Prekinila molk

Slepar Utješanović izpraznil žepe bistroumne Iris Mulej

mv
28. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

Manekenka in nekdanja misica Iris Mulej se je odzvala na aretacijo svojega nekdanjega izbranca Danijela Utješanovića. Ob tem je v zapisu na družbenem omrežju Facebook razkrila nekaj pikrih resnic o prevarantu, ki se je izdajal za podjetnika.

M24
Iris Mulej je besna, ker jo javnost povezuje z njenim nekdanjim partnerjem, ki se je izkazal kot velik prevarant.

»Bled Film Festival je bil dvakrat izveden po zaslugi, predanosti in trdem delu ljudi, ki še dandanes nismo dobili plačanega niti centa.«

Kot smo poročali, je v začetku prejšnjega tedna dubrovniška policija zaradi posedovanja in preprodaje droge v nočnem klubu aretirala 35-letnega Danijela Utješanovića, sleparja, ki je vesoljno Slovenijo uspel prepričati, da je resen poslovnež, ki bo na Bled pripeljal hollywoodsko »klapo« ter druga znana obličja domače in tuje estrade. Ker pa se realnost ni želela pogoditi z domišljijo in prevarami, je pretekli teden nekdanji partner Iris Mulej končal za zapahi. Zanj srečna okoliščina je ta, da bo igranje zaporniškega klavirja odložil za nekaj dni ali mesecev, saj se zaradi pologa varščine v višini 50 tisoč kun (6732 evrov) lahko brani s prostosti. Toda doživel je še en udarec. V zapisu na družbenem omrežju je o njem in njuni zvezi spregovorila Iris Mulej.

arhiv
Iris Mulej razkriva, da je bil film Alexandra njen projekt, čeprav se je Danijel Utješanović z njim rad bahal. Potem ko sta se razšla, je Mulejeva od projekta odstopila.

»Nikoli nisem bankrotirala!«

JAMES BOND
Utješanović se je ponosno hvalisal tudi z dejstvom, da je v reklami za Heineken nastopil z Jamesom Bondom (Danielom Craigom). Ta privilegij in priložnost za širokoustenje pa naj bi mu omogočila prav Iris Mulej.

Iris je opozorila, da se je v medijih pojavil kup nepreverjenih informacij, med drugim tudi ta, da naj bi lepotica bankrotirala. »Od kod vam ta informacija, dragi mediji? Ali ste jo preverili? Ali ste pač leni in po liniji najmanjšega odpora napišete tisto, kar ste od nekoga slišali,« je bila ogorčena Mulejeva. Vseeno pa je v nadaljevanju zapisa posredno priznala, da jo je zveza stala ogromno denarja, saj je plačevala cel kup stroškov, ki jih je priorala Utješanovićeva »podjetniška« žilica. Na koncu je celo morala zapreti svoj s. p., ki ga je odprla tri leta prej, preden je vstopila v zvezo z Utješanovićem, vendar kot je dejala, »brez dolgov, kakršnihkoli terjatev in osebnega stečaj, torej brez bankrota.«

arhiv
Utješanović se je rad sprehajal po rdečih preprogah in bil v središču pozornosti, medtem pa je opeharil tako bivšo partnerko kot ostale sodelavce blejskega filmskega festivala.

»Keš tip« je vozil njen luksuzni avto

Danijel Utješanović naj bi takratno partnerico Iris Mulej prepričal, naj svoj s. p. zapre, saj bo v prihodnje delala samo za BFF (Blejski filmski festival). Tako je opustila svoje manekensko delo in se povsem, tudi finančno, posvetila projektu, v katerega je verjela. Plačevala naj bi za poslovna kosila in potne stroške, ki jih ni bilo malo, saj so sestanki potekali tudi v tujini. Po besedah Mulejeve se je Utješanović postavljaško naokrog vozil z njenim belim beemvejem, za katerega je sama v celoti odplačala lizing.

Arhiv
Iris Mulej si je medtem našla novega izbranca, 36-letnega Jeseničana Admirja Barčića, s katerim ima hčerko Isabello.

»Blefer«, ki dolguje goro denarja

Dolgovi
DO NEBA
Danijel Utješanović je bil dolžan »bogu in narodu«. Prav zaradi denarja, ki si ga je izposojal od vseh mogočih ljudi, je zapustil Bled in se odselil v Dubrovnik, kjer se je lotil mamilarskih poslov.

Mulejeva se sprašuje, kako so lahko mediji njenega nekdanjega poba označili za podjetnika. Kot pravi, se je Utješanović z veseljem »šlepal« ob njej na vseh javnih procesijah in »v presežkih razlagal o projektu Bled Film Festival, ki je bil dvakrat izveden po zaslugi, predanosti in trdem delu ljudi, ki še dandanes nismo dobili plačanega niti centa.« Po besedah nekdanje misice se gre za izvedbo festivala zahvaliti Radetu Šerbedžiji in Branku Đuriću, ki sta dogodku dala neko veljavo. Vseeno je BFF po dveh dogodkih propadel in odšel v pozabo kot facebook profil Danijela Utješanovića, ki je po objavi zgodbe o aretaciji v medijih izginil v prostranstvih medmrežja.