Televizija

Urška Šestan: S svojimi prispevki lahko pristavi lonček pomoči tistim, ki jo potrebujejo

A. M.
24. 4. 2024, 08.00
Deli članek:

Voditeljica, ki vsak petek v oddaji 24UR vodi rubriko Vizita!

POP TV
Urška Šestan

Urška Šestan je tista novinarka in voditeljica, ki se na POP TV največkrat podpiše pod zdravstvene teme, znotraj oddaje 24UR pa vsak petek vodi poznano rubriko Vizita.

»Po vsakodnevnem poročanju o težavah v zdravstvu, zdravstveni politiki, stavki ipd. v oddaji 24UR je konec tedna vsebinsko moj, za dušo, včasih rečem. Vizita je rubrika, ki ozavešča, pomaga, izpostavi dobre prakse, prikaže medicinske napredke, dobre zgodbe. Ker jo že deset let ustvarjam sama kot urednica, novinarka in voditeljica, tudi večino tem izberem sama, ob tem pa se trudim, da so čim bolj aktualne, tako da se prispevki pogosto navezujejo na dogodke tistega dne ali tedna,« ponosno pove Urška, ki ji je v največje zadoščenje zagotovo to, ko s svojimi prispevki lahko pristavi lonček pomoči tistim, ki jo potrebujejo.

»Mislim, da je največja potrditev za novinarja, ko lahko s svojim delom stvari premakne, spremeni na bolje. Jaz imam še to srečo, da lahko ob tem velikokrat pomagam. In to je zame tudi največja nagrada. Ko dobim sporočilo Urbanove, Krisove, Tanjine, Miloševe mame, ko srečam Anžeta in Eneja, ki sta zrasla v krasna fanta, vem, zakaj to delam. Doma imam spravljena vsa pisemca in sporočila zahvale, nekoč sem prejela celo šopek rož sorodikov pokojnika, ki ga je družina nazadnje videla v mojem prispevku (zaradi epidemije so bili obiski prepovedani) in jim je to ogromno pomenilo. Se mi zdi, da so me ljudje, ki jim je življenje namenilo najtežje preizkušnje, tudi največ naučili in največ dali. Pogosto so to najbolj dobrosrčni, pogumni in neutrudni posamezniki, po katerih bi se morali vsi zgledovati.«