Zgodbe

Velika Janina preobrazba: Ukročeni kodri

Andreja Comino
4. 3. 2023, 10.00
Deli članek:

Barbara iz Domžal se je z velikim veseljem pustila pocrkljati na preobrazbi, ki so ji jo »zakuhale« prijateljice.

Mateja Jordovic Potocnik
Barbara prej in potem

»Od nekdaj sem rada urejena, zdi se mi, da s tem izkažemo spoštovanje do sebe in soljudi. V veliko pomoč pri tem mi  je moja frizura: trajno skodrani lasje. Zdi se, da so moj zaščitni znak in rešitelj. Kot materi s tremi otroki in z zahtevno službo svetovalca so mi prihranili marsikatero predragoceno minuto,« pravi 51-letna Domžalčanka Barbara.

Mateja Jordovic Potocnik
Barbara Grintal prej

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Neja Flajs za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Trgovina Maks

Nakit: Lunca, Ljubljana

Barbara je prvo polovico svojega življenja preživela v izobraževanju. Kar četrt stoletja je bila predavateljica na srednjih in višjih šolah. »To svoje poslanstvo še vedno ohranjam, saj mi je delo zelo všeč. Z užitkom sem vodila delavnice o poslovni komunikaciji, bontonu, vodenju, javnih nastopih in drugih poslovnih področjih. Sčasoma pa je v meni dozorela želja po novih izzivih. Ljudem sem se sklenila posvetiti še drugače,« pravi. Ko so bili njeni trije otroci še majhni, je z možem preurejala njihov dom. Potem pa se ji je ponudila priložnost za dodatno delo in z veseljem se ga je lotila. Začela je poučevati na šoli za odrasle in kmalu ugotovila, da jo to zelo veseli, a da dveh služb ob skrbi za otroke ne bo zmogla.

Njeno celotno zgodbo lahko preberete v reviji Jana, št. 9, 28. 02. 2023.

Mateja Jordovic Potocnik
Barbara Grintal potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Za svojo pričesko ne skrbim prav pogosto, trajno skodrani lasje so me velikokrat reševali, ko je bilo treba imeti urejeno pričesko. Samo umila sem si jih in pustila, da so se kodri naravno posušili na zraku. Dobrih dvajset let svojega življenja sem preživela s trajno. Vedno je tako dobro narejena, da ljudje mislijo, da imam lase naravno skodrane,« je Barbara povedala frizerki. In ker si las ni barvala, sta se odločili, da ji popestri pričesko s temno rjavo barvo pri korenu las in živahnejšo bakreno na konicah. Postrigla jo je na vedno modno paževsko pričesko in ji med sušenjem lase tudi poravnala.

»Maskara je skoraj edini kos ličila v moji toaletni torbici. Sama sebi se zdim urejena, če si poudarim trepalnice, za drugo se običajno ne potrudim,« je Barbara povedala mojstrici ličenja Manci Maselj. Ta ji je najprej zelo popravila obliko obrvi, nato pa ji na veke nanesla rožnate in rjave odtenke senčil. Z rožnatim senčilom ji je poudarila lica, s šminko v barvi fuksije pa na koncu še ustnice.

revija Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.