Zgodbe

Janina preobrazba: Končno srečno združena z mladostno ljubeznijo

Andreja Comino
18. 2. 2024, 07.00
Deli članek:

Življenjska zgodba 44-letne Laure Sorec iz Žalca bi bila zlahka scenarij za hollywoodsko uspešnico. »Ljubezen svojega življenja sem spoznala v zadnjem razredu osnovne šole, potem pa se je zgodilo življenje. V prejšnjem zakonu sem rodila štiri otroke, odkar sem spet s svojim osnovnošolskim izvoljencem, pa še dva. Kmalu bom končala drugo porodniško, pa sem se ob kopici obveznosti za otroke in družino zaželela malce pocrkljati. Hvala, ker ste mi ponudili to priložnost,« je bila vesela Laura.

Mateja J. Potočnik
Laura Sorec

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Maša Obran Mlakar za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 »Prihajam iz Laškega in sem po poklicu medicinska sestra. Če bi še enkrat izbirala svojo poklicno pot, bi se odločila povsem enako. Moj poklic je zelo zahteven, to je delo v treh izmenah, ob praznikih in koncih tedna, vendar prinaša veliko zadovoljstvo, ko lahko pomagaš ljudem. Ni večjega plačila, kot je nasmeh hvaležnega bolnika,« je povedala Laura, ki ji ni bilo dolgčas tudi zasebno. V prvem zakonu je rodila štiri otroke, zdaj so stari od dvaindvajset do sedem let. Ločila se je in pred tremi leti se ji je zgodila prekrasna ljubezenska zgodba, nadaljevanje iz njene mladosti.

»Spoznala sem ga v osmem razredu osnovne šole. Davnega 9. decembra sem mu podarila verižico z obeskom. Vendar naju je življenje takrat ločilo in naju znova pripeljalo skupaj šele pred slabimi tremi leti. Med nama so se znova zbudila nežna čustva izpred desetletij in sva zdaj eno leto tudi srečno poročena. Ko sva prišla v stik, mi je poslal fotografijo tega obeska. Vseh 25 let ga je nosil. Ima dva najstnika iz prejšnje zveze, jaz štiri iz svoje, skupaj pa imava še dva otroka. Starejši je star 23 mesecev, najmlajša deset. Tako skupaj skrbiva za kar osem otrok. Za svoja otroka sva se odločila že kar v letih in so se mnogi čudili ter morda celo dvomili o tej najini odločitvi. Vendar nama ni žal in zdaj končno res živiva takšno življenje, kot sva si ga želela od nekdaj,« je povedala Laura in dodala, da časa za dvoje za njiju z možem ob vsem tem skoraj ni. A kadar le utegneta  – in z dobro organizacijo – si vzameta prost dan ali večer. Takrat z največjim veseljem rada pogledata stand up komedijo. Nazadnje sta se decembra v Ljubljani smejala odličnim Ićkotom.

Mateja J. Potočnik
Laura Sorec prej

Mateja J. Potočnik
Laura Sorec potem

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 7., 13. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!