Balkan

Balkanski Tom Jones

D.D.
30. 8. 2023, 10.05
Deli članek:

Slovenija se septembra pripravlja na nastop velike glasbene legende z Balkana. Zdravko Čolić bo dodobra razvnel slovensko občinstvo v Velenju.

Promocijska fotografija
zdravko colic

Zdravko Ćolić bo na odru Viste Velenje predstavil svoje največje uspešnice. In če gre verjeti njegovi praksi, nas tudi tokrat čaka več ur dobre, nepozabne zabave. »Tudi tokrat bomo predstavili naš standardni večurni glasbeni program, v katerega bodo vključene pesmi iz različnih obdobij mojega glasbenega ustvarjanja. Na odru mi bo delalo družbo 12 glasbenikov in plesalcev in prepričan sem, da nas vse čaka posebno druženje in glasbena noč.« Seveda na koncertu ne bo šlo brez pesmi, kot so Ti si mi u krvi, Gori vatra, Pjevam danju, pjevam noću, Malo pojačaj radio in Što ti dadoh, za katere je Zdravko prepričan, da so tudi najljubše pesmi slovenskega občinstva. Sam se glede tega seveda ne bi mogel opredeliti, z lahkoto pa našteje avtorje pesmi, s katerimi je v karieri najraje sodeloval. »V zadnjih petih desetletjih sem sodeloval s številnimi glasbeniki in avtorji, med katerimi bi izpostavil Kornelija Kovača, Kemala Montena in Gorana Bregovića, ki označujejo moje glasbene začetke, njihove pesmi pa z velikim navdušenjem prepevam še danes.«

Zdravka se je že zelo zgodaj v njegovi karieri oprijel vzdevek balkanskega Toma Jonesa, kar je sprejel z veliko mero hvaležnosti. »Ljudje radi vlečejo vzporednice med pevci z našega območja z velikimi svetovnimi glasbenimi imeni. Jaz sem velikokrat slišal, da sem balkanski Tom Jones in to si štejem v čast. Tom Jones namreč slovi po svojem močnem vokalu in mislim, da je prav to tista vzporednica med nama. Ampak prav tako sem že slišal tudi to, da so rekli, da sem podoben Otu Pestnerju pa Tošetu Proeskemu smeje se poudari.