Astro

Odslej smo vsi na testu, nihče se ne more izogniti

T.P.
26. 6. 2018, 13.05
Posodobljeno: 27. 6. 2018, 22.34
Deli članek:

Najpomembnejši astrološki dogodek v juniju 2018 je začetek retrogradnega gibanja Marsa (v znamenju vodnarja in kozoroga), ki bo trajalo od 26.6.2018 pa vse do 27.8.2018..

V psihološkem smislu retrogradni Mars ni lahek, saj nas postavlja v situacije, kjer sta na preizkušnji naša vzdržljivost in samokontrola. Občutek, da izgubljamo fokus, voljo in fizično energijo, je le eden od značilnosti manifestacije retro Marsa, saj se prav v takšnih okoliščinah pričakuje, da od sebe damo kar največ za dosego cilja, ki smo si ga zadali.

Mars je v retrogradnosti razdražljiv in preveč nervozen.

Gibanje nazaj je Marsu najmanj sorodno, saj je po svoji naravi usmerjen naravnost k napredku. V retrogradnosti je razdražljiv in preveč nervozen. Zlasti v Vodnarju, kjer je nagnjen k ekstremom in razbijanju lastnih meja, kar lahko marsikoga pripelje do rizičnih potez, pa tudi do napačnih izbir v tem obdobju.  Kot vsak retrogradni planet, bo tudi ta prinesel določene revizije, ponovno aktiviranje določenih starih, nerešenih problemov, prav tako pa lahko naplavi še davno prekinjene in nedokončane načrte. Opustitev za Marsa v Vodnarju ni značilno – niti v retrogradnem gibanju.

Zdaj se borimo za svoj ideal in za to, da smo, kakršni v resnici smo.

Vodnar je fiksen znak, zlasti nespremenljiv, ko gre za osebne poglede in poteze, zato lahko v tem obdobju pokaže svojo negativno plat, če se preveč trdoglavo borimo za nekaj, od česar bomo kasneje imeli več škode kot koristi.

Z Marsom v Vodnarju se borimo za svoj ideal, svojo svobodo in prostor, za to, da smo svoji, takšni, kakršni v resnici smo. Vsi pritiski in obremenitve, ki jih čutimo, lahko postanejo še težji, če ne začnemo odločno spreminjati svojega življenja. Zdaj se bliža vrhuncu občutek zaustavljanja, blokade in nezadovoljstva, da bi dojeli, da je prišel trenutek za spremembo.

Trenutek za prelomnico je tu. Ga boste izkoristili?

Prav v tem času dobivamo priložnost, da začnemo našo lastno revolucijo, ki se za nas lahko konča pozitivno, če bomo le dovolj odločni in vztrajni pri svojih odločitvah. Trenutek prelomnice je tu, prav tako tudi nova priložnost, da najdemo sebe in svojo (novo) pot.