Nasveti

Katera barva las je za vas

Jana
16. 7. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Si želite spremembe, a ne veste, kakšna barva bi vam pristajala? In kaj bi sprememba barve povedala o vas?

Kadar zapuščate frizerski salon s sveže pobarvanimi lasmi v odtenku, ki ste si ga zamislili, čutite, kot da lahko dosežete vse. Kaj pa če si želite spremembe, a ne veste, kakšna barva bi vam pristajala? In kaj bi sprememba barve povedala o vas?

 

1. Rdeča
Če se spogledujete z rdečo,
 vas bodo drugi videli kot ambiciozno žensko,
 boste videti, hmm, inteligentnejši od drugih žensk. Tako so o rdečelaskah razmišljali ameriški moški v nedavni anketi.

Ali je rdeča barva primerna za vas? Je, če
 imate nežno kožo, ki jo sonce (pre)hitro opeče,
 če vas krasijo pegice.

Kozmetični nasvet za rdečelaske
Rdeči lasje nekoliko poudarijo roza podton kože, čemur se lahko izognete z obarvano vlažilno kremo z zlatim odtenkom. Odlično se vam podajo zelena oblačila.

Najbolj znana ženska, ki se ji rdeča barva odlično poda in je sicer naravna rjavolaska,  je Debra Messing. Pravijo celo, da si je z rdečimi prameni priborila vlogo v nadaljevanki Will in Grace.
Tudi Marcia Cross ni naravna rdečelaska, do vloge v Razočaranih gospodinjah je bila blondinka.

2. Blond
Če se spogledujte z blond barvo,
 vas bodo drugi videli kot zelo družabno žensko, celo na Harvardu so dokazali, da so blondinke avtomatično videti bolj ekstrovertirane kot rjavolaske ali črnolaske,
 boste videti glamurozno. Kar 63 odstotkov sodelujočih v anketi, ki so jo izvedli pri neki kozmetični hiši, je reklo, da se jim zdijo blondinke najbolj glamurozne.

Ali so blond lasje primerni za vas? So, če
 imate svetle oči, denimo modre ali zelene,
 če imate močne, goste lase. Naravne blondinke imajo v povprečju 140 tisoč las, rdečelaske  105 tisoč, rjavolaske pa 90 tisoč.

Kozmetični nasvet za blondinke
Privoščite si rdečilo za lica v barvi breskve. Obraz vam bo še lepše zasijal.

Na svetovni in domači sceni imamo včasih občutek, da je svetla barva las pogoj za uspeh. Spomnimo se samo na tolikokrat omenjene Marylin Monroe, Meg Ryan, Britney Spears, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Kate Hudson, Reese Whiterspoon, Manco Špik in Heleno Blagne.

3. Rjava
Če se spogledujte z rjavo barvo,
 boste videti najbolj neodvisno in učinkovito.
 v službi boste lažje napredovali kot kolegice. Rjava barva las je namreč močno povezana z vodstvenimi sposobnostmi.

Je rjava barva primerna za vas? Je, če
 so vaše oči živahne barve oziroma imajo visok sijaj; temnejša barva las absorbira svetlobo, zato so zelene, svetlo rjave in modre oči videti še lepše, še bolj dramatične,
 imate olivno barvo kože oziroma zlate odtenke v njej. Če bi se, nasprotno, odločili za svetle lase, bi bili videti preveč utrujeni.

Kozmetični nasvet za rjavolaske
Izberite šminko z rjavim podtonom, izogibajte pa se bledim šminkam, ki bi napravile obraz utrujen. Rjava barva las avtomatično poudari toplino kože, kar podpre rdečilo za ustnice tople barve.

Zvezda, o kateri se je izkazalo, da ji najbolje pristoji rjava barva, je Sandra Bullock, v domačih logih pa to pravijo o Nataliji Verboten.

4. Črna
Če se spogledujete s črno,
- vas bodo drugi videli kot skrivnostno in zadržano lomilko moških src,
- boste veljali za strastno in muhasto, vendar zanesljivo žensko.

Črna barva las je primerna za vas, če
 imate ali tanko in svetlo kožo ali ste temnejši tip ženske,
-  imate izrazito modre ali zelene oči.

Kozmetični nasvet za črnolaske
- Temni lasje se ujemajo z vsemi barvami, še posebej z vijolično in rdečo. Pazite, da poudarite ali oči ali ustnice, da ne bo preveč kontrastov.

Med znanimi ženskami, ki jim črna zelo pristoji, so Anjelica Houston, Courteney Cox in Demi Moore, veliko drugih pa je po kratkem obdobju črnih las raje pobegnilo med rjavolaske ali celo blondinke.