Nasveti

Pripravljeni za na plažo

Jana
14. 7. 2009, 14.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Še zadnji napotki za vse tiste, ki se odpravljate na morje ali na kopališča.

Končno se odpravljamo na plaže in kopališča, končno nas bo večina oblekla kopalke ter pokazala svoje telo. Naj bo negovano, urejeno in lepo.

1. Očistite kožo s pilingom
S pilingom za telo boste odstranili odmrle celice, ki koži jemljejo sijaj in elastičnost. Nanesite ga s krožnimi gibi, to bo izboljšalo prekrvavitev in povečalo učinek kreme proti celulitu, ki jo vtrite na kritična mesta po pilingu. Gladka koža tudi veliko bolj enakomerno porjavi. Torej nikar ne odlašajte. Od zdaj naprej si enkrat na teden privoščite temeljit piling, vendar upoštevajte, da so nekateri deli telesa bolj občutljivi. Piling začnite s krožnimi gibi pri gležnjih oziroma stopalih, kjer ga lahko za povečanje učinka izvajate tudi na suhi koži, preostale dele telesa pa masirajte nežneje, najbolje le z grobo kopalno rokavico, razen kolen in komolcev, kjer lahko krožne gibe spet nekoliko okrepite.

2. Čvrste prsi
Skromne krpice bikinija zelo izpostavljajo vaše prsi, zato jih za večjo čvrstost trikrat na teden dobro zmasirajte. Štiri kocke ledu zavijte v pralno tkanino in s krožnimi gibi v obliki osmice masirajte obe dojki hkrati. Tako boste okrepili podkožno vezno tkivo in prsi bodo čvrstejše. Za dodaten učinek si lahko privoščite še oblogo iz alg, ki jo izdatno nanesite na prsi enkrat na teden.

3. Brez dlak
Že kar zapovedano je, da izpod bikink ne sme kukati nobena dlačica. Izberite si svoj način odstranjevanja in to naredite temeljito. Tiste, ki si dlake odstranjujete z britjem, po postopku uporabite blag negovalni losjon za telo, ki bo preprečil pordelost kože. Brazilke za intimne predele ob izrezu bikinija prisegajo na vroč vosek, vendar je to brez dvoma delo za strokovnjaka. Same tega raje ne poskušajte. Za tiste, ki ste preveč občutljive za bolečino, ta postopek ni primeren. Namesto tega lahko to naredite s posebnimi brivniki za intimne predele – ti imajo zelo ozko površino, ki omogoča natančno britje na pregibu. Brijte zmeraj v smeri rasti dlak.

4. Trening na suhem
Preden se odpravimo na plažo ali kopališče, poskrbimo za ohlapne mišice. Ta hip še nismo prepozni. Tik pred kopalno sezono je pravi čas, da podvojimo število opravljenih vaj, predvsem tistih, ki krepijo mišice na problematičnih delih: trebuhu, zadnjici, stegnih. Vadimo pa seveda vsak dan. (jz)