Nasveti

Palačinke z azijskim nadevom

Jana
24. 5. 2010, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Okus po eksotiki.

Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 250 ml mleka * 3 jajca * sol * 150 g moke * 300 g svinjskega fileja * 1 rdeča paprika * 150 g sladkih grahovih strokov * šopek mlade čebule * 30 g svežega ingverja * 2 stroka česna * 5 žlic olja * od 3 do 4 žlice sojine omake * začimba sambal oelek * 1 žlička tekočega medu * šopek svežega koriandra.


Priprava: Razžvrkljamo mleko, jajca in sol. Dodamo moko in gladko razmešamo, da dobimo tekoče testo. V pokriti posodi naj stoji najmanj 15 minut. Svinjino narežemo na kockice. Očistimo papriko in jo narežemo na tanke pramene. Oplaknemo sladke grahove stroke in jih prečno prerežemo na polovico. Mlado čebulo očistimo, oplaknemo in narežemo na prečne, pol centimetra debele rezine. Olupimo ingver in česen, oboje na drobno sesekljamo. Testo znova premešamo. Drugo za drugo spečemo v ponvi s premerom 26 cm 4 palačinke, vsako na 1 žlički olja. Pečene palačinke hranimo na toplem na krožniku v pečici, ogreti na 100 stopinj. Mesu primešamo ingver in česen. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in med mešanjem pražimo polovico mesa 3 minute. Meso vzamemo iz ponve. Na še 1 žlici olja prepražimo še preostalo meso. Meso shranimo na toplem. V ponev damo 1 žlico olja. Med mešanjem pražimo mlado čebulo, papriko in grahove stroke 3 minute. Zmešamo sojino omako, med in sambal oelek. Skupaj z mesom damo v ponev k zelenjavi, premešamo in pogrejemo. Dodamo sesekljani koriander in premešamo. S tem nadevom polnimo palačinke. Okrasimo s solatnimi listi in takoj ponudimo.