Nasveti

Pice polžki

Jana
2. 6. 2010, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sendviči so kot nalašč za prigrizek na pikniku.

Za 28 kosov
Priprava: 20 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 800 g pripravljenega testa za pico * moka za razvaljanje * 100 g sušenih paradižnikov v olju * 1 šopek origana (ali sušeni origano) * 150 g izkoščičenih črnih oliv * 200 g smetanovega sirčka * sol * poper * maščoba za pekač.

Priprava: Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del razvaljamo na pomokani delovni površini v kvadrat s stranico 25 cm. Odcedimo paradižnike in jih na drobno narežemo. Sesekljamo olive, osmukamo origano. Razvaljano testo namažemo s sirčkom, potresemo s paradižniki, olivami in origanom. Testo zvijemo, vsak zvitek pa narežemo na 7 kosov – polžkov. S prerezano ploskvijo jih zložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Papir po želji nekoliko namastimo, na primer z olivnim oljem ali maslom. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo pice 20 minut. Teknejo tople, pa tudi ohlajene.

Nasvet: Sendviči so kot nalašč za prigrizek na pikniku. Izberemo kruh, ki se ne drobi, da ohrani obliko. Kruhke namažemo z zeliščnim maslom, gorčico, majonezo (ali mešanico gorčice in majoneze), s sirčkom, z omako pesto. Na to podlago damo tanke rezine pečene svinjine, šunko, salamo, dopolnimo pa s tankimi rezinami jabolk, s kislimi kumaricami, rukolo, pečeno papriko, pečenimi rezinami jajčevcev. Namesto z mesom lahko pripravimo sendviče tudi s sirom. Kruhke namažemo s sladkasto gorčico ali s sirčkom, obložimo pa na primer z mehkim kamamberjem in narezanimi suhimi figami ali pa izberemo sir gavda, ementalec ali edamec in zraven ponudimo orehova jedrca, suho sadje ali rezine odcejenih vloženih hrušk. Previdno: doma narejena majoneza je hitreje pokvarljiva kot kupljena. Tudi napol pečeno meso, na primer rostbif, se na vročini hitro pokvari.