Zgodbe

Kurešček, kraj milosti

Simona Furlan
21. 7. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pri Kraljici miru na Kureščku se je tridnevnega seminarja Rast v duhu, ki ga je vodil pater James Manjackal, udeležilo več tisoč ljudi.

Na Kureščku nad Igom pri Ljubljani naj bi se v energetskem smislu dogajalo marsikaj. Če pride kak prav poseben človek, pa še toliko več. Pred kratkim je prišel eden od teh posebnežev, že petič, in sicer pater James Manjackal, karizmatik, kot mu pravijo. Rojen na jugu Indije, kjer je doma veda o ajurvedi, ki pa jo, tako kot na primer homeopatijo, omenjeni pater, trenutno menda živeč v Münchnu, odločno zavrača ter na svojih spletnih straneh in v živo glasno kliče: Slavite Gospoda! Praise the Lord!

Krščanski karizmatiki so, kot je zapisal eden od vernikov na spletu, magnetične osebe. In sicer takšne, ki se »nesebično razdajajo za dobrobit skupnosti. Živeli so z ljudmi v vseh časih, tako na zahodu kot vzhodu. Visoka etičnost, plemenitost značaja ter čudodelne sposobnosti so od nekdaj njihove značilnosti. Večinoma so se skromno predstavljali kot posredniki presežnega, višje sile, Boga. Živijo tudi danes.«

Ljudje verjamejo vanje. V patra Jamesa tudi. Množice avtomobilov in avtobusov z registrskimi oznakami iz vse Slovenije, ki so se tistega lepega nedeljskega popoldneva valile na Kurešček, so bile dokaz za to. Več kot tisoč avtov je, je rekel varnostnik, včeraj, v soboto torej, ko je prišel tudi nadškof Uran, pa jih je bilo še več. Kar je pomenilo nekaj tisoč ljudi.

Več o tem, kako smo na Kureščku slavili Gospoda, lahko izveste v fotoreportaži v reviji Jana št. 29, 21. 7. 2009.