Napoved

Tedenski horoskop: idealni časi za ljubezen

Bern Jurečič
8. 4. 2018, 18.02
Posodobljeno: 8. 4. 2018, 18.03
Deli članek:

Na nebu se pripravlja kar nekaj obratov in prestopov, nekakšno vznemirjenje je pred nami. Najprej se bo ustavil in obrnil Merkur, v dveh tednih še Saturn in Pluton, v mesecu dni pa bo svoj znak menjala kar peterica planetov, med drugim Uran po sedmih letih.

Profimedia
ples

Na nebu se pripravlja kar nekaj obratov in prestopov, nekakšno vznemirjenje je pred nami. Najprej se bo ustavil in obrnil Merkur, v dveh tednih še Saturn in Pluton, v mesecu dni pa bo svoj znak menjala kar peterica planetov, med drugim Uran po sedmih letih. Veliko novega, s tem, da ne vemo, kaj naj bi to bilo ... Je pa ta teden glede povezav med temi »nebeškimi akterji« neprimerno ugodnejši kot nekaj zadnjih, ali bolje rečeno, ob nekaterih še vedno neugodnih povezavah bo tokrat na nebu veliko takšnih, ki nam dajejo veliko možnosti za akcijo, spremembe, tudi uspehe. Dva velika mitološka brata, Jupiter in Pluton, bosta ta teden v najboljšem odnosu v zadnjem času, tvornem in ugodnem. Eden »prebija«, drugi pa mu pomaga, ga podpira in odpira vrata. Bratska ljubezen lahko prinese velike rezultate, a ne samo tista na nebu. Tudi sicer bi moralo iti z ljubeznijo ta teden dosti bolje kot po navadi, saj bosta Venera in Mars ves teden v odličnem odnosu.

Horoskop za teden od 9. do 16. 4. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Jaz ali drugi ali pa morda jaz ali sistem, to bo dilema tega tedna. Drugače rečeno, če bi lahko stvari izpeljali sami (ali pa z drugimi po vaših navodilih), bi šlo verjetno vse kot po maslu, če pa to ni izvedljivo, se boste počutili omejene. Merkurjev obrat za vas pomeni, da neke spremembe ne bodo potekale dobro ali jih bo celo treba odložiti. Naj vas to ne jezi, tudi ni pravi čas za to, čez teden ali dva bo šlo odlično, vse zamujeno boste nadoknadili.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tudi če nekaterih planetov ne moremo imeti za kako pomoč, Venerin položaj in povezave zadoščajo za misel, da je pred vami uspešen in dokaj prijeten teden. Z nekaj previdnosti pri sprejemanju informacij (kjer seveda nikoli ni vse zlato, kar se sveti oziroma sliši dobro) si lahko pripravite odlično izhodišče za korake v prihodnje. Od drugih se lahko nadejate pomoči in podpore, morda vam odpro kakšna vrata, ki so bila do zdaj zapahnjena.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev obrat konec tedna je za dvojčke seveda precej bolj neugoden kot za večino drugih, toda ob primerni pripravljenosti in pozornosti boste lahko »zvozili« čisto v redu. V ljubezni je videti nekaj lepega, morda celo sanjskega, zaznati pa bo mogoče noto prepovedi ali skritosti – nekaj naj ne bi prišlo na dan. Nekih finančnih aktivnosti se boste lotili z vso resnostjo, kar je tudi predpogoj za uspeh. Pri nadrejenih vam marsikaj ne bo jasno, a niste zato tu, da bi sodili o tem ...

