Horoskop

Se nam obeta velika tragedija?

Sonči Nered-Čebešek
28. 8. 2017, 19.50
Posodobljeno: 28. 8. 2017, 19.55
Deli članek:

Saturnov obrat, ki se je dogajal te dni, je povezan z dobrimi energijami drugih planetov, zato ta prehod na splošno ne bo težaven, niti za strelce ne, čeprav se to dogaja v njihovem znamenju.

Profimedia
Veliki tedenski horoskop napoveduje dramatične dogodke.

Pripravlja astrolog Bern Jurečič, bern@astrology.si

Kar se bo dogajalo na pravnem, religioznem ali edukativnem področju, bo vsebovalo trend jasnosti, dorečenosti in trajnosti, čeprav seveda ni nujno, da bodo rezultati res taki. Interesi so danes vsepovsod tako močno prisotni, da utegnejo zamegliti cilje, ki niso niti najmanj sporni. Merkur se na navidezni poti nazaj sredi tedna vrača v znamenje leva, kjer se bo takoj srečal z Marsom. Skupaj in v sodelovanju z drugimi planeti, ki bodo povezani z njima, se utegne zgoditi kakšna velika drama, pa naj gre »samo« za veliko hrupa (tudi dobesedno) ali nova odmevna tragična dejanja, usmerjena skoraj dobesedno v učinek v javnosti – drama ali tragedija zato, da bi se to vedelo ... Vse bolj je ta svet čuden.

