Nasveti

Erotični odnos v 15 korakih

Jana
8. 7. 2009, 07.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pred vami je nekaj nasvetov, kako ohranjati spolno privlačnost tudi v dlje trajajočem razmerju oziroma zakonu.

Ženska privlačnost in seksapil nista odvisna od dolžine krila ali poredno našobljenih ustnic, temveč temeljita na tem, koliko erotike izžareva.  V vsakodnevni rutini nam pogosto zmanjka časa za tovrstno medsebojno pozornost, vendar je za srečno partnerstvo erotična mikavnost potrebna. Pred vami je nekaj nasvetov, kako ohranjati spolno privlačnost tudi v dlje trajajočem razmerju oziroma zakonu.

 

   

1. Pokažite samozavest!
Imejte pokončno dvignjeno glavo in nikar se ne izogibajte globokim pogledom – naj bo to zjutraj pri zajtrku ali zvečer med skupnim gledanjem poročil. Takšna drža deluje samozavestno in seksi. In predvsem boste pokazali, da vas partner zanima.

2. Vzdržujte osebni stil!
Saj že veste, da ni seksi obleka, ki jo nosi ženska, temveč – ženska sama. A kljub temu nemalokrat precenjujemo moč navidezne zapeljivosti oblek. Če ste tip ženske, ki ljubi ozka krila in visoke pete, kar pogumno tako naprej, če pa se bolje počutite v udobnih oblekah ali kavbojkah –  naj tako tudi ostane. Vaša privlačnost ni odvisna od obleke: seksi je tista ženska, ki se dobro počuti v svojih oblekah in jih zna nositi!

3. Ne komentirajte nenehno svojega videza!
To pravzaprav ni tako lahko, kot se zdi. Kadar se človek zjutraj pogleda v ogledalo, zagotovo opazi kaj, kar mu ni všeč, in pač malo postoka. Ampak v resnici to ničesar ne izboljša. Nasprotno. Ali se vam zdi seksi, če vaš mož omenja svoj preveliki trebuh ali vse redkejše lase? Tudi vi mu prizanesite s pripombami na račun svojih preširokih bokov, raje poudarite svojo lepšo plat. Če boste zadovoljni s sabo, bo z vami zadovoljen tudi partner.

4. Ne skušajte biti popolni!
Saj nihče ne more biti in tako je tudi prav. Vaš partner se ob vas ne more počutiti sproščeno, če ste vedno urejeni do najmanjše podrobnosti. Vzornost namreč deluje umetno, in kar je brez napak, se nam zdi nedosegljivo. Nasprotno lahko deluje zelo seksi, če vam na čelo pada nekaj pramenov las, če imate odpet gumbek na srajčki, če trenutek, ko se vam pripeti kakšna nerodnost,  pospremita nekoliko zmeden nasmešek in izgubljen pogled – v moškem to prebudi prainstinkt zaščitnika in lovca.

5. Pokažite svojo duhovitost!
Kdor se ne zna nasmehniti šali in vedno vse jemlje smrtno resno, ni niti malo erotičen, temveč tog in pust. Podražite kdaj partnerja s kakšno zafrkljivo in duhovito domislico, pokažite svojo igrivo naravo in se smejte z njim, kadar je razlog za to, seveda. To se mu bo zagotovo zdelo seksi.

6. Bodite suvereni v pogovoru!
Nikar ne razpredajte samo o gospodinjstvu, otrocih in računih. Seznanite se z novostmi na področjih, ki so vam pri srcu, politiki, športu, novih trendih, okolju, borzi, tehniki, glasbi, knjigah  – tem je neskončno. Ustvarite si svoje mnenje, saj je oseba, ki strastno zastopa svoje stališče, zelo vznemirljiva. Nasprotno je tisti, ki se zmeraj v vsem strinja, preprosto dolgočasen in nezanimiv. Zatorej povejte, kar mislite, in partner bo ponosen na vas, hkrati pa bo vesel, da se lahko z vami pogovarja o tako različnih temah.

7. Preženite dolgčas!
Kdor se dolgočasi ali je celo sam dolgočasen, ne velja za privlačnega, kaj šele seksi. Izgovor, da se je težko izviti iz primeža vsakodnevne rutine, ki ubija z dolgočasnostjo, je nesprejemljiv. Vse je odvisno od vas: lotite se kdaj pa kdaj česa novega, domislite se česa neobičajnega, dovolite si kaj norega, karkoli –  zakaj ne bi poleti v prijetnem toplem dežju bosih nog zakoračili v travo? Presenetite sami sebe. Pokažite, da se znate požvižgati na mnenje drugih  – to je seksi!

