Nasveti

Vesnin naj recept: Borovničeva presna torta

Lara Jelen
19. 1. 2024, 09.00
Deli članek:

»Borovničeva presna veganska torta je ena mojih najljubših sladic, ker je kombinacija zdravih sestavin in živahnih okusov. Lahko jo uživam brez krivde, hkrati pa so borovnice polne antioksidantov, zaradi česar ta poslastica zadovolji tako brbončice kot željo po bolj zdravi sladici,« pravi igralka Vesna Kuzmić. Priprava je zelo preprosta in ne vzame veliko časa.

sestavljena fotografija
Vesnina borovničeva presna torta

Sestavine

Podlaga:

  • 150 g datljev
  • 80 g orehov
  • 80 g mandljev
  • 2 žlici presnega kakava
  • 1 žlica kokosovega masla
  • Krema:
  • 350 g indijskih oreščkov (namočimo jih čez noč, da se zmehčajo)
  • 100 g borovnic
  • 180 ml kokosovega mleka
  • 200 g kokosovega masla
  • sok 1 limone
  • 7 žlic agavinega sirupa (lahko uporabimo tudi med)

Priprava

1.  Vse navedene sestavine za podlago preprosto vržemo v mešalnik in dobro zmešamo. Dobljeno zmes razporedimo po pekaču za torto in dobro potisnemo ob dno. 

2.   Za pripravo kreme zmiksamo sestavine, da dobimo gladko kremo. Prelijemo jo po tortni podlagi. Torto pustimo v hladilniku najmanj 6 ur, da se strdi. Na koncu jo lahko okrasimo s svežimi borovnicami.  

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 3., 16. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!