Domače

Svoji mlajši izbranki dahnil usodni da

N.S.
5. 6. 2023, 08.26
Posodobljeno: 5. 6. 2023, 08.29
Deli članek:

Je že res, ko pravijo, da se lepe novice hitro širijo naokoli, tako je tudi do nas prišla vesela novica o poročnem slavju znanega in cenjenega briškega vinarja.

Instagram
Ženin Stojan Ščurek in nevesta Tina sta poročni obred imela zunaj na prečudovitem posestvu Morus v Medani.

Stojan Ščurek, vinar iz Medane, ki je družinski posel predal sinovom, zelo dobro ve, kako se uživa življenje in ga že vrsto let zajema z veliko žlico. Stojan bo letos oktobra praznoval 67. let, minulo soboto pa je na prečudovit sončen dan svojo veliko mlajšo srčno izbranko Tino popeljal pred oltar. Prelepa poroka mladoporočencev je potekala nedaleč od njunega doma, na prečudovitem posestvu Morus na Plešivem v Medani, ki velja za sam vinski epicenter Goriških Brd. Kot smo izvedeli od številnih svatov, se je poročni obred odvil zunaj, slavnostni oltar, ker sta si ženin in nevesta obljubila večno zvestobo, pa so krasile številne vinske steklenice in zamaški, kar je pomenilo, da je bila poroka tematska glede na vinarsko tradicijo družine Ščurek.

Tudi povabljenih svatov je bilo veliko, čeprav menda manj kot za Stojanovih 60. let, ko je gostil 600 ljudi. Vsi svatje so v Brda prišli proslaviti poročno zaobljubo vinarja, za katerega bi lahko rekli, da je večni mladenič, njegov prepoznavni znak pa so že vrsto let sončna očala. Za svoj poročni dan si je omislil obleko v trenutno priljubljeni roza barvi, nevesta pa je sijala v prelepi beli poročni kreaciji. 'Briški frajer' s poroko ni dokazal, da je bolj star bolj nor, ampak le bolj zaljubljen in da uživa v sadovih življenja, za katere je trdo garal. Mladoporočencema, med katerima je sicer kar nekaj let razlike, a se s tem ne obremenjujeta, saj pravita, da so leta le številke, so nazdravili številni prijatelji, poslovni partnerji in družinski člani, še dodatno veselje pa je na poroki vladalo zaradi zmage na Giru kolesarja Primoža Rogliča, za katerega so navijali vsi, tudi ženin. Po naših informacijah je poročna zabava trajala do zgodnjih jutranjih ur.