Televizija

»Nogomet je veliko več kot le šport«

A. M.
18. 4. 2024, 09.00
Deli članek:

Vsi za naše! je nova oddaja, ki si jo lahko vsak ponedeljek po oddaji MasterChef pogledate na POP TV.

POP TV
Ne spreglejte oddaje Vsi za naše! vsak ponedeljek po oddaji MasterChef Slovenija na POP TV

Čeprav govori o nogometnem uspehu naših športnikov in njihovi uvrstitvi na Euro, ni preveč nogometno obarvana. V resnici v oddaji izvemo veliko stvari, ki zanimajo naše nogometne zvezdnike, kdo najbolj navija zanje, kaj jih veseli in kako se znajdejo v še drugih življenjskih vlogah. Nad oddajo, za katero je novinarska ekipa prečesala evropske klube naših nogometašev in njihove domove, bdi novinarka in urednica Maja Kos.

Osebni album
»Veliko nam je pomenilo, ko smo naprimer izvedeli, da je na večer pred pripravljalnim obračunom s Portugalci na Brdu naša nogometna ekipa pogledala našo prvo oddajo. Vsi smo za naše,« nam je zaupala Maja Kos.

»Zakaj oddaja Vsi za naše? Ker je pomembno pospremiti naše fante na Euro, kot se spodobi, sami so opravili izjemno zahteven del in z uvrstitvijo Slovenije na evropsko prvenstvo po 24 letih dokazali, da so naši nogometni heroji. In da je nogomet veliko več kot le šport. Kdo so fantje doma, kako se znajdejo v evropskih mestih svojih domačih klubov, kdo jim stoji ob strani, kakšni so ko očki, prijatelji, bratje, sinovi ... izjemno me veseli, da lahko na unikaten način v sproščenem vzdušju naše junake pripeljemo v dnevne sobe gledalk in gledalcev,« nam je zaupala Maja Kos in ob tem dodala, da je ustvarjati takšno oddajo navdihujoče.

»Če na kratko povzamem proces, ki sicer ne pozna vikendov, praznikov ali ur. V enem trenutku si organizator na terenu, v drugem kreativec v montaži, poleg vsebinsko usmerjaš novinarje, bodriš ekipo, premaguješ prepreke, iščeš rešitve. Ni podviga, ki mu je vsak kos, naša ekipa mu je. Ker se ni začelo le z idejo, ampak s stoodstotnim prepričanjem, da bomo lahko ob ponedeljkih razveselili gledalce.