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Hotenje in pričakovanja so velika, zahteve okolice verjetno tudi, posledično tudi sami pritiskate nase, češ daj, naredi. Če je dogovor med partnerji oziroma stranmi možen, se dobro pripravite, kako boste sodelovali, da ne bi potegnili kratke zaradi površnosti ali neinformiranosti. Pri financah vam gre dobro, a le v primeru manjših vrednosti in stroškov, medtem ko za večjo podjetnost raje počakajte teden ali dva. V ljubezni je videti nekaj malega strahu ali pa pritiska.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Močan poudarek tokratnega horoskopa je viden na sistemu, za katerega je treba skrbeti, to pot tudi za stvari, ki sicer niso vaša domena, a boste začutili, da je to pomembno. V ljubezni in odnosih z domačimi svetijo same prijetne zvezde, tam vam bo težko šlo kaj narobe, prej se da predvidevati, da se boste počutili dobro, kot v kakem zavetišču. V službi se boste imeli dovolj dobro, da ni razloga za skrb, uspehi pa bodo bolj tako-tako.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Da ni vse odvisno od vas, ste device kar vajene in znate dobro plavati s tokom. Pri financah bodite ta čas raje restriktivni kot ne. Medtem lahko poskrbite za ustrezno obveščenost, posebej pa je treba omeniti fizično pripravljenost, ki vas lahko izvleče iz kakšne zagate, še posebej ob živčnosti ali nestrpnosti. Če znate sprejemati, potem vam hudega ne bo, saj je treba samo počakati ugoden veter, ta pa prihaja v kratkem.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tehtnice ste bolj kot za vse drugo občutljive za odnose, harmonijo, dogovarjanje, razumevanje, tudi na besede, ravno s temi področji pa so povezani tisti planetarni odnosi, ki jih ne moremo imeti za dobre in prijetne. A na drugi strani so področja, kjer bi vam »moralo« te dni iti odlično, na primer finančno področje, utrjevanje položaja, delo, malenkosti, na katere je treba biti pozoren, do določene mere tudi odnosi z domačimi, vsaj če niso že od prej zelo obremenjeni.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Bolj se te dni vidita delo ter napredek v odnosih in komunikaciji, pa tudi bolj pri pripravi stvari kot pri dejanskih, otipljivih dosežkih. A naj vas to ne ustavi – vložena energija se bo udejanjila prej ali slej, potrpljenje velja. Na ljubezenskem področju se vam lahko pripeti, da si boste po tihem rekli, da je to bolje, kot ste lahko pričakovali. Vzemite si za svoje partnerstvo in ljubezen dovolj časa, prihranite za to področje najboljšo energijo, ki jo premorete – in uživajte!

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tokratna Jupitrova postavitev ni samo takšna, da se vam lahko dobro izteče vse, česar se boste lotili (in pri čemer ne bo slabih namenov, to je treba dodati), ampak gre lahko tudi za zares velike korake in dosežke, naj bodo to konkretne poteze ali pa finančno dogajanje. Glede srčnih zadev vam gre svetovati previdnost in raje kakšno besedo manj kot preveč, hitro se lahko zalomi. Zlasti rojeni konec znamenja so v nevarnosti, da odnos razpade, ker ena stran ni dovolj pazila.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Tudi kozorogi boste te dni v razkoraku. Mars prinaša obilo energije za aktivnosti, Saturn pa opozarja na previdnost in vas vsakič znova ustavi s čim novim. Zato je ta teden kar verjetno, da boste iskali varnejše variante, zlasti v drugi polovici in konec tedna. Na ljubezenskem področju se zdaj postavljata Venera in Mars, in če zadnje čase stvari morda niso potekale po vaših željah, je ta čas kot nalašč za ureditev in izboljšanje.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Merkurjev obrat na področju, kjer je pod močno zavoro Saturna, se bo v vašem primeru pokazal kot komunikacija, ki ne steče ali je celo preprečena na neki način. Čas je odličen za napredek pri vsem, kar je urejeno in dobro tekoče, na primer v službi in pri poslih, če le ne odpirate česa na novo. Za srčno področje ne kaže tako dobro, lahko se nekaj ohladi ali celo vzpostavi distanca, bolje je stvari malo pustiti, da odležijo ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Rojeni v ribah boste ta teden nekoliko v razkoraku. Preveč »vrat« bo odprtih – idej in dobrih rešitev bo na pretek, sami boste prispevali take zamisli, da bodo drugi čisto očarani, a velika bodo tudi pričakovanja konkretnejših rezultatov, ne le besed. Finančno ne počnite ničesar velikega pa tudi tveganega ne, Merkur se obrača in bo kaj narobe, če se bo le dalo. Za študente med ribami čas ugodnejši skoraj ne bi mogel biti.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 19°00 do 23°46 Ovna.

Merkur bo šel tokrat retrogradno od 6°36 do 4°47 Ovna, kjer se bo v nedeljo ustavil in se pripravil za direktno smer poti.  

Venera bo prišla od 10°42 do 19°47 Bika.

Mars bo prišel od 12°20 do 16°00 Kozoroga.

Jupiter bo retrogradno prišel od 21°47 do 21°06 Škorpijona.

Saturn bo prišel le še od 9°04 do 9°06 Kozoroga in se skoraj že ustavil pred obratom v retrogradno smer.

Uran bo ta teden prišel od 27°55 do 28°19 Ovna.

Neptun bo šel od 15°12 do 15°26 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 21°14 do 21°16, tudi on se ustavlja pred obratom v retrogradno smer.

Luna bo 9. 4. vstopila v Vodnarja, 11. 4. v Ribi in 14. 4. v Ovna.

Lunine mene ta teden ne bo, naslednja (mlaj) bo v ponedeljek, 16. aprila.