Zgodbe

13. Sloverotika v Celju: Bolje seks kot umori

Jelka Sežun, jelka.sezun@jana.si
6. 12. 2023, 04.20
Deli članek:

Nisem vedela, da sem prišla gledat »nežno erotično dogodivščino«, samo pokukala sem v tantrični šotor, kaj se dogaja. Pa se ni veliko, moški s čopom je nekaj razlagal, potem je izza zavese pridrvela obilna sivolasa ženska, in sem pomislila, ojoj, menda ja ni demonstratorka, ampak ne, v zelo polomljeni angleščini je razlagala, da ne bodo šli do konca – čeprav se ni čisto tako izrazila – ker te stvari, se pravi tantrični seks, trajajo uro, tri, dvanajst, nemogoče, nimamo toliko časa. Ampak, je obljubila, kar boste videli, je umetnost.

Šimen Zupančič
Na mehaničnem biku sta jezdili dve gospodični, sicer sta bili široko nasmejani, a z onogavičenimi nogami sta se krčevito oklepali bika. Je drselo.

Kot je rekla neka kolegica, bolje seks kot umori – in smo šli pogledat sejem erotike na Celjskem sejmu, pogrešan od leta 2019. Trinajsta izdaja Sloverotike prejšnji vikend se je vrnila po štirih letih premora zaradi pandemije. V dveh večerih, v petek in soboto, je prišlo okrog 5.000 obiskovalcev. Sobota je bolj obiskan dan, ampak tudi v petek okrog devetih zvečer je bila v osrednji dvorani z velikim odrom na sredi že zelo konkretna gneča. Profil povprečnega obiskovalca vas utegne presenetiti: »Največ je parov različnih let, od mladih do starejših,« pravi vodja projekta sejma erotike Špela Peras Podpečan, ki je ta sejem vodila že večkrat. »Pridejo si pogledat, kupijo kakšno zanimivo stvar, da si popestrijo svoje spolno življenje. Tudi samski so, a največ je parov.« In niso bili samo produkti naše rodne grude, prišli so tudi Hrvati, ki jih je morda pritegnila evropska prvakinja v seksu Sweet Mery, pa Madžari, od njih smo uvozili tantrično predstavo, pa Avstrijci – slednji tudi zato, ker je na njihovih sejmih seks v živo prepovedan. Pri nas takih utesnjujočih prepovedi nimamo. Ne, mi gremo do konca. »Največ obiskovalcev je po 10. uri zvečer, seveda vsi najbolj napeto čakajo na seks v živo,« pravi Špela.

Sejem erotike ima malce specifičen urnik, vrata odpre ob pol šestih zvečer in jih zapira ob dveh ponoči. Vstopnice, če si niste daljnovidno v predprodaji zgotovili cenejših, so bile po 36 – ali 95 evrov, za tiste, ki so hoteli več in so kupili VIP-vstopnice. Tistih šestdeset evrov dražja sta bila sedež na balkonu – spodaj v parterju so bila samo stojišča – in dostop do nastopajočih.

Šimen Zupančič
Tudi predstava pod odrom je imela gledalce.

Nekaj malega o predsodkih

»Ob pol šestih začnemo zato, da se za vrhunec večera nabere polna dvorana in zavlada pravo vzdušje. Začnemo z bolj nežnimi tematikami, s predavanji, s solo šovi punc, potem imamo tudi moški striptiz ...« Poznejša ko je ura, drznejše so predstave.

V petek okrog sedmih, ko sva s fotografom prišla, še ni bilo gneče. Na odru je bil Damjan Murko, pa sva mu skušala pobegniti na kakšno manjše prizorišče, ampak mini teater, dvoranica za predavanja, je bil tako nabit, da so ljudje stali pred vrati, med njimi in tistim, kar se je notri dogajalo, so bili pa plečati redarji. Nima smisla, sem vzdihnila in se sama odpravila na ogled stojnic. Že mogoče, da je občinstvo zelo pisano, ampak žensk v solo izvedbi tam ni bilo prav veliko. Se mi je zdelo, da me vsi začudeno pogledujejo, in pomislila sem, da bi si morda morala okrog vratu obesiti napis, JAZ SEM TUKAJ SLUŽBENO!!! Je že res, da sem vsem razlagala, da grem na sejem erotike, ampak če bi šla tja zasebno, bi izlet v Celje najverjetneje previdno zamolčala. Predsodki, tudi moji, so še vedno živi in zelo prisotni.

Šimen Zupančič
Tale je bil samo za razstavo, ne za prodajo. Domnevam …

Grda resnica o samorogih

Se spomnite filma Grda resnica iz leta 2009, v katerem Gerard Butler podari Katherine Heigl napravico, ki vibrira v hlačkah in se upravlja z daljincem? Potem ji daljinec v restavraciji pade na tla, pobere ga radoveden mulček … No, danes se zaplet, ki je temu sledil, skoraj ne bi mogel več zgoditi – vibratorji za hlačke so še vedno tu (prav tako kot hlačke s posebnim žepkom zanje), ampak danes se jih pretežno upravlja s telefonsko aplikacijo, čeprav prodajajo tudi take z daljincem. Tehnologija gre naprej tudi v industriji ljubezni. Sem jih potem poguglala – ampak le zato, da ugotovim, kako se jim pravilno reče (no, »vibrator za hlačke«), in našla celo takega, ki se poveže s pametno uro: »Nastavi alarm, vibrator namesti v hlačke in ob pravem času te bo zbudil močen orgazem.« Budnica z orgazmom. Za samo 70 evrov. Vsak dan, tudi ob nedeljah – kako naj moški tekmujejo s tem?

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 49, 5. december, 2023.

Šimen Zupančič
Nekaj akrobatske spretnosti vsekakor pride prav

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!