Nasveti

Pomlajena mamica

Andreja Comino
16. 6. 2009, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teja Arčon iz Medvod je na prigovarjanje tašče našla čas, da se je prepustila lepotnim strokovnjakom. Domov je odšla prekipevaje od veselja in zadovoljstva.

Šestindvajsetletna Teja Arčon prihaja iz Medvod. Po poklicu je diplomirana ekonomistka, zdaj pa ji »delovni« dan zapolnjuje štiri mesece in pol stari sin Jaka. Na prigovarjanje tašče je našla čas, da se je prvič v življenju prepustila lepotnim strokovnjakom. Po dopoldnevu lepšanja je domov odšla skoraj nova, prekipevaje od veselja in zadovoljstva.

Mlada mamica se je za študij ekonomije odločila po naključju. »Končala sem srednjo ekonomsko šolo. Ponujala mi je veliko možnosti za nadaljnjo kariero in službo kjerkoli v pisarni ali pa tudi na terenu. Odločila sem se za nadaljevanje študija, in to  mi je še razširilo obzorje,« je povedala Teja, ki je že od nekdaj zaprisežena športnica.

Navdušenje nad gibanjem je nanjo prenesel oče. Že kot dekletce jo je postavil na smuči, nato pa se je smučanju povsem posvetila. Postala je trenerka in učiteljica smučanja, prvih zavojev je učila cicibane ter  bila vodja šole za otroke med štirim in šestim letom. Na smučeh se počuti kot riba v vodi, zato je zima njen najljubši čas. Smučanju se ni odpovedala niti med nosečnostjo.

»Po koncu porodniškega dopusta se nameravam vrniti v šolo smučanja, saj mi to delo veliko pomeni in v njem zares uživam,« je povedala Teja, ki je bila aktivna skoraj do poroda. Veliko je kolesarila in rolala, še dva meseca pred porodom je hodila v hribe, le tempo je prilagodila trebuhu, ki je vsak dan postajal večji. »Po rojstvu Jake sem se hitro začela gibati. Vse lepe dneve sva preživela na sprehodih z vozičkom, zdaj ga že peljem tudi v kakšen klanec. Komaj čakam novo smučarsko sezono, da bom šla spet na smuči. Na Jako bodo popazili babici in dedka, pa bo. Ko bo shodil, ga bom seveda postavila na smuči,« se je zasmejala, presrečna, ker je doživela novo izkušnjo – stilsko preobrazbo.  Ta je bila zanjo nekaj posebnega tudi zato, ker kot zaprisežena športnica ne uporablja ličil niti se ne oblači elegantno.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja
Teja že dolga leta prisega na paževsko pričesko. Lase si pred športnimi aktivnostmi spne v praktičen čop. Frizerka Daniela se je odločila, da ji rumeno blond popestri z gostimi svetlimi prameni. Postrigla jo je resasto, lase ji je pustila skoraj enako dolge kot pred preobrazbo, spremenila ji je le obliko pričeske.
Teja se kot navdušena športnica ne liči. Prvič je bila našminkana za maturantski ples, nato pa je nehala posegati po ličilih. Vizažistka Bojana ji je naprej s tekočim pudrom prekrila nepravilnosti na koži. To so bile predvsem rdeče lise, ki so nastale zaradi dolgotrajnega izpostavljanja mrazu. Nato se je lotila senčenja oči in ust. Ker je Teja zelo nežno dekle, se je izognila težkim in temnim barvam. Uporabila je nežne pomladne odtenke ter jo s tem na videz še osvežila in pomladila. Na usta ji je nanesla marelično barvo, ta se je lepo ujela z novo barvo las in preostalimi ličili.

Stiliranje: Tanja Skok
Ličenje: Bojana Zmazek
Pričeska: Daniela Topič za Frizerstvo Jasna, Ljubljana, oblačila: Promod, nakit  Promod.
Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.