Nasveti

Rezanci s čemažem

Jana
21. 4. 2010, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Divji česen je trenutno povsod okoli nas.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: šopek čemaža (50 g) * 100 g sladke smetane * sol * poper * 2 rumenjaka * 1 čebula * 100 g pršuta * 500 g rezancev (ali špagetov) * 2 žlici olivnega olja * 2 do 3 žlice naribanega parmezana.

Priprava: Čemaž oplaknemo, osušimo in na grobo narežemo. Skupaj s sladko smetano ga sesekljamo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo in primešamo rumenjaka. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Pršut narežemo na tanke pramene. V osoljenem kropu skuhamo testenine (po navodilu z zavitka). Ko so kuhane, jih odcedimo, nekaj vode od kuhanja pa prihranimo. V kozici segrejemo olje in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo testenine in premešamo. Zalijemo s čemaževo smetano in dodamo narezani pršut. Premešamo. Če so testenine presuhe, dolijemo malo prihranjene vode od kuhanja. Rezance razdelimo na krožnike, posipamo jih s parmezanom in takoj ponudimo.