Horoskop za teden od 28. 8. do 4. 9. 2017

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)
Ovni boste zasedli svoje vodilno mesto na premikajočem se vlaku, ne oziraje se na pričakovanja, da se stvari za vas in vse lahko izboljšajo tudi, če ne boste v prvih vrstah; to za vas ne pride v poštev. Uranovo delovanje pelje k novim potem in odločitvam, ki bodo presenetljive za marsikoga, na trenutke tudi za vas. V ljubezni spremenljivo, rojeni v prvi dekadi znamenja se morajo paziti hitrice in nepremišljenih dejanj, vsaj v prvi polovici tedna.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Usmerjeni boste k »zadovoljstvu za vse«, kar se bo tokrat dogajalo malo drugače kot po navadi, predvsem bolj v idejah kot realno. Zamisli vam ne bo zmanjkalo, pobrali jih boste od nekod in prepričevali ljudi okoli sebe, da se po tej poti lahko kam pride in naj se vas držijo. V srčnih zadevah je videti veliko želje, srčnosti in energije, vendar malo več miru prihaja šele v drugi polovici tedna. Kar zadeva denar, boste ta teden več razmišljali o varčevanju kot o nakupih.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Ob retrogradnem Merkurju prav gotovo ne boste v najboljši formi, a nič hudega, že tisto, kar ste dobrega naredili v zadnjem času, vas bo neslo naprej. Merkurjeva vrnitev v leva bo v drugi polovici tedna prinesla nekaj več možnosti za urejanje vsega, za kar vam je prej zmanjkalo časa, veliko boste naredili, marsikje ubrali čisto drugačno pot kot sicer. V ljubezni so stvari čisto lepo odprte in ni videti poslabšanja, zato ne bodite napeti.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Stvari kažejo izboljšanje, za rake je to po navadi dober znak, da lahko prilezejo iz svojih skrivališč. Majhne spremembe se dogajajo že zdaj, ko se bo v devico kmalu prestavil še Mars, bo zelo pestro, težko boste dohajali dogajanje. V financah trenutno »blesti« slabo postavljena Venera, ki lahko prinese kakšno prehitro odločitev. V ljubezni nekaj sanj in lepih trenutkov, ne pokvarite si jih s preostrim in prehitrim jezikom.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Merkur se iz Sončeve družbe seli nazaj v vaše znamenje, pa tudi v družbo Marsa, kar bo konec tedna že prineslo nekaj vznemirjenja, morda drame ali vsaj hrupa. A kaj bi tisto, vaši rezultati bodo ne glede na to dovolj dobri, tako da si boste lahko privoščili tudi kakšen spodrsljaj. V ljubezni neka mešanica napetosti, po eni strani, ali bo vse v redu, in po drugi težnja k stalnosti, zvestobi, dolgoročnosti. V torek in sredo so mogoče turbulence, potem bo vse bolje in jasneje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Device ste čudna bitja. Ko vse kaže, da se obrača na bolje, začnete stokati in iskati tisoč malenkosti, ki še niso dobre. Tako vas bo okolica (bolj verjetno v drugi polovici tedna) mirno postavila v kot, drugi pa bodo odšli naprej. Tudi če zdaj dvigate prah okoli tega, ne bo nič drugače. Poskrbite raje zase, ne pa za stvari, na katere ne morete vplivati. V ljubezni boste iskali bolj varnost kot lepoto ali korist, trenutno pa težite k stalnosti, ne k pustolovščinam.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Na mizi imate veliko nalog, od katerih so nekatere nejasne, nimate pa nikogar, ki bi vam lahko pomagal pri tem. Občutek nemoči in vrtenja v krogu ne bi smel trajati dlje kot do četrtka, ko bo Merkur priskrbel prijateljsko svetovanje, verjetno nekoga, ki ga že nekaj časa niste videli. Ne razmišljajte preveč o zdravju, da si česa ne priskrbite sami. Pri kaki morebitni neprijetni diagnozi ne bi bilo slabo pomisliti na iskanje drugega mnenja.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Spet imate vse možnosti doseči veliko le, če delate izza zastora, tako kot je škorpijonu najbolj ljubo. Če bo kdo proti, mu boste pojasnili, da so »višji razlogi za to«. V drugi polovici tedna bo prišlo do sprememb v poslih ali službi, morda bo to prehod na neko stanje, ki je nekoč že obstajalo. Ljubezenske zadeve se ne razpletajo v vaši smeri, nekaj prilagoditev je nujnih, »blefiranje« zapletov ne bo rešilo, le odložili boste razjasnitev.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Nalog, ki jih morate opraviti, se ne morete lotiti sami, zato pa imate lahko veliko koristi od drugih. Tudi od skupnih rezultatov lahko pričakujete kaj dobrega, se pravi, da je konsenz o različnih zadevah ta teden ključnega pomena, pri čemer se je bolje podvizati in se dogovoriti pred četrtkom, dokler je Merkur še v devici in močan. V tednih, ki sledijo, si bosta Jupiter in Uran vse bolj nasproti in bo živčnost počasi vse večja. Upoštevajte to pri svojih namenih.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
Merkur se vrača v leva, kjer je še Mars, in vse je nared za akcijo, ki je ni mogoče ustaviti ali ji oporekati. Saturnov položaj je te dni izredno močan, trdno stoji za vašim hrbtom in skrbi, da ne bi šlo kaj narobe. Jupiter pri tem odpira vrata naprej – vsem, ki si to zaslužijo. Če bi radi postavili sistem na novo ali popravili obstoječega, bo zelo dobro sodelovanje drugih ali vsaj konstruktivna drža vaših nadrejenih, te pa v tem tednu ne bo manjkalo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Kot bi nekdo od zgoraj mignil, se boste znašli v krogu ljudi, ki jih bo zelo zanimalo, kako bi se našla pot naprej, in ki vam bodo prisluhnili. Še vedno bo sicer ostala težava, kaj s temi idejami narediti, a že to, da ne bo ostalo pri starih vzorcih, iz katerih ne najdete poti, bo veliko. Saturn, stoječ na mestu in s tem še bolj pomemben kot navadno, ima odlične povezave in lahko poskrbi, da bodo vaše zamisli veljale dalj časa. Le vi še prispevajte svoj delež, pa bo uspeh tu.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Če imate srečo in ste obkroženi z ustvarjalnimi ljudmi, ne boste imeli niti minute zase, toliko dela si boste naložili, še posebej zato, ker se Merkur v svoji retrogradnosti ta teden vrača v leva, kot bi tam kaj pozabil. Za vas to pomeni, da je treba še za nekaj poskrbeti, pospraviti, postrgati, narediti red … Če morda pripadate kakemu stokajočemu rodu rib, pa bo z uspehom bolj »tako«. Optimizem velja, ne čakajte, da se bo vse, kar zgodilo!

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 4°51 do 11°37 Device. 

Merkur bo retrogradno prišel do 2°49 Device do 28°35 Leva, v katerega bo vstopil 31. 8.

Venera bo prišla od 2°06 do 10°29 Leva, v katerega bo vstopila 26. 7.

Mars bo prišel od 20°10 do 24°37 Leva.

Jupiter bo prišel od 21°15 do 22°32 Tehtnice.  

Saturn se bo počasi odpravil v direktni smeri, tokrat bo njegov premik od 21°11 do 21°15 Strelca.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 28°16 do 28°07 Ovna.

Neptun bo retrogradno prišel od 13°04 do 12°53 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 17°05 do točno 17° Kozoroga.

Luna bo 28. 8. vstopila v Strelca, 31. 8. v Kozoroga in 2. 9. v Vodnarja.

Prvi krajec bo na nebu v torek, 29. 8., ob 10.12 na 6°11 Strelca.