Nasveti

Marinirani puranovi ražnjiči

Jana
21. 7. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Spečemo jih na razgreti rešetki žara ali v vroči pečici.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: od 8 do 10 minut

 

Sestavine: 3 stroki česna * 1 bio limona * šopek peteršilja * 1 rdeč polpekoč feferon * 50 ml repičnega olja * 500 g tankih puranovih zrezkov (puranove prsi) * sol.

Priprava: Česnove stroke olupimo in na drobno sesekljamo. Limono umijemo z vročo vodo, obrišemo in ostrgamo lupinico. Iztisnemo limonin sok. Peteršiljeve lističe osmukamo z vejic in  na drobno sesekljamo. Feferon očistimo in na drobno sesekljamo (delamo z gumijastimi rokavicami, da nas ne peče koža na rokah).Vse sesekljane sestavine pomešamo z oljem v enakomerno zmes. Tanke puranove zrezke, odrezane prečno v smeri vlaken, položimo v pikantno mešanico in pustimo stati 10 minut. Nato jih zložimo kot harmoniko in nabodemo na daljše lesene paličice. Nabodala lahko ali spečemo na razgreti rešetki žara (med pečenjem jih obračamo in še premažemo z marinado) ali pa damo v plitev, z alu folijo prekrit pekač in jih spečemo v vroči pečici. Tudi v tem primeru jih med pečenjem enkrat obrnemo.

Nasvet: Priporočljivo je, da lesene paličice najprej namočimo za 10 minut v mrzli vodi in šele nato nanje nabodemo meso. S tem dosežemo, da se spečeno meso laže loči od nabodala.