Zgodbe

Ne govori, temveč stori!

Dejan Ogrinec
25. 9. 2012, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nekateri so že po naravi delavni kot mravljice ali čebele, drugi močni in vztrajni kot slon ali vol. Nekaterim pa uspe združiti oboje.

Anica Grobelnik je tista gospa, ki ne manjka na nobeni fotografiji  s kulturno-turističnih dogodkov v krajevni skupnosti Galicija. Morebiti ste jo videli na različnih turističnih sejmih, kjer predstavlja in promovira svojo največjo ljubezen, to je lepote svojega okraja Galicija. Pa Anica ni tako samoljubna, le prisotna je preprosto povsod. Na vseh dogodkih okraja, ob vseh priložnostih, ker če ne drugega, večino tako ali tako organizira sama.

Težko je verjeti, res težko, da lahko ena oseba izpelje toliko projektov. Ampak v tistih dolih, severno od avtoceste nasproti Žalca, je itak vse polno ljudi, ki počnejo reči, ki že skoraj mejijo na čudež. Od tod sta doma tudi zlata olimpijka Urška Žolnir in rektor ljubljanske univerze dr. Pejovnik. Verjetno je marsikdo med vami bral članek o krajevni skupnosti Galicija in tamkajšnjih pokončnih ljudeh tudi v naši reviji Pomagaj si sam. Eden od osnovnih stebrov vsega tega pogona je nedvomno Anica Grobelnik, suhoparno rečeno, predsednica turističnega društva Galicija. Predseduje 120 članom, njen ljubi stavek, ki si ga je vredno zapomniti, pa je: »Ne govori, temveč stori!«

Od česa bomo živeli? »Po nesrečni sinovi smrti sem mislila, da se mi bo zmešalo. Zelo sem trpela. Uteho sem našla v tem, da sem se začela ukvarjati z  različnimi stvarmi. Delo, delo, delo. Predvsem za okolico. Tako sem našla mir in po drugi strani tudi neki smisel, ne samo zame, temveč za vso našo okolico,« pravi o svoji spremembi.


Več preberite v tiskani izdaji revije Jana (št. 39, izid: 25.9.2012).