Zgodbe

Lučke s tisočerimi kristali

Maja Remic
15. 1. 2024, 06.00
Deli članek:

Pozimi so dnevi krajši, zato je za dobro počutje umetna svetloba še kako dobrodošla. Novoletni prazniki, polni blišča in svetlobe, so sicer za nami, a tudi v januarju si lahko vzdušje v stanovanju popestrimo z nekaj dodatne svetlobe. Že drobne lučke, ki jih postavimo na mizo, okensko polico ali na balkon, nam bodo izboljšale razpoloženje, toliko bolj, če jih bomo izdelali sami. Predstavljamo idejo, kako narediti posodice za svečke s kristali, ki za povrh še čarovniško spreminjajo barve. Tekst, izdelava in foto: MAJA REMIC

MAJA REMIC
Svečniki s kristali

Za okrasitev posodice za svečke so dragoceni kristali gotovo predragi, zato smo uporabili umetne kristalčke, nalepljene na folijo, ki jih sicer uporabljamo za najrazličnejše dekoracije. Na prvi pogled se ne razlikujejo od cirkonov ali diamantov ter s svojim bliščem in čarobnostjo ustvarjajo posebno privlačnost in energijo.

Svečniki s kristali
Izdelava je res zelo preprosta. Potrebujemo kakšno lepo posodico ali kozarec in kristalčke, ki smo jih kupili v trgovini za ustvarjanje. Preprosto jih nalepimo na steklo. Če so kristali samolepilni, nimamo skoraj nič dela, sicer pa uporabimo prozorno lepilo. Ko se svečnika naveličamo, kristalčke odlepimo, posodica in kozarci pa bodo naprej služili svojemu namenu.

MAJA REMIC
Laternica s kristali



Laternica s kristali
Podobno kot posodice izdelamo tudi laternico. V tem primeru potrebujemo kozarec za vlaganje, kristale, vrv, kovinski zaključek (material za nakit) in silikonsko lepilo. Najprej na vrvici naredimo zanko za obešanje (kot na fotografiji) in jo z lepilom pritrdimo na gornji del kozarca – tam, kjer je utor. Nato nalepimo še kamenčke. Rob posodice pobarvamo s srebrno barvo.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 2., 9. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!