Glasba

Domen Kumer s kletvico marsikomu dvignil pritisk

A. M.
15. 4. 2024, 19.01
Posodobljeno: 15. 4. 2024, 19.04
Deli članek:

Okoli necenzuriranega besedila za novo pesem Halo, Halo?! se krešejo mnenja.

Založba Mandarina
Govorilnica ni bila edina stvar, ki je za potrebe videospota spremenila barvo. Tudi Domen je postal blond, kot vsem znani Ken.

Priljubljeni pevec Domen Kumer je javnost presenetil z novo pesmijo Halo, Halo?!. Tisti, ki so pesem že slišali, so zagotovo opazili zanimivo izbiro besed, ki se pojavijo v njej. Okoli necenzuriranega besedila se tako že krešejo mnenja in glede tega se bo še lep čas dvigoval prah. Mnogi se nad izborom kletvic zgražajo, nekaterim pa se to zdi simpatično oziroma realno, saj te besede vsak kdaj pa kdaj uporabi. »Zakaj torej te besedne zveze ne bi uporabili v poletno obarvani uspešnici?« se je vprašal Domen, ki je tako pojasnil, kako je nastala njegova nova pesem Halo, Halo?!.

Založba Mandarina
Na snemanje je ekipo pripravljal prav poseben avtobus, ki smo ga drugače vajeni iz ameriških filmov.

Domen kot slovenski Ken

Za snemanje videospota so potrebovali veliko statistov, zato so se odločili, da jih poiščejo kar preko družabnih omrežij. »Na naše presenečenje se je v nekaj dneh prijavilo več kot 250 kandidatov in kandidatk. Od teh smo jih k sodelovanju povabili 35 in skupaj smo se na dvodnevnem snemanju imeli res čudovito,« je pojasnil Domen in nam zaupal, kako je potekalo snemanje. Prvi dan je vse skupaj potekalo na Štajerskem, drugi dan pa na Primorskem, kjer jim je občina Piran omogočila neposreden dostop do plaže. Tja so namreč pripeljali poseben avtobus, ki smo ga drugače vajeni iz ameriških filmov. Poleg tega pa lahko v videospotu vidimo tudi staro telefonsko govorilnico, ki so jo prebarvali na rožnato barvo. Govorilnica pa ni bila edina stvar, ki je za potrebe videospota spremenila barvo. Tudi Domen si je prav zaradi snemanja pobarval svoje prepoznavne črne lase na blond. Morda nas tudi to hitro spomni na film Barbie, vendar Domen o tem pravi, da je ta podobnost zgolj naključje.

Založba Mandarina
Za radijske postaje je Domen Kumer posnel tudi cenzurirano (radio edit) različico pesmi.

Lovila jih je policija

Kot lahko vidimo, je Domen na vrhu premikajočega se avtobusa pokazal (poleg svoje lepo izklesane postave) tudi svoje kaskaderske sposobnosti in zaradi tega bi skorajda imel resne težave. Njegovo početje je namreč med snemanjem opazila tudi policija. S prižganimi lučmi jih je dohitela, a ko so se prepričali, da snemanje poteka varno, je ekipa lahko nadaljevala delo.

Založba Mandarina
K sodelovanju videozgodbe, ki so jo snemali dva dni, so povabili 35 statistov.

Avtorska ekipa

Melodijo je napisal Domen sam, k pisanju besedila pa je povabil stilovca Gašperja Jazbeca. Pri aranžmaju je z Domnom sodeloval njegov basist Štefko Šarkezi, v ozadju pa lahko slišimo veliko zasedbo spremljevalnih pevcev, med njimi so tudi Špela Grošelj, Miha Hercog, ansambel Stil in Vražji muzikanti.