konkretnega in bo boljše kar počakati, da mine; škode zaradi tega ni videti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Veliko je govora o tem, kako se bodo razvijale stvari, vi pa ste si vse bolj na jasnem, da vsa ta pričakovanja ne bodo dala rezultatov, če premikov ne bomo naredili sami, pa naj stane, kar hoče. Mogoče pa je, da so morebitne rešitve časovno bolj oddaljene, kot je videti, kar za vas, ki imate dovolj potrpljenja, ne bi smel biti tolikšen problem kot za druge. Ko iščete primerne sogovornike ali poslovne partnerje, najdite ljudi, ki niso kompromitirani. Neko prijateljstvo (zlasti pri rojenih v prvih dneh znamenja) se lahko ta teden postavi na glavo, pa tudi sicer ne bi bilo slabo malo preveriti, kaj imate od takšnih zvez vi in kaj druga stran. Kar zadeva ljubezen in tudi odnose z otroki, zelo pazite na korake, predvsem na prehitre odločitve.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Možnosti napredovanja navzgor se bodo v tem tednu pokazale za tako ključne, da boste marsikatero drugo zadevo odrinili na stran. Težava bo v tem, da se nekje zatika in ne veste, ali sploh narediti korak ali ne. Pri financah se lahko kaj malega celo posreči, a se na to ni dobro zanašati, informacije pa so zelo majave. Če vas morda kdaj tolaži, da je drugim tudi slabo, tega zdaj ne počnite. Zanesti se je treba nase, se najprej dobro poznati, potem pa najti ljudi, ki imajo podobna stališča. Rojeni na koncu znamenja se lahko znajdejo pred spremembo v službi, a to bi bil korak nazaj, ne naprej. Ni pa nujno, da bi bilo to slabo. V srčnih zadevah bo več besed kot akcije, ni pa videti, da bi se imeli slabo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Torišče, ki se najbolj kaže v vašem tokratnem horoskopu, je finančno polje v povezavi s perspektivo. Morda bi nekaj stalo preveč, da bi bilo še sprejemljivo za vas. Morda pa boste v tem tednu spoznali, da je bilo neko upanje – prazno. Morda ste se zanesli na koga, ki so ga same besede, ali pa je mogoče kdo pri vas zbujal lažno upanje. Rešitev leži v informacijah, poiščite jih pri prijateljih ali ljudeh, ki jim preverjeno lahko zaupate, vendar pa zaradi obračajočega se Merkurja vsako stvar raje preverite trikrat kot dvakrat. Tudi splet bi bil lahko dober, a informacije z njega malo primerjajte z dodatnimi, da se ne bi odločili napak.