Nasveti

Jesenska enolončnica

Jana
7. 10. 2010, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ponudimo s solato.

 

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 500 g majhnih krompirjev * 600 g svinjine * 300 g korenja * 300 g stročjega fižola * 3 žlice olja * 4 dl mesne juhe (iz kocke) * 1 dl sladke smetane.

Priprava: Krompirje skrtačimo pod tekočo vodo. Neolupljene skuhamo v osoljeni vodi do mehkega. Medtem oplaknemo meso in ga narežemo na 2 do 3 cm velike kocke. Solimo in popramo. Korenje očistimo, olupimo in narežemo na poševne rezinice. Fižol oplaknemo, obrežemo na konceh in narežemo na krajše, poševne koščke. V veliki ponvi segrejemo olje in popečemo meso, da z vseh strani porjavi. Meso vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Na maščobo v ponvi damo korenje in stročji fižol. Premešamo in pražimo od 3 do 4 minute. Nato damo v ponev spet meso, zalijemo z juho in pustimo, da jed zavre. Prilijemo smetano in počasi kuhamo 10 minut oziroma toliko časa, da se fižol in korenje zmehčata. Kuhani krompir odcedimo in še vročega olupimo. Krompirje damo v ponev k fižolu in premešamo. Kuhamo še od 3 do 5 minut. Ponudimo s solato.