Nasveti

Francoski sesekljani zrezki

Jana
26. 5. 2010, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zrezke lahko tudi zmrznemo!

Za 12 zrezkov
Priprava: 15 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 1 dan stara žemlja * 1 majhna čebula * 100 g sira brie * 1 strok česna * 1 žlica sušenih provansalskih dišavnih zeli * 500 g mešanega mletega mesa * 1 jajce * sol * poper * mleta sladka paprika.

Priprava: Žemljo namočimo v mlačni vodi, da se zmehča in napne. Čebulo olupimo, na drobno sesekljamo in počasi do mehkega prepražimo na 1 žlici olja. Sir narežemo na kockice. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Zmešamo sir, česen in provansalsko mešanico dišavnih zeli, da dobimo nadev. V skledo damo iztisnjeno namočeno žemljo, mleto meso, jajce, sol, poper, mleto sladko papriko in prepraženo čebulo. Dobro premešamo in pregnetemo, da dobimo enotno mesno testo. Z mokrimi rokami ga razdelimo na 12 kosov. Kose oblikujemo v okrogle zrezke, v sredino vsakega zrezka pa vtisnemo žličko sirovega nadeva. V veliki ponvi segrejemo preostalo olje. Na srednje močnem ognju pečemo zrezke najprej z ene, nato pa še z druge strani 12 minut. Zrezke ohladimo in zapakiramo v škatlo, da jih odnesemo na piknik.

Nasvet: Če nimamo dovolj velike ponve, pečemo zrezke po porcijah in v manjši ponvi. Lahko pa segrejemo pečico na 200 stopinj in prekrijemo pekač s papirjem za peko, nanj pa zložimo zrezke. V pečici jih pečemo 15 minut. Zrezke lahko tudi zamrznemo, obdržijo se do 3 mesece.