8. Odkrijte, kako lepo je življenje!
Vreme je slabo, denarja primanjkuje, šef je nataknjen, sosedje tečni, mož nerga in otroci so poredni, še prepogosto je tako. Ampak ali ni nebo pogosto tudi jasno in sinje modro, cvetje lepo in dišeče pa v začetku meseca pride nova plača, otroci vas znajo pogosto razveseliti kot nihče drug in mož je zmeraj ob vas? Vidite?! Na vse se lahko pogleda tako ali drugače. Zmeraj je kaj, zaradi česar se lahko neskončno jezite, a če želite, lahko nenadoma zagledate tudi veliko lepega in dobrega. Vedite, da če ste dobre volje, če se nečesa veselite, če ste radostni, postane vaš glas mehkejši, nasmeh bolj odprt in prijazen, oči zažarijo. In če to ni seksi …

9. Presenetite s kakšno drobno skrivnostjo ali presenečenjem!
Povsem neomejeno razkrivanje samega sebe ni tako seksi, kajti majhne skrivnosti podžigajo domišljijo. Ni treba, da ste kot odprta knjiga; za partnerja lahko kakšno malenkost pustite zastrto, zagotovo bo pritegnilo njegovo pozornost in ga vznemirilo, če bo pri vas lahko odkrival kaj nenadejanega in novega. Bolj kot kje drugje velja to seveda na erotičnem področju. Presenetite ga s čim nepričakovanim. Upajte si!

10. Prepustite se čutnim užitkom!
Se še spominjate, kako vznemirljivo je bilo v vajinem prvem skupnem domu, ko sta lahko zajtrkovala napol gola? Naj vas spomini na to navdihnejo tudi danes. Privoščite si drobne užitke, ki omamljajo: pripravite si penečo se kopel, oblecite zapeljivo spodnje perilo in se prepustite užitku z vsemi čuti. Vedite, da vsak čutni dražljaj od zunaj prebuja čutnost v vas.

11. Nosite seksi perilo!
Niti v najlepši večerni obleki se ne boste počutili seksi, če boste pod njo oviti v bombažne hlačke in udobno spodnjo majico. Šele s svilo, čipkami in elegantnim spodnjim perilom boste v sebi prebudili boginjo seksa. In ni pomembno, ali to storite samo zase ali za partnerja. Sem in tja je pač treba obleči kaj »pregrešnega«, da vaša zapeljivost ne bo ugasnila.

12. Pogosteje pomislite na seks!
Zakaj neki bi se omejevali pri razmišljanju o seksu? Preberite erotično zgodbo ali si skupaj s partnerjem oglejta erotičen film. Ko vaš mož stopi iz kopalnice, ovit zgolj v brisačo, ga nikar zgolj ne ošinite s pogledom. Privoščite si dolg pogled nanj, to vam bo prijetno vzburilo domišljijo. Kdor misli na seks, je seksi.

13. Uporabite vsa pravila umetnosti zapeljevanja!
Kot najstnice smo poznale vse zvijače in jih tudi uporabljale. V navzočnosti fantov smo si znale v pravem trenutku iti z roko skozi lase in jih stresti, upale smo si nagajivo našobiti ustnice in še kaj. Storite to tudi danes. Ob partnerju si privoščite majhno zapeljivo gesto, ki bo trenutku dodala nekaj vznemirljivega. In ne pozabite občasno skrbno načrtovati posebnega večera samo za vaju. Naj nikar ne manjkajo glasba, sveče, drobne pozornosti – in vaša zapeljivost kot krona vsega.

14. Negujte se!
Masaže, urejeni lasje, obiski pri kozmetičarki – vse to si mirno privoščite, saj boste tem bolj erotični, čim več boste pripravljeni storiti zase. Namesto obiskov v predragih salonih si lahko pripravljajte lastne lepotilne obrede. Pomembno je, da ste lepi in negovani zase ter zanj.

15. Ostanite zvesti samim sebi!
Storite čim več za svoj seksapil, tudi to je nekaj, kar rase in se razvija, a nikoli ne počnite česa, kar je v nasprotju z vašim prepričanjem in le zato, da bi ugodili partnerju. Ohranite svoj jaz in skrbno pazite na svojo osebnost, kajti moški pri ženskah cenijo tudi samostojnost – vse dokler jim znamo pokazati, da jih kljub svoji neodvisnosti potrebujemo in si jih želimo.


J. Z.