Nasveti

Sladoledne jagodove tortice

Jana
14. 6. 2010, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sladoledni mafini za vroče dni!

Za 12 tortic
Priprava: 35 minut
Zamrzovanje: najmanj 4 ure

Sestavine: 200 g poljubčkov iz sladkega snega (kupljenih) * 600 g sladke smetane * 2 vrečki vanilin sladkorja * 2 žlici sladkorja * 50 g bele čokolade * 230 g kokosovih kroglic (na primer raffaello) * 500 g jagod * kanec limoninega soka * 24 papirnatih modelčkov za mafine * metini lističi za okrasitev.

Priprava: Približno tri četrtine poljubčkov grobo sesekljamo. Stepemo 500 g sladke smetane in jo osladimo z 1 žlico sladkorja in z 1 vrečko vanilin sladkorja. Kokosove kroglice narežemo na četrtine, 6 kroglic pa prihranimo za okrasitev. V skledi rahlo pomešamo poljubčke, smetano in narezane četrtine kroglic. Jagode očistimo, nekaj sadežev prihranimo za okrasitev, druge pa narežemo, pomešamo s preostalim vanilinovim sladkorjem in 1 žlico sladkorja ter pretlačimo v kašo. Dodamo limonin sok. Preostale poljubčke zdrobimo z vilicami in primešamo sadni kaši. Po dva papirnata modelčka zložimo. V plasteh napolnimo v modelčke jagodovo kašo in smetanovo zmes. Modelčke postavimo za najmanj 4 ure v zamrzovalnik. Tik preden postrežemo s sladico, vzamemo tortice iz zamrzovalnika. Stepemo preostalo sladko smetano in razpolovimo preostale kokosove kroglice. Tortice okrasimo s stepeno sladko smetano, polovicami kroglic, z jagodami in metinimi lističi.

Nasvet: Namesto v papirnatih modelčkih lahko zamrznemo zmes za tortice tudi v škatlastem modelu za peko. Model obložimo s prozorno folijo in vanj naložimo plasti jagodove kaše in smetanove zmesi. Zamrznemo. Vzamemo iz modla, odstranimo folijo, sladico pa okrasimo in narežemo na rezine.