Zgodbe

Janina preobrazba: Nikoli ni prepozno za uresničitev sanj

Andreja Comino
17. 12. 2023, 08.00
Posodobljeno: 18. 12. 2023, 11.57
Deli članek:

»Želja po preobrazbi tli v meni že dolgo. Predvsem sem radovedna, kako drugače sem lahko videti. Seveda vsak dan poskrbim za osnovno nego obraza in telesa, naličim se zelo diskretno in sem, kot pravi mlajša hči Iza, zelo konzervativna pri oblačenju. Rada imam torbice, rute in čevlje rdeče barve. Ker pravijo še, da so petdeseta nova trideseta, bo Janina preobrazba nov korak k spremembam, ki sem si jih začrtala,« je veselo povedala Polona Trop iz Škofje Loke, ki bo aprila naslednje leto stopila v novo desetletje. Že zdaj pa dela velike korake v novo (poklicno) smer. Ideja za preobrazbo se ji je utrnila med prebiranjem Jane. »Sem njena redna bralka. To je revija, ki bi jo morala v roke vzeti vsaka ženska, saj vsak teden ponuja kopico zanimivih in poučnih tem. Ob rubriki Velika preobrazba pa sem se tudi pogosto spraševala, kaj bi lahko vaši mojstri naredili z mano.«

Mateja J. Potočnik
Polona Trop

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 V novo desetletje vstopa lahkotno in neobremenjeno »Sprejemam ga kot nekaj normalnega. Hvaležna in ponosna sem na čisto vsak korak svoje poti, ki sem jo prehodila doslej, in  na to, da sem ostala zvesta sebi,« je povedala Polona, ki se je že zelo zgodaj navdušila nad gibanjem.

»Ko sem kot otrok opazovala fizioterapevtko, kako kaže vaje v bazenu, se mi je to zdelo tako lepo in elegantno, da sem si to želela početi tudi sama. Ko je tako lepo pomagala ljudem s svojim znanjem, se mi je to  zdel sanjski poklic. Izšolala sem se za fizioterapevtko in v rani mladosti štiri leta delala v tem poklicu v UKC. Nato sem šla študirat menedžment in bila kar tri desetletja profesorica podjetništva na srednji šoli za farmacijo. Vse, česar sem se naučila, sem z veseljem predajala učencem. Mladina me navdihuje z mladostno energijo, se je pa s prihodom elektronskih naprav veliko spremenilo. Vsi smo vse preveč prežeti s tem. Žal pa je tudi šolski sistem postal preveč rigiden.« Tako je varno in urejeno službo zamenjala za nove podjetniške izzive.

Mateja J. Potočnik
Polona Trop prej

»Lastna izkušnja s kronično boleznijo me je vodila v različna raziskovanja, kako si pomagati ob vseh težavah, ki me spremljajo, najprej sebi in nato tudi drugim. Izkazalo se je, da lahko dobro in relativno zdravo živim, če uradno medicino, ki ji kot fizioterapevtka popolnoma zaupam, združim z alternativo, kjer gre za celostni pogled na telo,« je razložila. Odprla je Tempelj zdravja, kjer ponuja strankam širok nabor terapij za lajšanje težav z zdravjem ter terapije za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Sicer pa je mama dveh odraščajočih deklet – študentke Špele in dijakinje Ize. Obe imata poleg študijskih in šolskih obveznosti polno dodatnih aktivnosti, tako da družinsko življenje ni nikoli dolgočasno.

Zelo aktivna je tudi Polona: »Rada imam naravo, obožujem morje v vseh letnih časih, pa tudi pohode v naravo in hribe. Moj dragi mož mi kaže pravo pot, ko me zanese v višave, ter mi pomaga in me podpira pri vseh izzivih, tako na poklicnem kot osebnem področju,« je priznala in dodala, da je rada v družbi prijateljic in prijateljev, obožuje pa tudi mirnejše trenutke, ki jih izkoristi za to, da bere, zaradi poslovnega področja pa tudi obiskuje velnese v Sloveniji in tujini.

»Razveseljujejo me drobne stvari, lepe fotografije, izbrana glasba, dober film, koncert hčera, ki sta aktivni članici vokalne skupine, daljša in krajša potovanja ali samo hiter sprehod po domačem kraju. Navdih za poslovne izzive pa največkrat najdem med kolesarjenjem ob morju. Morski zrak in mogočni borovci, svetilnik na obali … In že je mali zvezek poln novih idej. Tudi za naprej se veselim življenja in novih, malih zmag. Največja zmaga v življenju pa so topli odnosi z domačimi in dobro počutje v lastnem telesu,« je povedala za konec.

Mateja J. Potočnik
Polona Trop potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Ker imam kratke lase, moram redno, na mesec in pol, na frizerski stol. Skrbim tudi za nego svojih las, da so vedno bleščeči in zdravi,« je frizerki povedala Polona. Hitro sta našli skupni jezik in se dogovorili za svetlejšo barvo. Frizerka je to dosegla z gostimi in tankimi prameni.

Zatem je Polona priznani mojstrici ličenja Manci Maselj povedala, da se ne liči pretirano, zgolj malce si poudari oči in navlaži ustnice. Manca je bila seveda drznejša. S kajalnim svinčnikom ji je na veke narisala črto ter jo zabrisala s čopičem in senčilom, nanesla ji je še veliko maskare, da je Polonin pogled postal zapeljivejši, za piko na i pa ji je še s senčilom poudarila lica in s šminko ustnice.

Objavljeno v reviji Jana, št. 50, 12. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!