Nasveti

Piščančji zrezki z mocarelo

Jana
29. 9. 2010, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Slastno kosilo za vse letne čase.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 25 minut

Sestavine: 4 polovice piščančjega prsnega fileja * sol * 2 paradižnika * 2 žlici olja * 125 g mocarele * sveže dišavne zeli po izbiri (origano, timijan, bazilika, peteršilj) * kari

Priprava: V ponvi segrejemo olje. Osoljene piščančje fileje pečemo in obračamo 15 minut, da z vseh strani porjavijo. Preložimo jih v model za narastke. Paradižnika in mocarelo narežemo na rezine. Meso obložimo s paradižnikovimi rezinami in prekrijemo z rezinami sira, na vrh pa porazdelimo sesekljane dišavne zeli. Potresemo s karijem. Model damo v pečico in vključimo žar, ali pa popečemo jed v močno ogreti pečici, da se sir razleze in paradižniki zmehčajo.