Domače

Hudo razjezil očeta na 1. april

N.S.
28. 3. 2024, 11.43
Posodobljeno: 30. 3. 2024, 10.16
Deli članek:

Bliža se dan šaljivcev, zato bodite previdni, da si vas kdo ne privošči tako, kot si je svoje domače privoščil priljubljeni radijski voditelj.

Martin Metelko
Lovro Prešiček svojo vsesplošno navihanost rad uporabi tudi pri prvoaprilskih potegavščinah, priznava pa, da je pred leti pri svojem očetu morda šel malo predaleč.

Veseljakov simpatični voditelj Lovro Prešiček je eden tistih, ki 1. april jemljejo zelo resno in vsako leto poskrbijo za izvirno potegavščino. »Najbolj zabavna in hkrati kruta je bila telefonska potegavščina, ki sem jo pred leti s sošolci naredil svojemu očetu. V kavarni zraven šole je sošolka poklicala mojega očeta in se predstavila kot naša razredničarka, profesorica Bradeško. Na govorilne ure in občasne pogovorne ure zaradi moje splošne navihanosti je vedno hodila mama, zato oče njenega glasu ni poznal dobro. Sošolka je tako v minuti očetu natresla, da manjkam pri pouku, imam manko ocen v redovalnici in zato ne bom mogel končati letnika, kaj šele opravljati mature. Med naštevanjem je seveda mojemu očetu dala ogromno časa, da se je lahko spomnil najmanj desetih različnih načinov, kako mi predstaviti njegov celoten nabor zakladnice kletvic, ki res ni majhen. (smeh) Z razredničarko je pogovor kot pravi gentleman končal mirno in se zahvalil za klic, sekundo po tem pa mi je že zazvonil telefon. Mi smo se smejali kot nori, ker pa je bil oče očitno jezen, sem mu raje takoj rekel: '1. april!' Sledil je seveda smeh, nisem pa pričakoval, da ga bo ta šala vseeno malo razjezila. Takrat sem od njegovega kletvičarskega nabora slišal tudi tri nove kletvice, ki jih do takrat še nisem.«