Nasveti

Iz babičine shrambe: slani mafini z divjimi šparglji

Metka McCully Žigon
13. 4. 2024, 02.47
Deli članek:

Izvrstno se priležejo za zajtrk, malico ali na pikniku. Jemo jih lahko tople ali hladne. Sama jih pripravljam najraje z divjimi šparglji, če jih nimate, pa uporabite gojene zelene šparglje. Tekst: METKA McCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

revija Jana
Slani mafini z divjimi šparglji

Sestavine (za 12 mafinov)

  • 200 g očiščenih špargljev
  • 150 g slanine
  • 240 g moke
  • 1 pecilni
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 250 g navadnega jogurta
  • Od 100 do 130 g naribanega sira
  • šopek drobnjaka

Priprava

1. Šparglje operemo in narežemo na majhne koščke. Na kocke narežemo tudi slanino. Oboje prepražimo v ponvi in pustimo, da se ohladi.

2. Medtem v skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, poper. V drugi posodi stepemo jajci, dodamo  jim še jogurt. V jajčno zmes počasi dodajamo moko in preostale suhe sestavine ter vse zmešamo. Dodamo še šparglje, slanino, sesekljan drobnjak in riban sir. Malo sira prihranimo, da ga bomo potresli po vrhu mafinov. Vse dobro premešamo.

3. Pekač za mafine namastimo z oljem ali obložimo s papirnatimi modelčki in vanje z žlico naložimo testo. Po vrhu potresemo še malo ribanega sira. Pečemo 25 minut na 180 stopinjah Celzija.

NAMIG

Pripravimo jih lahko tudi en dan vnaprej in spravimo v hladilniku.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!